Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

του Ν. Κομπότη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
( non paper του υπουργείου της 8-1-2018)

«Η αναγκαστική εκτέλεση του πλειστηριασμού εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και ΥΨΗΛΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η καθολική εφαρμογή του».

Μάθαμε επιτέλους γιατί τόση επιμονή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επειδή είναι υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φροντίζει για την ψυχική κατάσταση όσων χάνουν τις περιουσίες τους.


Η γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι προσφορά στους διεθνείς και εγχωρίους γύπες, στους δανει(λη)στές και στους τραπεζίτες. Ούτε θέλει να εξουδετερώσει την αντίδραση στη φυσική διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Όχι.

Δεν είναι τίποτε από αυτά.

Επιδίωξη είναι η προστασία της ψυχικής ηρεμίας των πολίτων. Να αποφεύγεται η υψηλή ψυχική ένταση και το προσωπικό κόστος.

Όποιος νομίζει ότι θα έχει τέλος η κατηφόρα από μόνη της θα διαψεύδεται συνεχώς. Πάτος δυστυχώς δεν υπάρχει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει οριστικά και αμετάκλητα.

Μόνο εμείς μπορούμε πια να μετατρέψουμε την κατηφόρα σε ανηφόρα, αν συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας ως Λαός και ως Χώρα.

Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και το σύστημα που την γεννά. Ας ανατρέψουμε το σάπιο πολίτικό σύστημα, που μας έχει φτάσει ως εδώ και μας χλευάζει υποσχόμενο ότι μπορεί τώρα να μας ξανά «σώσει»!!!

Η μητέρα των μαχών πρέπει να δοθεί πλέον μπροστά στις πρώτες και μοναδικές κατοικίες που θα εκπλειστηριάσουν, ώστε κανείς άλλος να μη μπορέσει να μπει μέσα, εκτός του σημερινού ιδιοκτήτη.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου