Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Αθήνα 11.1.2018

Λείπουν ακόμη και τα λόγια.
Όλα τ’ αφήσαμε στη μέση, όλα τ’ αφήσαμε στην τύχη.
Κι έγιναν χωρίς εμάς.
Γιάννης Ρίτσος


• Η κυβέρνηση κατέθεσε πολυνομοσχέδιο 1531 σελίδων - τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου- με το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, καταργεί τα οικογενειακά επιδόματα, ακόμη και από πολύτεκνες οικογένειες, θεσμοθετεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμη και για χρέη 500 € προς το δημόσιο, ξεπουλάει όλες τις ΔΕΚΟ και γενικά ψηφίζει μέτρα σε βάρος των λαϊκών τάξεων, που καμία άλλη κυβέρνηση δε θα τολμούσε να περάσει με τόση αυθάδεια και περιφρόνηση προς το λαό και τόση δουλικότητα προς την τρόικα. Ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλ. Τσακαλώτος για την κατάργηση των απεργιών είπε στη Βουλή ότι δεν μπορέσαμε ως Κυβέρνηση να πείσουμε την τρόικα.

• Δυστυχώς η Κυβέρνηση περνάει αυτά τα μέτρα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες περί άλλων τυρβάζουν. Για τα 8 χρόνια μνημονίων, για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για τη ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, για μηνιαίους μισθούς των 200-300 €, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Έχουν και οι ίδιες τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους.

• Αντί για ένα ενωτικό κάλεσμα για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων, μετά τη μεταπολίτευση, που τολμάει να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, επί 5 ημέρες οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ «διαγωνίζονται» για την επιλογή της ημέρας της απεργίας και για τη μορφή της απεργίας.

• Η Π.Ε.Σ.ΕΚ επιμένει ενωτικά. Γι΄ αυτό καταδικάζει τη στάση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που με διάφορες δικαιολογίες εκθέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα και δίνουν αφορμές για συκοφαντίες από την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά φερέφωνα, τα ΜΜΕ. 

• Τέλος η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεν ήταν δυνατόν να εμπλακεί σε τέτοιες ανούσιες διαφωνίες που ρίχνουν νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, ούτε βεβαίως να συνταχθεί πίσω από τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Επειδή πολλά σωματεία εργαζομένων έχουν διαφοροποιηθεί από τη στάση τους και κατεβαίνουν αύριο , Παρασκευή, 12/1, στο κέντρο της Αθήνας σε συλλαλητήρια με 24ωρη απεργία, στις 12.00, η Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνή τους μαζί τους. Αυτό να σηματοδοτήσει την απαρχή του απογαλακτισμού από τις ανούσιες , αδιέξοδες και χωρίς αποτέλεσμα αντιπαραθέσεις και την πιο πλατιά ενότητα απέναντι στον Αρμαγεδώνα των μέτρων της κυβέρνησης.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος             Σταύρος Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου