Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

WASTE 4 THINK ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ"

Επειδή έχω την αρρώστια να θέλω να έχω "ιδίαν αντίληψη" για ό,τι συζητιέται και καλούμαι να πάρω θέση, ειδικά όταν τα θέματα είναι σοβαρά και το λάθος θα κοστίσει πολύ είτε σε συγκεκριμένους συνανθρώπους, είτε στο κοινωνικό σύνολο (ξέρω, είμαι γραφικός), πήγα το πρωί να δω πώς  διάολο λειτουργεί το πιλοτικό, ερευνητικό πρόγραμμα WASTE 4 THINK και να σας δείξω και εσάς, που διαβάζετε ΠΛΑΤΕΙΑ και δεν καταπίνετε αμάσητο ό,τι σας σερβίρει η κομματικοπαραταξιακή προπαγάνδα.
Εσείς η ΕΛΑΧΙΣΤΗ μειοψηφία που επιμένετε ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ δηλαδή και δεν έχετε εκχωρήσει αυτή σας την λειτουργία σε αντιπροσώπους.

ΛΟΙΠΟΝ! ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καλαθάκια μεταφοράς "πρώτης ύλης" (σκουπιδιού) στον .... φούρνο

Ο "φούρνος", ο αποξηραντήρας όπου το σκουπίδι αποξηραίνεται, γίνεται κάτι κροκέτες σαν το φαΐ του σκύλου, βγαίνει, μπαίνει σε μπλε σακούλες (ΧΑ! ΝΑΫΛΟΝ ΟΜΩΣ, να τα λέμε και αυτά) που μπαίνουν μετά σε κοντέινερ που μόλις γεμίσει πάει στο ΕΜΠ για να κάνει η ομάδα του Λυμπεράτου τα πειράματά της για παραγωγή βιοκαυσίμων.
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΌΡΟ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΑΓΟΝΑΚΙ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ.
Όπως βλέπεις με τα ματάκια σου δεν πρόκειται για "ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ".
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, αν δεν το έχεις καταλάβει.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΤΌΝΟΥΣ!
Δεν το διαχειρίζεται αυτό το σκουπίδι αυτή η μοναδίτσα που μπορεί να διαχειριστεί 200 κιλάκια.

(ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ένθεν, κακείθεν).

Είναι μια μοναδίτσα παραγωγής ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ - ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ.

Ο Δήμος μας ΒΟΗΘΑΕΙ το ΕΜΠ και το ερευνητικό του πρόγραμμα.

Και είναι κακό αυτό, θα πεις;

Άμα είσαι μπαπουίνος ΝΑΙ!

Γιατί θεωρείς ότι ο δήμος είναι ένας οργανισμός περιορισμένων ευθυνών και ορίων και πρέπει να διαλυθεί, να πάνε οι υπηρεσίες του σε ιδιώτες για να κάνεις οικονομία τρία λεπτά το μήνα στα δημοτικά τέλη και να μην δουλεύουν εκεί κοπρόσκυλα.

Επίσης θεωρείς ότι το περιβάλλον θα το σώσεις εσύ μόνος σου, που είσαι οικολόγος να 'ούμε, και κάνεις διαχωρισμό το χαρτί και τα καπάκια, για να δίνεις τσάμπα πρώτη ύλη σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν, χωρίς να σου επιστρέφουν ΟΧΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΙΑ ΕΣΥ ως μέρος του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

Δεν καταλαβαίνεις ότι από τους επιστήμονες και τις ορθές δημόσιες (και ιδιωτικές αν παίξει ποτέ,  κανείς πραγματική μπαλίτσα σε αυτή τη χώρα)  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, θα βγει - αν βγει - μια ουσιαστική μείωση των τελών που πληρώνεις - και με την προϋπόθεση ότι οι πολιτικοί που διαλέγεις στο επέστρεφαν το κέρδος (λέμε τώρα), προέτασσαν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ.

Και από τους επιστήμονες και τις ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ θα βγει και αποτέλεσμα για το περιβάλλον αν ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ γίνει το σκουπίδι σου και δεν το θάψουν - μετά τον διαχωρισμό - σε ΧΥΤΑ και δεν θα σωθεί το περιβάλλον από τα 4 λεπτά στην σακούλα.

ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ όμως δεν θες - ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ - να σε κοροϊδεύουν.
Και να μην στα εξηγούν τα πράγματα σωστά γιατί νομίζουν ότι είσαι περιορισμένων δυνατοτήτων και αντίληψης να τα καταλάβεις.

Ή ακόμα χειρότερα ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟΙ που το υλοποιούν το ευρωπαϊκό, ερευνητικό πρόγραμμα, είναι της καργαριστεράς, είναι της ΛΑΕ, και δεν θένε να καμαρώνουν που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οπότε στο σερβίρουν με αριστερή, αντιευρωπαϊκή και λαϊκίστικη σάλτσα.

Σου λέει άμα τα πούμε όπως είναι θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες που ενώ φωνάζουμε να βγούμε από την ευρωζώνη, εμείς παίρνουμε και υλοποιούμε τα ..... καλά της.
Και τις λεμονόκουπες τις χρειαζόμαστε για να τις βάλουμε στον φούρνο να γίνουν κροκέτες.

ΜΥΛΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ!

Τι το πιο απλό λοιπόν από το να μας λέγανε από την αρχή: Άκου να δεις, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΕΟΙ και ο δήμος τους.
Το όφελος δεν είναι άμεσο, δεν θα κάνουμε ταμείο ίσως στας επόμενας εκλογάς, αλλά αν κάνουμε όλοι καλά την δουλειά μας - οι πολίτες που μαζεύουν το οικιακό σκουπίδι χωριστά, ο αυτοαπασχολούμενος του προγράμματος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, απλά ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ, και μετά ο Λυμπεράτος στο Πολυτεχνείο, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΚΡΙΣΙΜΟ και ΜΟΝΙΜΟ το θετικό αποτέλεσμα για όλους.

Και θα μας δώσει στον δήμο και εύφημον μνεία το ΕΜΠ για την βοήθεια που του προσφέρουμε.

ΝΑ Η  ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ, για την οποία διαπαιδαγώγηση ομιλούν όλοι αλλά εννοούν την ΔΙΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ του πολίτη.

Διότι επιλέγουν την διαπαιδαγώγηση του χαζοχαρούμενου, εγωιστή, ΙΔΙΩΤΗ τηλεοικολόγου -εθελοντή του "ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" (Τζιμάκο άσε την πλάκα και σήκω),  που πιστεύει ότι μόνος του - ΙΔΙΩΤΙΚΑ και ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ - θα σώσει τον πλανήτη, ενώ τον ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ και τον δουλεύουν ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ αντί της ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

¨Ενα τέτοιο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ....  κάποιοι να μαζέψουν κατάλληλη πρώτη ύλη.
Και είναι ΤΙΜΗ για το Χαλάνδρι να το συνδράμει, δεν κάνει και τίποτα φοβερό άλλωστε, ούτε του κοστίζει τίποτα.
ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Σ.Σ.- ΑΣΧΕΤΟ: Το επόμενο αστείο πάντως είναι ότι θα έρθουν λέει τον άλλο μήνα  καμιά σαρανταρέα γραβατωμένοι ευρωπαπάρες να δουν επί τόπου, την εφαρμογή του πιλοτικού WASTE FOR THINK στο Χαλάνδρι και το ΕΜΠ για να μας επεκτείνουν - ίσως - τα πακέτα χρηματοδότησης.
Και καλά το ΕΜΠ θα τους πάει στα εργαστήρια του να τους δείξει τα πειράματα.
Εμείς εδώ μαλάκα μου πώς θα τους πάμε να δουν τις υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου του Χαλά Ντερέ στο κτήμα.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΣ!!!!
Εντός και εκτός της ζώνης του Ευρώ.

ΥΓ: Το άρθρο αυτό γράφτηκε παρεπιπτόντως, διότι στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, το μόνο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε σοβαρά ο δήμος Χαλανδρίου, τα στελέχια του και φορείς της τοπικής κοινωνίας ήταν ότι έληξε η σύμβαση του αυτοαπασχολούμενου εργολήπτη - χειριστή που "φουρνίζει το σκουπίδι - δείγμα" και έπρεπε να .... μονιμοποιηθεί στον δήμο, γιατί έτσι το έχουμε εδώ, από παλιά.
Όποιος περνάει από το δημόσιο πρέπει να μονιμοποιείται.
Θα μου πεις τώρα: Καλά εσύ δεν έλεγες για τους συμβασιούχους; 
ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΑ δεν έλεγα εγώ! 
Εγώ έλεγα για αυτούς που τους παίρνουν οι δήμοι στην καθαριότητα με μπλοκάκι γιατί ΟΙ ΑΛΛΟΙ - οι ΚΑΡΑΦΙΛΕΛΕ  - ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ κάνανε νόμο και δεν άφηναν να παίρνουν οι δήμοι  ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ για τις ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ τους  και μάλιστα σε ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ υπηρεσίες. Αν εσύ το βλέπεις ίδιο με οποιονδήποτε υλοποιεί ένα έργο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, τότε λέγε ότι έκανα κωλοτούμπα εγώ. Χέστηκα για τη γνώμη σου, ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ).

Πάντως  με αυτά και με αυτά, εμείς που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ τον δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων τρώμε πολύ σανό, γινόμαστε ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝΕ και καλά κάνουν και μας τρολάρουν οι πολίτες που δεν λέμε και εμείς, μαζί με την πλειοψηφία το νεοελληνικόν "ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΡΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ με τα κοπρόσκυλα" να είμαστε και εμείς πολιτικά σέξυ, σαν τους .... μονδέρνους γιάπηδες, που έχουν ανακαλύψει το νεοφιλελεύθερο φως το αληθινόν, και είναι άριστοι.

Και καθόμαστε γράφουμε, να γεμίσουμε κεφάλια ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ για ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ προσπάθειες ανασυγκρότησης!
"Καίω τα δέντρα, χτίζω μεζονέττες, θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες"  - Σήκω ρε Τζιμάκο, άσε την πλάκα.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ: Δεν ξέρω όμως ρε μπαμπουίνο τελικά - πες με συνωμοσιολόγο, πες με τρελό, έχω συνηθίσει, δεν με πιάνει - αλλά ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ) ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΛΟΓΙΣΤΑ τέτοια θέματα και να εξισώσουν τα πάντα όλα, χωρίς προσοχή και σύνεση, είναι άραγε βλάκες ή απλά είναι ΠΟΛΥ ΞΥΠΝΙΟΙ και ΠΟΝΗΡΟΙ (κατά την έγκυρη γνώμη της μάνας τους) και ΟΜΙΛΟΥΝ πάντα ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ, "ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΆ" και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ και τελικά ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , τον πιο αποτελεσματικό ΤΡΟΠΟ τον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποίησης των πάντων, καταεξευτιλίζοντας στην συνείδηση του πολίτη, στην κοινή γνώμη κάθε απόπειρα ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ προς την ΕΦΑΡΜΟΓΗ πραγματικά προοδευτικών, αριστερών πολιτικών, τις οποίες ΠΗΔΑΝΕ ΑΣΑΛΙΩΤΑ;;;;

Ε;
Εσύ τι λες; Είναι χαζοί ή στημένοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου