Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Γιατί ενημερώθηκε ο Πούτιν για μια σύλληψη στο Χαλάνδρι;

Σενάριο αστυνομικής ταινίας θυμίζει η εξέλιξη που πήρε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Χαλάνδρι η οποία οδήγησε στη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Ρωσία. Η υπόθεση αποδείχθηκε τόσο σημαντική ώστε ενημερώθηκε για την εξέλιξή της και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε καθώς η υπόθεση αφορά σε έναν από τους σημαντικότερους Ρώσους ζωγράφους του 20ου αιώνα. Στο Χαλάνδρι εντοπίστηκαν πίνακες τεράστιας αξίας οι οποίοι είχαν φιλοτεχνηθεί από τον Ανατόλι Ζβέρεφ και έτσι η υπόθεση έφτασε ως το Κρεμλίνο.
Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι όλα άρχισαν μετά από καταγγελία γνωστού Έλληνα διπλωμάτη, με σημαντική θέση στο παρελθόν στη Ρωσία, εναντίον της πρώην συζύγου του.

Ο πρώην διπλωμάτης κατήγγειλε ότι η 66χρονη πρώην σύζυγός ρου με καταγωγή από τη Ρωσία είχε αρπάξει σημαντικούς πίνακες, μεγάλης αξίας οι οποίοι περιλαμβάνονταν στη συλλογή που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του.

Έτσι με ένταλμα του ανακριτή αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της 66χρονης στο Χαλάνδρι.

Εκεί εντοπίστηκαν 18 πίνακες του Αντόλι Ζβέρεφ και έτσι σήμανε διεθνής συναγερμός. Από την ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε η Ιντερπόλ και από εκεί οι ρωσικές υπηρεσίες.

Καθώς ο Ανατόλι Σβέρεφ θεωρείται στη Ρωσία ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν προσωπικά τον πρόεδρο Πούτιν για τον εντοπισμό έργων του στο εξωτερικό

http://www.inewsgr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου