Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ - λέει - ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ



ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ;;;

Δυστυχώς έτσι ΗΤΑΝ!
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

Τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ πρέπει να κτίζονται από το κράτος, με ΕΘΝΙΚΕΣ προδιαγραφές, ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ (αν υπάρχει)  για να μην υπάρχουν και στα κτίρια ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αρκετές έχουμε, και να παραδίνονται για ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!

Αλλά ο Συμεών έκανε λάθος γιατί οι πρόθυμοι Ευρωπέη το "έλυσαν" το θέμα και άνοιξαν τον δρόμο.
ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ και εδώ θα είμαστε.

ΠΡΑΣΙΝΑ σου λέει. ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ!

ΠΑΣΟΚΑΡΑ και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Σε συνεργασία με τον συμμαθητή μου από τα χρόνια της ΠΑΜΚ, τον  Χρηστάρα τον Σπίρτζη.

Τα είπε και ο βλάκας ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ μέσα στην παράνοιά του! (Θα τον απολύσω αυτόν μου φαίνεται, είναι μαρτυριάρης).
Είναι αποτελεσματικός - είπε ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ - ο Χρηστάρας.
Τα μπορεί ΟΛΑ!
"Και ό,τι δεν έχει εκτελωνίζει", που λέγαμε παλιά.

Για να δούμε λοιπόν λίγο την ιστορία επί του θέματος!

Το 2014, πριν την "πρώτη φορά αριστερά", στα τελειώματα της συγκυβέρνησης της ΠΑΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είχε αρχίσει αυτό το τουρλουμπούκι με τα σχολεία με διαχειριστή από τους ιδιώτες - εργολάβους που θα τα χτίζουν.

Ο δήμος της Αθήνας είχε μπει μπροστά.
Και στην γειτονιά είχαμε "προθύμους" στον Γέρακα και στην Πεντέλη, όπως μας πληροφορεί η ανάρτηση του ΒΗΜΑΤΟΣ, τότενες:

ΕΔΩ:
Διαχείριση 24 σχολείων της Αττικής από ιδιώτες για 25 χρόνια

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΙΑ LIGHT ΕΚΔΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ. (βλ. παρακάτω)

Η "πρωτηφορά" - βέβαια - σταμάτησε αρχικά αυτό το ΑΙΣΧΟΣ.

ΟΜΩΣ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕμετά το τρίτο μνημόνιο!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ"!
ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ..... ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ!


ΟΥΠΣ!

Άρα γίνεται δήμαρχε. Τι μας λες ότι δεν γίνεται;

Βέβαια ο Συμεών είπε ότι "ο δήμος δεν μπορεί να κατασκευάσει έτσι σχολείο".
Μπορεί μόνο σε συνεργασία με τας Ευρώπας και την κυβέρνηση.
Χρειάζεται να το ΘΕΛΕΙ ο δήμος, να είναι μέρος της πολιτικής της διοίκησής του.
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. Μην βλέπουμε παντού ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ.

Και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κα Βαζάκα μου είπε ότι"ήταν λάθος και να μην του δίνω έκταση". ΟΥΠΣ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ!

ΑΡΑ:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ",

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!
  • Αν θέλουμε ο εργολάβος - διαχειριστής να λέει στα παιδιά μας να μην παίζουν μπασκετάκι στο προαύλιο για να μην του σπάνε το τζάμι και να μην του χαλάνε το ταρτάν που πουλάει σε "προγράμματα",  σε αθλητικές επιχειρήσεις, για αγώνες μεταξύ τραπεζών κλπ.
  • Αν θα καλεί την αστυνομία όταν κάνουν ζημιά τα παιδιά, να τα συλλαμβάνει και θα τους κάνει μηνύσεις που φθείρουν "την περιουσία του"
  • Αν οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν αν σπάσει καμιά καρέκλα.
  • Τι θα γίνει αν το αρχικό "εταιρικό σχήμα" πάει καλιά του. Θα γίνει έξωση από δανειστή που θα νοικιάσει το κτίριο στην Ελληνοτουρκική Αγωγή για να πάρει τα χρωστούμενα;
  • Τα προαύλια θα παραχωρούνται σε ιδιώτες του αθλητισμού για να βγάζει ο ιδιώτης τα κέρδη που θα θέλει από την επένδυση; Μετά το ωράριο; Ποιο ωράριο; Διότι εγώ ξέρω ότι διεκδικούμε ΟΛΟΗΜΕΡΑ σχολεία ΕΜΕΙΣ που "δεν έχουμε ευαισθησία για την εκπαίδευση" κατά την Ένωση Γονέων.
  • Οι αίθουσες εκδηλώσεων θα γίνουν αντικείμενο παραγωγής κέρδους για τον διαχειριστή, με πολιτιστικές εκδηλώσεις με εισιτήριο; Μοντέλο ACS ας πούμε;
  • Θα εξαρτάται από τον διαχειριστή ιδιώτη αν και πότε θα ανάβει η θέρμανση;
  • Θα χτίζονται τείχη στα προαύλια για να διαχωρίζονται δραστηριότητες, ώστε να αυξάνεται η "απόδοση" της επένδυσης;
  • . Θα νοικιάζονται γραφεία, εντός των σχολείων σε ιδιώτες;
  • Τι θα πουλάνε τα κυλικεία που δεν θα ελέγχονται από την κοινωνία αλλά από την εταιρεία;
  • Πόσο θα πουλάνε την τυρόπιτα; Και μη μου πεις ότι θα έχουν δωρεάν προάριστο οι μαθητές από την κυβερνησάρα. Γιατί σε 25 χρόνια μάλλον δεν θα είναι υπουργός η συντρόφισσα με τα γεύματα.
  • ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ, αν θέλουμε οι μαθητές να βιώνουν ένα αυταρχικό πλαίσιο "εποπτείας" και περιορισμού  για την "ασφάλεια" και την "προστασία¨ της επένδυσης του διαχειριστή, σαν αυτό ΠΟΥ ΖΗΣΑΝΕ τα παιδιά μας στο 3ο Λύκειο και δημιούργησε τέτοια αντίδραση στους έφηβους  που το έκαναν - ευτυχώς -  ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ κάθε βδομάδα από αντίδραση.
  • ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ, που αυτό το μοντέλο ΑΝΑΧΑΙΤΊΣΤΗΚΕ,  χάρη στους γονείς και το νέο σύλλογο που εκλέχτηκε πέρυσι και που ΕΠΈΒΑΛΛΕ στην αδιάφορη για χρόνια Ένωση, τον Δήμο, τους πάντες να παρέμβουν - αλλά ΚΥΡΙΩΣ χάρη σε έναν ΔΑΣΚΑΛΟ με Δ κεφαλαίο - που θέλει να είναι πρώτα ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ  και που έγινε φέτος διευθυντής - τον Αλέξη Γεωργόπουλο - εξασφαλίστηκε ένα σχολικό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας σαν αυτό που ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, που πλέον δεν νιώθουν ότι πάνε σε ΚΑΤΕΡΓΟ αλλά στο  ΣΧΟΛΕΙΟ τους.
Και δεν έχουν χαλάσει .... ούτε λάμπα 
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ότι πρέπει να κάνουν. 
ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ του περιφερόμενου χαφιέ.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΔΗΜΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Που ήρθε να τους μιλήσει ο ΓΛΕΖΟΣ για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην εκδήλωσή τους και όχι ο ΜΠΑΤΣΟΣ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ,την ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και τον ΕΥΡΟΚΑΝΟΝΑ!
  • Επειδή εμείς δεν έχουμε ανάγκη να μασάμε τα λόγια μας, ούτε να κρυβόμαστε, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, δεν έχουμε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ να υπερασπιστούμε ή να προωθήσουμε τις ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ και δεν περιμένουμε να χρίσει τον αρχηγό μας ο Φούχτελ,
  • Επειδή εμείς θεωρούμε ότι ΣΧΟΛΕΙΟ είναι Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ με πρώτους ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, το οποίο πρέπει είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, ιδιοκτησία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, για να  ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,
  • Επειδή εμείς δεν θέλουμε τους αυριανούς πολίτες να μαθαίνουν από τα μικράτατα τους ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ και ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του χώρου μέσα στον οποίο  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ γιατί έχουμε την ευαισθησία να θέλουμε  να γίνουν τα παιδιά μας  ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ των ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, των ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ και  ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,
  • Επειδή εμείς είμαστε ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ αλλά έχουμε θέσει την κόκκινη γραμμή των αρμοδιοτήτων που ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ να φύγουν από το κεντρικό κράτος και τον κεντρικό ΕΘΝΙΚΟ σχεδιασμό - και αυτές είναι:
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κάθε σκέψη για διαχείριση του σχολικού  περιβάλλοντος των παιδιών μας από ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  - ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και υπαλλήλους τους σεκιουριτάδες, μπράβους, χαφιέδες, παιδνόμους ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΟΜΑ  και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ εκείνους τους "εκπροσώπους μας" που χωρίς να κάνουν κανένα διάλογο με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τους γονείς που - τάχα - εκπροσωπούν ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΓΟΙ του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και των κελευσμάτων της επιτροπείας,  επιτιθέμενοι μάλιστα στις δημοτικές παρατάξεις.
ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΚΟΗΣ; ΟΚ! 
ΑΣ  ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ στον δήμο αρκεί ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ να διαχειρίζονται τέτοια ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ θέματα.

Καταγγέλουμε ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ της Ένωσης Γονέων, που ΞΕΡΕΙ τι ζήσαμε - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - στο 3ο Λύκειο από το "πείραμα" υλοποίησης αυτού που προτείνει - του σχολείου με ΧΟΡΗΓΟ, "με εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης" (ΠΕΤΣΙΝΗ, ΜΟΥΣΑΤΗ αλλά έτσι έλεγε)  - και τολμάει φέτος να επαναφέρει τέτοιο θέμα.

Βέβαια θυμίζω ότι η ίδια πρόεδρος ήταν που ΑΝΕΧΤΗΚΕ για χρόνια το καθεστώς του χορηγού και έκπληκτη αναρωτιώταν πέρυσι ¨μα πώς έγινε να μην είναι φέτος πρόεδρος ... ο χορηγός";

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ αυτό, που δεν είναι διορισμένος και κατσικωμένος επί χρόνια, χωρίς κοινωνικό έλεγχο, ο εκπρόσωπος του αφεντικού και που αλλάζει αν θέλουν οι πολλοί. 

Στις εταιρείες βέβαια είναι αλλιώς. Την πλειοψηφία την αγοράζεις σε μετοχές και μόνο αν την πουλήσεις την χάνεις. Είναι άλλο καθεστώς αυτό, μην μπερδεύεστε. 

ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;

ΥΓ: Επειδή και το δικό μου παιδί, που εξαιτείας του τσαμπουκά του εναντίον του φράκτη "των ευαίσθητων - φωτισμένων" και του αυταρχισμού του διδύμου των "ιδιοκτητών του κτιρίου" των προηγούμενων χρόνων τιμήθηκε από τους συμμαθητές τους ως πρόεδρος του 15μελούς,  τελειώνει φέτος και δεν ξέρω ούτε εγώ αν θα μπει στην Αθήνα ή στην επαρχία. Δηλώνω όμως ότι άσχετα με το πού θα μπει και χωρίς να έχω άλλο παιδί πλέον στα σχολεία, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ και καμία ΚΑΤΙΝΑΡΑ, ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ δεν μπορεί να με κάνει να απεμπολήσω την ιδιότητα του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, για κανέναν λόγο.

Η απεμπόληση με τόση ευκολία αυτής της ιδιότητας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.

Και θα "παίζω πολιτικά παιχνίδια"  εναντίον των ΛΑΓΩΝ. Θα τους αποκαλύπτω. Θα τους τραβάω την μάσκα.

 Θα "την παλεύω" όσο μπορώ ακόμα και χωρίς εξ αίματος παιδιά μου στα σχολεία, για να μην τρέχουν τα σωληνάκια, για τους επόμενους μαθητές των σχολείων του δήμου Χαλανδρίου.
Γιατί είναι ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Και γι΄αυτό μαζί με τα σωληνάκια δεν θέλω να τους βουλώνουν και τα ΣΤΌΜΑΤΑ

ΝΤΑΞ;

ΥΓ: 
Το αστείο ήταν ότι κάναμε ένα γαμ ..... κτίριο καφενείου στο νεκροταφείο με ΣΔΙΤ από την ΦΛΥΑ και ακούσαμε τα κέρατά μας για την τιμή του καφέ στο μνημόσυνο. 
Λες και πεθαίνεις κάθε μέρα!

Και αυτοί θέλουν να κάνουν ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΣΔΙΤ για την "δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου