Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Έναρξη Προγράμματος δωρεάν συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική εταιρία "Ο Νέστωρ" ξεκινάει το πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φροντιστών.

Έναρξη 1ου κύκλου: Τετάρτη 18/4, ώρα 18.00-19.00
Ο κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιείται στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Πνευματικού Κέντρου, με σκοπό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να στηρίξει τους φροντιστές ψυχολογικά, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση, με διαλείμματα για καφέ.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές (ή συγγενείς) έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας με διαφορετική θεματολογία σε κάθε συνάντηση, όπως προβλήματα συμπεριφορά των ασθενών, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, τρόποι μείωσης της επιβάρυνσης του φροντιστή, φροντίδα του ασθενή κ.α.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος μας είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωση τους για τη συνέχεια.

Τηλέφωνο εκδήλωσης συμμετοχής: 210-8045564

Υπεύθυνοι οργάνωσης:

Μιχάλης Μουγιας Υπεύθυνος Ψυχογηριατρικής εταιρίας, Ψυχίατρος
Γιώτα Σορανίδου Ψυχολόγος ΟΚΠΑΔΒ
Μαριάννα Λουλέ Ψυχολόγος ΟΚΠΑΔΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου