Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Γ. Καραμέρος: Ναι στις Έξυπνες Πόλεις αλλά με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα



Στην εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Πώς οι έξυπνες πόλεις αλλάζουν τη ζωή μας» απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Σε μια ανοικτή συζήτηση που διοργανώθηκε, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, από την Δημοτική Παράταξη «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», ο Γ. Καραμέρος άνοιξε τις εργασίες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Περιβάλλον, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ασφάλεια, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εξυπηρέτηση του πολίτη, πολιτισμός και τουρισμός είναι οι τομείς με σημαντικές εφαρμογές σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Έξυπνες Πόλεις. Στη βόρεια Αθήνα δεν πρέπει να περιοριστούμε αποκλειστικά στις αναγκαίες πράγματι εφαρμογές εξυπηρέτησης του πολίτη. Σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικά τοπόσημα πρέπει να προωθηθούν μέσω των νέων τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών. Είναι κάτι που εμείς έχουμε ξεκινήσει με την πρωτοβουλία Discover North Athens, το συνεργατικό σχηματισμό για την πολιτιστική αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών στη βόρεια Αθήνα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης παρενέβη εκ νέου, θέτοντας τις ρεαλιστικές δυσκολίες της εφαρμογής νέων τεχνολογιών βάσει των αγκυλώσεων του συστήματος διοίκησης, ανάθεσης έργων και υπηρεσιών αλλά και έλλειψης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην αυτοδιοίκηση: «Είναι σαν να μετακινείσαι με αραμπά και να χειρίζεσαι ένα υπερσύγχρονο τάμπλετ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Λάθη του παρελθόντος αμβλύνουν τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα ως αιρετοί να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτούνται παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς του δημοσίου ώστε από τροχοπέδη να γίνει αρωγός στην εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προς όφελος των πόλεων μας και των τοπικών κοινωνιών».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η κ. Ελένη Σακισλή επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" και συντόνισε ο Δημοσθένης Κασσαβέτης, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών– Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, ο Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και η Μαρία Ντούμα, Αρχιτέκτων-Μηχανικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου