iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΚΕΔΕ¨:Στην τελική ευθεία για τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας

Ραντεβού 28 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) mε την υποστήριξη της Crowdpolicy.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα περιφερειακά εργαστήρια καινοτομίας στις 14 πόλεις Χαλκίδα, Κομοτηνή, Λαμία, Σάμος, Λάρισα, Ιωάννινα, Κως, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Σύρος, Μυτιλήνη και σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν και τα δύο τελευταία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στη Ρόδο και στο Μύλο Ματσοπούλου στα Τρίκαλα.

Είναι εντυπωσιακή η μέχρι στιγμής συμμετοχή των νέων μας σε όλη την Ελλάδα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί περίπου 90 ιδέες στα 14 εργαστήρια και με τα δύο τελευταία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο δρομολογεί την κάλυψη των εξόδων των ομάδων που διακρίθηκαν στα περιφερειακά εργαστήρια ώστε να συμμετέχουν με τα έξοδα μετάβασης και διαμονής καλυμμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας.
Παράλληλα στις 10 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής για τον Μαθητικό Διαγωνισμό. Υποβλήθηκαν 51 προτάσεις από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από 25 διαφορετικούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Τη στιγμή αυτή δρομολογείται η αξιολόγηση και οι ομάδες που θα προκριθούν θα ειδοποιηθούν έγκαιρα ώστε να παρουσιάσουν την ιδέα τους στις 30 Ιουνίου σε παράλληλη δράση με τον Μαραθώνιο. Μετά την δράση θα ακολουθήσουν τεχνολογικά workshop για παιδιά.Την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί το Open Day του Μαραθωνίου, στον οποίο στελέχη της ΚΕΔΕ, αιρετοί, εκπρόσωποι των Δήμων, μέντορες, στελέχη χορηγών, διαγωνιζόμενοι καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθούν για τη διαδικασία του Μαραθωνίου και θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση των προδιαγραφών και ζητουμένων της διαδικασίας. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται εγγραφή. Περισσότερα: http://crowdhackathon.com/smartcity2/thelo-na-parakoloythiso-2/ .

Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί συνολικά 350 άτομα, εκ των οποίων 220 διαγωνιζόμενοι σε 70 ομάδες, ενώ αναμένεται οι διαγωνιζόμενες ομάδες να ξεπεράσουν τις 100. Όσοι διαγωνιζόμενοι δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (early bird) - μέχρι 20 Ιουνίου - μαζί με την ομάδα τους και διαγωνιστούν θα συμμετέχουν σε κλήρωση και 20 τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διοργανωθούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2 ενδιαφέροντα Workshop ανοιχτά στο κοινό. Το 1ο θα αφορά τον απολογισμό της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ καθώς, παρουσίαση διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω GovHub και του επιχειρηματικού επιταχυντή της ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη υπηρεσιών για τους Δήμους - ΚΕΔΕ Innovation Lab καθώς και ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών από το εξωτερικό όπως του Dr. Jonathan Reichental, Chief Information Officer (CIO) City of Palo Alto. Το 2ο θα είναι εργαστήριο έξυπνων πόλεων (Smartcity Lab) με παρουσιάσεις λύσεων έξυπνων πόλεων από την Cosmote - Innovation enabler και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων - fin-gov tech enabler.

Μάθε περισσότερα για τον Μαραθώνιο Καινοτομίας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για 2η χρονιά διοργανώνει τον Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις. Φέτος φτάσαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs που κάνουμε. Είναι στρατηγικός μας στόχος να στηρίξουμε στην πράξη τους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μέσα από την τοπική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεών μας. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΚΕΔΕ Innovation Lab, ενός εργαστηρίου καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, μέσα από το οποίο θα υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ιδεών σε έτοιμα προϊόντα και την άμεση λειτουργία τους στους Δήμους.

Επιπρόσθετα μέσα από τη διαδικασία αυτή υλοποιούμε και ενεργοποιούμε σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλους τους Δήμους, ανεξάρτητα από την κατάσταση και την τεχνογνωσία στην οποία βρίσκεται ο καθένας, με στόχο οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τους Δήμους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους Δήμους, τα στελέχη μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

Ο κ. Μιχάλης Ψαλλίδας Managing Director της Crowdpolicy ανέφερε:

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα και βλέπουμε νέους με όρεξη, γνώσεις και μεράκι να θέλουν να κάνουν τις πόλεις μας καλύτερες, να θέλουν να υλοποιήσουν εφαρμογές, να θέλουν να επιχειρήσουν. Είναι εξαιρετικά σημαντική αυτή η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Καινοτομίας, καθώς δίνει βήμα και μέσα σε όποιον θέλει να δημιουργήσει και να καινοτομήσει με έξυπνες εφαρμοφές και λύσεις για έξυπνες πόλεις. Εδώ κάθε καλή λύση θα βρει το δρόμο της και θα υλοποιηθεί ως εμπορική εφαρμογή στους δήμους της χώρας. Είναι μια πρωτοβουλία με άμεσα αποτελέσματα στην πράξη.»

Δες και μοιράσου το promo video εδώ.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή στον Μαραθώνιο στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/apply/ .

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο στην Αθήνα και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 22.000 ευρώ καθώς και πλούσια άλλα δώρα.

Πληροφορίες: http://crowdhackathon.com/smartcity2/ .

Δήλωσε Συμμετοχή τώρα!

Δες επίσης

Πρόγραμμα 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου:
https://goo.gl/UKk4Ns

Μάθε περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή:
http://crowdhackathon.com/smartcity2/developers/

Facebook event crowdhackathon smartcity2:
https://web.facebook.com/events/1969943763323945/

Ενδεικτικές θεματικές περιοχές:
https://goo.gl/HBjSNa

Μάθε για την αξία των crowdhackathon μέσα από ένα παράδειγμα :
https://goo.gl/v8CXwT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου