iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 - Οι φορείς της πόλης δημιουργούν πολιτισμό
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης:

Οι φορείς της πόλης δημιουργούν πολιτισμό

Με την πολιτιστική δημιουργία των φορέων της πόλης ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Έξι φορείς της πόλης παρουσιάζουν θεατρικές, μουσικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στην πλειονότητά τους με ελεύθερη είσοδο, οι οποίες θα καλύψουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ από την 1η έως τις 9 Ιουλίου.

Κυριακή 1η Ιουλίου

Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου – Φιλαρμονική των Προσκόπων Λεμεσού
Ελεύθερη είσοδος

Με μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκινάει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018. Την πρώτη «νύχτα αλληλεγγύης» η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου με τη Φιλαρμονική των Προσκόπων Λεμεσού μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με κινηματογραφική μουσική. Συνθέσεις του Ένιο Μορικόνε ερμηνεύει η λυρική τραγουδίστρια Άννα Μορφίδη. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με τους Προσκόπους Χαλανδρίου.

Τρίτη 3 Ιουλίου

Ευχαριστώ κύριε Τσέχωφ, 4 μονόπρακτα
Από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος

Στη θεατρική παράσταση με τον γενικό τίτλο Ευχαριστώ κύριε Τσέχωφ η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου παρουσιάζει 4 μονόπρακτα, τα Ο Γάμος, Πρόταση Γάμου, Η Αρκούδα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και το Λαίδη Φθειρεζόλ του Τένεσι Ουίλιαμς σε διασκευή, σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Στέφης Θεοδότου.

Πρόκειται για τέσσερις αυτόνομες ιστορίες που μιλούν για την αγάπη. «Αυτή την αγάπη, την οποία έτρεφε άπλετα για τον άνθρωπο ο Άντον Τσέχωφ. Οι ήρωες των έργων του, σμιλεμένοι ζεστά κι ανθρώπινα, παγιδευμένοι στις αδυναμίες και τα λάθη τους, όπως οι αληθινοί άνθρωποι. Τη βαθιά του κατανόηση ερχόμαστε να τη γευθούμε και μέσα από το έργο του οπαδού του, Τένεσι Ουίλιαμς» σημειώνει η σκηνοθέτις συμπληρώνοντας ότι όταν ο συγγραφέας κοιτάει τον άνθρωπο με αγάπη «αυτός δεν έχει παρά να πει Ευχαριστώ κύριε Τσέχωφ».

Τετάρτη 4 Ιουλίου

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τους «Ανάδρομους»
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου
Με εισιτήριο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο παρουσιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου με τους «Ανάδρομους» να μας καλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους τραγούδια από όλη τη μουσική διαδρομή του σπουδαίου συνθέτη, που περιλαμβάνει από τραγούδια πολιτικά μέχρι ερωτικά και από λαϊκά ζεϊμπέκικα μέχρι ροκ μπαλάντες.

To συγκρότημα «Ανάδρομοι» δημιουργήθηκε το 2012 από τον μαέστρο Κώστα Μπιλίση (πιάνο – τραγούδι), την Αντιγόνη Πενέζη (κιθάρα – τραγούδι) και τον Άρη Σιγάλα (μπουζούκι – τραγούδι). Σταθερός συνεργάτης τους είναι ο ηθοποιός Γιώργος Μπασιάκος στην αφήγηση και απαγγελία.

Παρασκευή 6 Ιουλίου

Κομεντί Μπουρδουκλουά - βαριετέ μετά χορών κι ασμάτων Από τον Πολιτιστικό - Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ»

Ελεύθερη είσοδος

Μια παράσταση στα πρότυπα του βαριετέ, που άνθισε στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου, και υπόσχεται ένα αισιόδοξο και άκρως διασκεδαστικό θέαμα, βασισμένο στη δύναμη της ομαδικότητας και της αγάπης για την ερασιτεχνική δημιουργία. Η παράσταση αποτελείται από τρία μονόπρακτα του Νικόλαου Λάσκαρη, έμμετρα κείμενα του Αντώνη Δημητριάδη και τραγούδια από τις επιθεωρήσεις των δεκαετιών του ‘40 και του ‘50.

Μετά τη σπουδή της στην κωμωδία χαρακτήρων με το έργο του Μολιέρου Ο Αρχοντοχωριάτης, που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, η θεατρική ομάδα ασχολείται φέτος με την ελληνική κωμωδία και έναν από τους πρωτοπόρους της, τον Νικόλαο Λάσκαρη, ενώ θέτει ως στόχο και τη γνωριμία μας με το μουσικό θέατρο, το οποίο κατά το παρελθόν αποτέλεσε το κύριο λαϊκό θέαμα και μαζί με τα κωμειδύλλια και τα βουκολικά δράματα έγινε φυτώριο μεγάλων ελλήνων πρωταγωνιστών, σκηνοθετών και συγγραφέων.

Σάββατο 7 Ιουλίου

Αρκαδία – Όσα χωράνε στην αλήθεια, δεν τα βαστάν τα παραμύθια, μουσικοχορευτική παράσταση
Από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για τα έθιμα, τις ασχολίες και τις παραδόσεις των ανθρώπων της Αρκαδίας, που συνδέονται με γιορτές, χορούς και τραγούδια, παρουσιάζει η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου.

Η παράσταση αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση της αρκαδικής λαογραφίας με σεβασμό στην παράδοση και ταυτόχρονα με ματιά στραμμένη στη σύγχρονη εποχή. Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου μας υπόσχεται μια αφήγηση ιστοριών που δεν έχουν ακουστεί και που σε συνδυασμό με την αναπαράσταση γνωστών εθίμων μας δημιουργούν την αίσθηση ενός παραμυθιού «που γινόταν μια φορά κι έναν καιρό, όχι και τόσο μακρινό».

Δευτέρα 9 Ιουλίου
Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό, παραδοσιακή μουσική και χορός
Από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος

Μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό και στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και του ρυθμικού πλούτου όλης της Ελλάδας παρουσιάζει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής καθώς επίσης το Χορευτικό Τμήμα και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του συλλόγου. Όπως σημειώνει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, η εκδήλωση επιχειρεί μια επαφή με τους σημαντικότερους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής αναδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με τον χορό.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου