iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΝΥΧΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ: ΜΕ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2018
Αντιγόνη

«Τα σφάλματα είναι ανθρώπινα ο άνθρωπος σφάλλει…»
(Αντιγόνη, στ. 1023 – 1025)

Το επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του ΘΕ.ΑΜ.Α., παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Την παράσταση σκηνοθετούν ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου.

Η αναζήτηση απόδοσης δικαίου δίνει δύναμη στην Αντιγόνη να ξεπεράσει τα όρια της κοινωνίας της, αλλά και του ίδιου της του εαυτού... Κάθε ήρωας αναζητά τη σχέση του με την εξουσία και την ορίζει όπως επιθυμεί...

Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου – Ελιάνα Περηφάνου

Επιμέλεια μετάφρασης: Βασίλης Οικονόμου

Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Σκηνογραφία: Ελιάνα Περηφάνου

Κοστούμια: Βασίλης Οικονόμου

Ηχολήπτης: Φώτης Κίκιρας

Φωτογραφίες: Peny Delta

Διανομή

Αντιγόνη: Έλη Δρίβα

Ισμήνη: Βίκυ Πετροπούλου

Κρέων: Πάνος Ζουρνατζίδης
Φύλακας: Ανδρέας Ζήκουλης
Τειρεσίας: Κωνσταντίνος Λούκας
Αίμων: Μάνος Τριανταφυλλάκης
Άγγελος: Μιχάλης Ταμπούκας
Ευρυδίκη: Έφη Τούμπα

Κορυφαίες Χορού:

Αιμιλιανή Αβραάμ
Κατερίνα Κοντομάρκου
Ευαγγελία Σχοινά

Χορός:

Χριστίνα Τούμπα
Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ
Μαρία Μουρελάτου
Βασίλης Οικονόμου
Αγγελική Νομικού
Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Μουσικοί Κρουστών & Έγχορδων Οργάνων: Μάκης Σουλελές, Αλέξανδρος Χαντζαράς, Ευανθία Μπουρνιά

Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και επιμέλεια της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών»:

Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Ακουστική περιγραφή: Θανάσης Παπαντωνόπουλος

Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά και σε γραφή Braille

Προσβασιμότητα χώρου
Νύχτες Αλληλεγγύης για όλες και όλους
Περισσότερες παραστάσεις με προσβάσιμο περιεχόμενο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018


Το δικαίωμα όλων των πολιτών για ισότιμη πρόσβαση στην πολιτιστική ζωή της πόλης υπερασπίζεται ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοξενώντας εκδηλώσεις προσβάσιμες ως προς το περιεχόμενο στις Νύχτες Αλληλεγγύης – Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018. Στο πλαίσιο της προσπάθειας του να διευρύνει αυτή τη δυνατότητα, ο Δήμος Χαλανδρίου συνεργάζεται σταθερά με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι παραστατικές τέχνες να απευθύνονται σε όλους και όλες και εισάγει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς για τρίτη συνεχή χρονιά παραστάσεις και συναυλίες που θα μπορούν να απολαύσουν ισότιμα οι πολίτες με αναπηρία.

Η προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου να κάνει το χώρο της Ρεματιάς όσο πιο φιλικό και προσβάσιμο γίνεται σε ανάπηρους/ες και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ισότιμης και ανεμπόδιστης συμμετοχής είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2016 με την καθολικά προσβάσιμη παράσταση Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) και κλιμακώθηκε πέρυσι με τη μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, η οποία υπήρξε η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ως προς το περιεχόμενο συναυλία της χώρας γνωρίζοντας τεράστιο αντίκτυπο. Στο φετινό πρόγραμμα αυξάνονται οι καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις ενώ στόχο του Δήμου αποτελεί, σε συνεργασία πάντα με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, η προσπάθεια αυτή να διευρύνεται διαρκώς.

Το πρόγραμμα των καθολικά προσβάσιμων ως προς το περιεχόμενο εκδηλώσεων ανοίγει και φέτος το ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) με την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία των Βασίλη Οικονόμου – Ελιάνας Περηφάνου, την Κυριακή 22 Ιουλίου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, υπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων προσβάσιμων ως προς το περιεχόμενο εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας φέρουν την πιστοποίησή της DisArtMove από την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών.

Παράλληλα, στο Θέατρο Ρεματιάς έχουν οριοθετηθεί μόνιμα με πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών θέσεις για θεατές με αναπηρία, τους/τις συνοδούς τους και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό). Η πρόσβαση για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου, όπου διατίθενται δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Στο θέατρο λειτουργεί τουαλέτα αναπήρων ενώ στο αναψυκτήριο υπάρχουν προσβάσιμα τραπέζια διαθέσιμα κατά προτεραιότητα σε ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή. Ο σεβασμός προς όλες/όλους τις/τους συμπολίτισσες/ες μας αποδεικνύεται στην πράξη. Θυμόμαστε ότι οι σηματοδοτημένες θέσεις προορίζονται για αποκλειστική χρήση από θεατές με αναπηρία και εμποδιζόμενα πρόσωπα, οι δυο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων εξυπηρετούν αποκλειστικά ανάπηρες/ους όπως επίσης και η τουαλέτα αναπήρων. Οι Νύχτες Αλληλεγγύης διεκδικούν ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους και αντιμάχονται την κοινωνική απομόνωση, τον αποκλεισμό και τον ατομικισμό. Γιατί τον πολιτισμό μας τον γεννά ολόκληρη η κοινωνία και τα έργα του οφείλουν να απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου