iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΕΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , Γιώργο Πατούλη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχετική με τον Κλεισθένη, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι είναι με την απλή αναλογική .... αλλά με κυβερνησιμότητα.

Αυτή η ΓΕΛΟΙΑ ατάκα, που επαναλαμβάνεται από - κατά δήλωσή τους - σοβαρούς παράγοντες του δημόσιου βίου και αρέσει στον μπαμπουίνο είναι ενδεικτική του επιπέδου των επιχειρημάτων εκείνων που θεωρούν ότι είναι σοβαροί άνθρωποι.

Διότι απλή αναλογική και κυβερνησιμότητα δεν υπάρχει.
Αυτό το λένε ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ αναλογική.

Και είναι σοβαρός όποιος λέει ότι είναι με την ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ - και αναλαμβάνει το κόστος να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΈΝΟΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ όποιος λέει ότι είναι "ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ .... με ΄λίγη ενίσχυση".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήθελε να ικανοποιήσει τους δεξιούς δημάρχους με τους οποίους θα νταραβεριστούν οι δικοί του (εκεί που δεν θα στηρίξουν πάλι επίσημο υποστηριζόμενους ΚινΑλίτες, όπως έκανα στο Χαλάνδρι,  που θυμίζουμε στήριξαν τον χρισματούχο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΥΣΗΣ Ανδρεόπουλο) και "άνοιξε τα χαρτιά του".

ΟΙ ΑΝΕΛ είναι με την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ αλλά θέλουν όριο εισόδου στα δημοτικά συμβούλια το 3% λέει.

ΟΙ ΑΝΕΛ!

Πρόκειται για ό,τι πιο γελοίο λέγεται αυτές τις μέρες που ψηφίζεται ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.
Και θα σας πούμε γιατί:
  •  Πρόκειται για μια πρόταση που ουσιαστικά αφορά ΜΟΝΟ τους πολύ μεγάλους δήμους, εκείνους με δημοτικά συμβούλια ΠΑΝΩ από 41 μέλη δηλαδή Αθήνα, Θεσ./νικη, Πειραιά, Πάτρα και μερικές ακόμα μεγάλες πόλεις. Εκεί λοιπόν βγαίνει έδρα με .... 2%.
Και αυτό γιατί στα δημοτικά συμβούλια μέχρι 41 μέλη (Χαλάνδρι , Μαρούσι κλπ), πολύ περισσότερο στα μικρότερα, για να διασφαλίσει συνδυασμός έδρα ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, χρειάζεται 3%.

Τόσο είναι το εκλογικό μέτρο μπαμπουίνο μου, που σε δουλεύουν με καραγκιοζλίκια.

Σε ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ δημοτικά συμβούλια (π.χ. Βριλήσσια) το εκλογικό μέτρο ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ  αφού μειώνονται οι έδρες.

ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ. ΔΙΑΙΡΕΣΗ - ΣΚΑΜΝΑΚΙ.
  •  Το δεύτερο σημείο που έδωσαν το βάρος τους οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ στην δεύτερη φάση της διαβούλευσης για τον Κλεισθένη ήταν ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ. Δηλαδή να ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ την συγκρότηση ψηφοδελτίων από ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. Σε αυτό - βέβαια - συμφώνησε και Ο ΣΥΡΙΖΑΣ και το δέχτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Όσοι τελικά μιλούν για "κυβερνησιμότητα" στόχο έχουν ΜΟΝΟ τις μικρές παρατάξεις, τις ελεύθερες αντισυστεμικές φωνές της αυτοδιοίκησης.
 Διότι δεν ακούμε  κανένα να μιλάει για διασφάλιση της κυβερνησιμότητας με έδρες μπόνους που θα χάσει ο δεύτερος ή ο τρίτος, για να πάνε στον πρώτο και να ενισχυθεί η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ".
Που συνήθως είναι ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ.
Αυτό δεν το θέλει η ΚΕΔΕ!

ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ, τη ΝΔ και το ΚινΑλ που ελέγχουν την ΚΕΔ(αλλά και τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δημάρχους που είχαν "επιφυλάξεις" για την απλή αναλογική - ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ) δεν τους ενδιαφέρει η .... κυβερνησιμότητα των δήμων, γιατί αυτή είναι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ από την συμμαχία τους αλλά και το νταραβέρι που μπορούν να κάνουν τα κόμματα στην πλάτη της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
  • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ!
  • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ.
  • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΦΩΝΕΣ.
Διότι αν είσαι με την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ πραγματικά είσαι με την πολυφωνία και την εκπροσώπηση όλων των απόψεων στα συλλογικά όργανα.
Κοιτάς πώς ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, όχι πώς θα την περιορίσεις.

Και  - ακόμα και αν θες να την νοθεύσεις - αυτό δεν το κάνεις σε βάρος των πιο μικρών αν είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΒΑΠ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ;;;

Θέλει ο Καμμένος όριο....
ΜΗ ΧΕΣΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου