Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ: FILM NOIR

 

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Μια μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Σάββατο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση, που είναι βασισμένη στη νέα ομότιτλη δισκογραφική δουλειά του καλλιτέχνη υπόσχεται να μας αποκαλύψει την αισθαντική – κινηματογραφική ατμόσφαιρα του Film Noir.
Ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο βασισμένο στη συνεργασία του με σπουδαίους έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και τραγούδια άλλων σημαντικών συνθετών, με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο καλλιτέχνης, όπως οι Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης ενώ δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Ο Βασίλης Λέκκας, με τον Γιώργο Σαλτάρη στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τραγούδια «που εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου μας» καθώς αποτελούν όχι μόνο έργο σημαντικών συνθετών αλλά και ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, ο Μ. Ελευθερίου, Σάννυ Μπαλτζή, Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ) κ.α.


Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.


Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου