Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Γκαλερί Χρυσόθεμις: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κυριακίδη

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.30
Διάρκεια έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Κυριακίδης εκθέτει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων με ένα –σχεδόν- «χαρακτικό» τρόπο καθώς η χαρακτική του φύση δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Σε όλη του την εικαστική διαδρομή υπηρετεί την τέχνη του με πλήρη αφοσίωση . Στην έκθεσή του αυτή παρουσιάζει ανθρώπινες ιστορίες. Ζωγραφίζει ανθρώπους με τα όνειρά τους, τους εφιάλτες τους, τους έρωτές τους, τα ταξίδια τους και δημιουργεί με τρόπο ιδιαίτερο το δικό του σύμπαν.

Bιογραφικό: Γεννήθηκε στην Κάσπη Γεωργίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο του Lvov της Ουκρανίας με δάσκαλο τον B.Οβτσίνικωφ. Δούλεψε πάνω από 20 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κεντρικού Εκδοτικού Οίκου του Ουζμπεκιστάν. Εκεί εκπόνησε προοδευτικά συστήματα και μεθόδους ενώ είχε και την επιμέλεια εικονογράφησης βιβλίων και καλλιτεχνικών εκδόσεων με χαρακτικά. Η θεματογραφία του αντλείται κυρίως από το χώρο της παγκόσμιας ποίησης και μυθολογίας.

Τιμήθηκε με μετάλλια στην πρώην ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, την Τσεχοσλοβακία, τη Νορβηγία. Ασχολήθηκε επίσης με σκηνικά θεάτρου καθώς και με εκθεσιακές αφίσες. Βιβλία με χαρακτικά του εκδόθηκαν στην Ουγγαρία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία Ρωσία, Ιαπωνία.

Το 1988 ήταν υποψήφιο μέλος της Ακαδημίας καλλιτεχνών της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου