Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ: Γι΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Για το βιβλίο αυτό οι ζημώσεις στον χώρο των "παλιοσειρών" της παράταξης είχαν αρχίσει πολύ πριν κυλοφορήσει,  μόλις μερικές μέρες από τις εκδόσεις GUTENBERG.

Εμείς είχαμε την τύχη να μάθουμε γι΄αυτό πριν μήνες,  τόσο από τον Γ. Παπαγιαννόπουλο που είχε κάνει κάνει μια εκδήλωση προπαρουσίασης στο βιβλιοπωλείο του Θ. Παντούλα στα Βριλήσσια όσο βέβαια και από τον έτερο των συγγραφέων του, τον Χρύσανθο Τάσση.

http://www.stinplatia.gr/2014/05/blog-post_3.html

Τον σύντροφό μας από τα χρόνια της νιότης και της αθωότητάς μας.

Τον σημερινό ακαδημαϊκό δάσκαλο που τιμά με την παρουσία του την δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, αφού ο Χρύσανθος έχει μετακομίσει εδώ και χρόνια από την γενέτειρά του Μεταμόρφωση και είναι πάντα δίπλα μας.

Ο Χρύσανθος, μαζί με τον άλλο  σύντροφο, τον Βασίλη Ασημακόπουλο (της ηγετικής ομάδας του Νέου Αγωνιστή) έχουν γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ σε αυτό το βιβλίο.

Και αυτό θα φανεί σύντομα από την επιτυχία που θα κάνει.

Περιμένοντας να μας έρθει το βιβλίο με το ταχυδρομείο για να πέσουμε με τα μούτρα, ας μοιραστούμε ένα ανέκδοτο, σχετικό με αυτό:

Είχα μια συνάντηση στα τέλη Αυγούστου, με το ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού χώρου Δημήτρη Τζουβάνο, που μου έκανε πρόσφατα την τιμή να επιμεληθώ της έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου.
(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ).

Ξέρετε τώρα, εμείς οι σοσιαλιστές επιρρεπείς στην ζύμωση - μισή ώρα δουλεύαμε στο βιβλίο του Μήτσου (έχω το ΟΚ να ανεβάσω αποσπάσματα στην ΠΛΑΤΕΙΑ αλλά ακόμα δεν έχω κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, ΘΑ ΚΑΝΩ όμως) , μία ώρα λέγαμε ιστορίες για το ΠΑΣΟΚ.

- Ο διανοούμενος - δάσκαλος Τζουβάνος εξηγούσε τις - πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του - περί των μνημονιακών χρόνων αλλά και πώς φτάσαμε εκεί, οπότε κάποια στιγμή εγώ τον προβοκάρω:

"Αν και δεν σε αφορά προσωπικά Δημήτρη, αφού εσύ έμεινες έξω από το πάρτυ, η γενιά σας, η γενιά του Πολυτεχνείου που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και σημάδεψε την μεταπολίτευση δεν τα έκανε καλά στο να προετοιμάσει την συνέχεια. Είστε μια ΝΑΡΚΙΣΙΣΤΙΚΗ γενιά που πίστεψε και πιστεύει ότι ο κόσμος θα τελειώσει μαζί της, είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ".

- Με κοίταξε βαθιά στα μάτια. Πίστεψα ότι "θα μου την πει, διότι γενικά θεωρείται μεγάλη ύβρις στις πιάτσες του χώρου, εμείς οι επόμενοι να κάνουμε κριτική στα τοτέμ της μεταπολίτευσης.

- ΟΚ! Μου λέει.
- Σου αρέσει η μουσική, έτσι δεν είναι?
- Ναι, του απάντησα.
- ΟΚ!

Ανοίγει το πορτοφόλι του και βγάζει ένα USB stick.

ΠΑΡΤΟ, μου λέει.
Βάλτο να το ακούσουμε και κράτα το.
Εκτός από συγγραφέας, είμαι και ερασιτέχνης συνθέτης και στιχουργός. Και τραγουδάω.

Βάζω το στικάκι στην θύρα. (Η δουλειά για το βιβλίο είχε πάει περίπατο).

ΑΙΔΩ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

- Πρόσεχε την ορθογραφία μου λέει.
Δεν είναι της Δαμανάκη το "ΕΔΩ", είναι το δικό μου το ΑΙΔΩ, μου λέει.



Τέλειωσε η ακρόαση.
Τον κοίταξα.

ΟΚ! του λέω,
- Με κάλυψες. Τα είπε όλα τα τραγούδι σου.

- Σε λίγο θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, να το διαβάσεις, μου λέει,
- Ποιο βιβλίο?  του λέω, Του Ασημακόπουλου;
- Ναι, μου λέει.  Α! Το ξέρεις, έτσι; Πώς και έτσι;;
(.......)
- Το ξέρω ρε Δημήτρη, γιατί παρά τις διαφορετικές ταχύτητες, οπτικές, εκτιμήσεις, απόψεις, τακτικές, η ιστορική απογοήτευση είναι κοινή και γνωριζόμαστε όσοι μετείχαμε αυτής.
Χανόμαστε και συναντιόμαστε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
Την μοιραζόμαστε την αγωνία και την απογοήτευση.

Εσείς οι λίγοι μη ενωματωμένοι της γενιάς του Πολυτεχνείου , που μας απαξιώσε για να μπορεί να κληροδοτήσει την παράταξη στα παιδιά της.
Η ναρκισσιστική γενιά σας που αντί να μας διαπαιδαγωγήσει. μας θεώρησε χρήσιμους μόνο ως αφισοκολλητές, παρόλο που αυτό ποτέ δεν μας χάλασε - ίσα, ίσα - στα νιάτα μας. ήταν τιμή μας να "κολλάμε Πρόεδρο".
Και εμείς της γενιάς της Αλλαγής - οι τελευταίοι που ενταχθήκαμε σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και συμμετείχαμε σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, σε αντίθεση με τους επόμενους - τους γόνους συνήθως της γενιάς του Πολυτεχνείου, τους κληρονόμους -  που μπήκαν στην πολιτική ως κομματικοί, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί, κρατικοί ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ κατευθείαν ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ.

- Ναι, μου λέει. Εκείνοι που καταλαβαίνουν την πολιτική  με το "Το κόμμα πρέπει να μου πληρώσει το κινητό μου".

Με ξανακοίταξε.

- Να προσέχετε τον Βασίλη και τον Χρύσανθο, μου είπε με νόημα. Είναι συνομήλικοι ..... 
(ΩΣ ΕΔΩ θα σας πω το ανέκδοτο).

ΤΑΣΣΗΗΗΗΗΗ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΕΙΛΕ!

Και το βράδυ Αφισοκόλληση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου