Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΔΕ προς Δήμους: “Στο ΣτΕ κατά της παραχώρησης ακινήτων μας στο Υπερταμείο”



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός του στις 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο Υπερταμείο, προχώρησε εχθές στην έκδοση νεότερου ομόφωνου ψηφίσματος.

Μέσω του ψηφίσματος η ΚΕΔΕ ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ, προκειμένου να μην ισχύσει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακίνητα που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Επιπλέον, στο ψήφισμα προτείνεται τα Δημοτικά Συμβούλια να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2018 την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πράξει ότι είναι αναγκαίο και σε επίπεδο δικαιοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Το κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος

Ομόφωνο Ψήφισμα

Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός μας την 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την κυβέρνηση την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται.

Επίσης καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου