iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


 Το απόγευμα  - με πρωτοβουλία των "μικρών" του δημοτικού συμβουλίου, πρώτο θέμα στην ΠΗΔ συζήτηση,  θα συζητηθεί η έκδοση ενός ψηφίσματος.

Δεν το συνηθίζουμε και δεν πολυγουστάρουμε τις διαδικασίες των ψηφισμάτων για ό,τι ν 'ναι, ακριβώς για να έχει μεγαλύτερη αξία, μεγαλύτερο βάρος, το να εκδίδει το δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα για κάποιο ΜΕΙΖΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Χαλανδραίους, θέμα.

Και το θέμα που εντάξαμε στο απογευματινό ΔΣ υπερβαίνει τις διαφορές - προσωπικές ή πολιτικές - μεταξύ αντιμαχόμενων δημοτικών παρατάξεων και ακουμπάει ΤΗΝ ΧΩΡΑ και τον ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μιλάμε βεβαίως για το θέμα της δέσμευσης όλων των δημόσιων ακινήτων - και στο Χαλάνδρι - στο Υπερταμείο.

Ένα θέμα που ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - λιγότερο δεσμευμένη βαθμίδα διοίκησης και χωρίς τις δεσμεύσεις αλλά και τις διαπραγματευτικές σκοπιμότητες της (τωρινής ή επόμενης) κυβέρνησης και των κομμάτων εξουσίας με τους θεσμούς και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών - μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της ανάσχεσης εξελίξεων  που θα μετατρέψουν οριστικά την Ελλάδα σε κατεχόμενη χώρα, στον χώρο της οποίας κάνουν κουμάντο οι κατακτητές, κάνοντας ό,τι θέλουν στην δημόσια γη για να την "αξιοποιήσουν" ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΚΕΔΕ - μέσα στις αδυναμίες, τις αντιφάσεις και τις προεκλογικές σκοπιμότητες που εμείς δεν αποφεύγουμε να αναδεικνύουμε  - βρήκε τον τρόπο, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα να υπερβεί διαχωρισμούς και το αρχικό της βερμπαλιστικό και συμβολικό ψήφισμα - αυτό που υιοθέτησαν ήδη ανέξοδα,  αρκετοί δήμοι, εκφράζοντας αορίστως και ακινδύνως δια τους ισχυρούς πολιτικούς τους φίλους - "πολιτική καταδίκη".
Ψηφίσματα - λεκτικές ακροβασίες -  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
Και κατέληξε προχτές - Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνουμε, όχι ο Πατούλης μόνος του - σε μια απόφαση  - κάλεσμα ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της αυτοδιοίκησης , μέσω μαζικών προσφυγών των δήμων στο ΣτΕ με αίτημα την αναίρεση του ΦΕΚ της ντροπής.

Οι δυσκολίες του εγχειρήματος είναι δεδομένες, οι πιθανότητες δικαίωσης μικρές χωρίς την μαζική στράτευση του λαϊκού παράγοντα, αλλά αυτό μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
Δεν αγωνίζεσαι μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι θα νικήσεις. Αγωνίζεσαι για να αντιστρέψεις τις αρνητικές πιθανότητες και να νικήσεις και ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ και τον λαϊκό παράγοντα ότι αξίζει  για το θέμα αυτό να κινητοποιηθεί.


Και ο αγώνας αναίρεσης του ΦΕΚ της ντροπής είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αγώνας για να ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! 

Κοινός αγώνας για όλους.

Κάποιοι - φρουροί του στέμματος των εξουσιαστών - θα μιλήσουν και θα προτάξουν το προεκλογικό timing και θα μας πουν ότι δεν θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του Πατούλη (που θα υπονοούν ότι το παίζουμε εμείς)

Θα βάλουν μπροστά στις ιεραρχήσεις τους τις προεκλογικές σκοπιμότητες και θα λένε ότι αυτά τα κάνει ο Γ. Πατούλης για λόγους δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων, τώρα που πάει για περιφερειάρχης.
 
Πιθανότητα θα είναι οι ίδιοι που γράφουν παντού ότι πρέπει ΟΛΟΙΜΑΖΙ να ψηφίζουμε τα πάντα και να στηρίζουμε άκριτα και χωρίς δεύτερη κουβέντα τις διοικήσεις του δικού τους κόμματος (κυρίως εκείνες τις κρισιμότατες για τα παιδιά μας δαπάνες για έργα κατασκευής χλοοτάπητα με προδιαγραφές FIFA που περνάνε πάντα ομόφωνα, μην δεν γίνει το έργο.
(Σ.Σ. ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΕΕΣ! Μαζί με το γκαζόν!)

Η απάντησή μας σε όσα πουν ή γράψουν είναι μία: ΚΑΘΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟ  ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

 Εμείς δεν συντασσόμαστε με κανέναν Πατούλη.

Εμείς ψηφίζουμε για περιφέρεια Νίκο Παπαδάκη, οπότε μην χτυπιόσαστε να μας κάνετε μια δίκη προθέσεων σε κάθε πρωτοβουλία μας και κάθε τοποθέτησή μας.

Εμείς συντασσόμαστε όμως καθαρά και χωρίς αστερίσκους με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης με την οποία πιστεύουμε ότι ΟΛΟ το Χαλάνδρι πρέπει να συνταχθεί να πρωτοστατήσει.

Αξιοποιώντας την ισχυρή, πολυδάπανη και επιτυχημένη  (όταν θέλει) ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - και μάλιστα να σκεφτεί πώς θα υπερθεματίσει και εκτός δικαστικών αιθουσών κινηματικά, με διαδικασίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών, όπως σωστά μαθαίνω ότι θα προτείνει η πλειοψηφία.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!
Όχι ή το ένα ή το άλλο...

Στο θέμα των δημόσιων ακινήτων  δεν χωρούν μικροπαραταξιακές η μικροκομματικές θεωρήσεις.
Και όσοι πέσουν σε τέτοιο παιχνίδι ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Αν ούτε σε ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούμε να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ, να ΟΜΟΦΩΝΗΣΟΥΜΕ και να χτίσουμε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της αυτοδιοίκησης, άσχετα με το ποιος είναι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τώρα και ποιος θα είναι μετά τον Μάιο,  δεν υπάρχει βάση να υπάρχει συναίνεση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. Είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη.

Το ζήτημα της αποψινής μας πρότασης δεν είναι  βερμπαλιστικά να καταδικάσουμε το ΦΕΚ και την κυβερνητική πολιτική.
Αυτό θα το κάνουν όλοι.
ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

Το θέμα είναι αν θα συνταχθούμε - και θα πρωτοστατήσουμε - σε συντονισμένο αγώνα της αυτοδιοίκησης, προφανώς στα πλαίσια των συλλογικών της οργάνων (πώς αλλιώς να γίνει;) λαμβάνοντας απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ.
Και θα είμαστε εκεί να φέρνουμε τα πράγματα στα ίσια αν κάποιοι τα στραβώσουν και αφήσουν την χθεσινή απόφαση να γίνει προεκλογικό πυροτέχνημα.

Αλλιώς θα μιλάμε για να αποδείξουμε την αξία της σιωπής στο αποψινό συμβούλιο.

Για το ξεκαθαρίζουμε από τώρα και για τα επόμενα:
Μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις και ακατάσχετο φατσομπουκικό μπλα μπλα πάνω από το χυμένο γάλα: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ από τον δήμο Χαλανδρίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ..... ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟ, από όπου και να προέρχεται (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εσωτερικού ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξωτερικού) γι΄αυτό πήραμε εμείς την πρωτοβουλία.

Και όποιος δεν θέλει να υλοποιήσει το κάλεσμα της ΚΕΔΕ για να ξεκινήσει έμπρακτο αγώνα για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και του δικαιώματος του ΕΛΛΗΝΑ να ορίζει πώς, πότε και γιατί θα αξιοποιηθεί,  στο ΣτΕ, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, στο πεζοδρόμιο, στο διαδίκτυο, ΠΑΝΤΟΥ  , ε θα δικαιούμαστε και εμείς να λέμε αυτό που ΔΥΣΚΟΛΑ ξεστομίζουμε για κανένα: ότι ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ή τουλάχιστον δεν τον αγαπάει περισσότερο από το κόμμα του.

Η συνέχεια στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου