Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΤΣΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ
19 Δεκεμβρίου 2018

Η Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου Μαρία Λοτσάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση», με την οποία εξελέγην το 2014 και την οποία έκτοτε υπηρέτησα με συνέπεια και σοβαρότητα, αποφάσισε τη διαγραφή μου, με την αιτιολογία που προέβαλλε αργότερα ότι ενίοτε διαφοροποιούμαι από τις θέσεις της παράταξης.

Η απόφαση της διαγραφής φαίνεται μάλλον προσχηματική, δεδομένου ότι, ψηφίζοντας πάντα κατά συνείδηση και με βάση τα συμφέροντα των δημοτών, έχω διαφοροποιηθεί στο παρελθόν και για άλλα θέματα, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα «παραταξιακής νομιμότητας». Σημειώνω, δε, ότι ουδέποτε προσκλήθηκα στη συνεδρίαση της Δημοτικής μας ομάδας κατά την οποία υποτίθεται ότι συζητήθηκε και αποφασίστηκε («ομόφωνα», μάλιστα, στις 12 Δεκεμβρίου) η διαγραφή, ενώ στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας θα επέβαλαν να μου δοθεί τουλάχιστον η ευκαιρία να εκθέσω και τις δικές μου απόψεις. Δυστυχώς στο τέλος της θητείας μας και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αντί για προσπάθεια σύμπνοιας, ο επικεφαλής, γνωρίζοντας την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφια, επέλεξε το χειρότερο δρόμο, αυτόν της εσωστρέφειας. Η απόφαση της παράταξης είναι πλέον ειλημμένη, οπότε δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτησή της.

Ο χρόνος θα αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας την ανιδιοτέλεια των κινήτρων μου, καθ’ όλη τη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Άλλωστε, το έργο που, με τις μικρές μου δυνάμεις, έχω συνεισφέρει στην πόλη μας σε τομείς όπως τα σχολεία, οι ευπαθείς ομάδες και η ασφάλεια των δημοτών, είναι καταγεγραμμένο και γνωστό.

Προσωπικά, θα συνεχίσω μέχρι τη λήξη της θητείας μου, το 2019, να υπηρετώ το Χαλάνδρι ως ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος, διατηρώντας την πεποίθηση ότι, τουλάχιστον στην Αυτοδιοίκηση, πρέπει να πολιτευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας, υπεράνω διαχωριστικών γραμμών και ανεξαρτήτως παραταξιακών σκοπιμοτήτων. Πάνω από κόμματα και χρώματα, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου μας.

Κρατώ, από τη συνεργασία μου με τα μέλη της παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση», τις δημιουργικές στιγμές μας και αφήνω στη διάθεση τους, τις προτάσεις και τις απόψεις που έχω διατυπώσει, συμφωνώντας ή διαφωνώντας με την επίσημη θέση της παράταξης.

Οι Χαλανδραίοι, το 2014, μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη μας. Δημόσια τους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επικοινωνία μας και για όσα μοιραστήκαμε. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους ως την ολοκλήρωση της θητείας μου, όπως ακριβώς με έχουν εξουσιοδοτήσει.

Ένα ομορφότερο Χαλάνδρι με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής ας είναι επιδίωξη όλων μας.

Μαρία Λοτσάρη
Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου