Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ?

ρου Ν. Κομπότη
Ιδού το ερώτημα.

Η απλή αναλογική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ελεύθερη Ελλάδα του ΕΑΜ και της Αντίστασης. Στις εκλογές αυτές δόθηκε και η δυνατότητα ψήφου στις γυναίκες, επίσης για πρώτη φορά.

Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της πρώτης εφαρμογής της απλής αναλογικής, που ήταν και η τελευταία. Από τότε πολλοί ομιλούν για απλή αναλογική, όπως και για δημοκρατία, με αποτέλεσμα αυτές οι δύο έννοιες να είναι οι πλέον κακοποιημένες έννοιες στην πατρίδα μας.

Η απλή αναλογική παρέχει ισότητα ψήφου στους πολίτες, κυβερνήσεις που αντιπροσωπεύουν γνήσια τον Λαό, συναινέσεις απόψεων και προγραμμάτων , δημοκρατικό και πολιτισμένο διάλογο και προϋποθέτει πραγματικούς πολίτες με παιδεία και ήθος.

Από την άλλη πλευρά η απλή αναλογική δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου των πολιτικών και αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζετε σημαντικά η ρεμούλα, το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αναπολήστε την ιστορία της πατρίδας μας τα τελευταία 70 χρονιά και δέστε ποσά δεινά μας δημιούργησε η έλλειψη της απλής αναλογικής και φυσικά η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας διαλόγου.
  •  Μονοκομματικές κυβερνήσεις μακριά από τα προεκλογικά τους προγράμματα και τις ανάγκες του λαού.
  • Ανίερες συμμαχίες, χωρίς αρχές , φιλολαϊκά προγράμματα και δεσμεύσεις, με στόχο μόνο την εξουσία για την εξουσία.  
  • Ο λαός στην γωνία, παράλυτος και χρεοκοπημένος  
  • Η παιδεία μας και η υγειά μας στο ναδίρ και τα πλούτη ορισμένων στο ζενίθ.  
  • Βουλή άβουλη, που δεν νομοθετεί αυτόβουλα και υπερ. του λαού, αλλά υπερ. των τραπεζιτών, των δανειστών και των πολυεθνικών, πολλές φορές με το αζημίωτο. 
  • ΟΙ βουλευτές μας ψηφίζουν χωρίς καν να διαβάσουν αυτό που ψηφίζουν, ως να είναι βγαλμένοι από το μπερντέ του καραγκιόζη. 
  • Δήμαρχοι του 18% που αυτονομούνται, όχι μόνο από την παράταξη που τους ανέδειξε, αλλά και από τους δημότες, παριστάνοντας τους σουλτάνους και έχοντας ως μοναδικό στόχο, την επανεκλογή τους, μετέρχονται κάθε ανήθικου και χαμερπούς μέσου.
Τελικά ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου?

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτοί που φοβούνται την απλή αναλογική είναι: Οι ιδιοτελείς, οι εξουσιομανείς, οι μιζαδόροι, οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι καιροσκόποι, οι κρατικοδίαιτοι , εν κατακλείδι όσοι φοβούνται το λαό και την οργή του.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΣΧΟΛΙΟ: 
ΚΑΙ Η ΛΑΕ, όλο την ξεχνάςτε εσείς οι της παραδοσιακής την ΛΑΕ!
¨Εχει ασυλία.
Εδώ και σαράντα χρόνια - που λέτε εσείς συνεχώς και για όλα τα θέματα, δεν έχει βρεθεί άλλη φορά αριστερό (μπαίνοντας) κόμμα να βγει απέναντι στην θέσπιση της απλής αναλογικής.
Να τα λέμε και αυτά. 

Πάντως εκτιμητέα η διαφοροποίηση. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΘΑΡΡΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου