Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας σήμερα και συγκέντρωση στο ΑΣΕΠ για την 3Κ


Τετράωρη στάση εργασίας, από 07:00-11:00, για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων σε όλη τη χώρα εξήγγειλε για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Την ίδια ημέρα, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09:30, έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του Α.Σ.Ε.Π., Πουλίου 6-Αθήνα (λεωφ. Αλεξάνδρας).

Αυτό αποφάσισε την Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του, με αφορμή τις «τραγικές καθυστερήσεις» του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των επιτυχόντων της προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού 3Κ/2018 στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.


Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η συνεχιζόμενη κοροϊδία του προέδρου και της διοίκησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), εις βάρος των υποψηφίων, των εργαζομένων και των Υπηρεσιών των δήμων, πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται στις πλάτες των υποψηφίων και των εργαζομένων "βρώμικα" μικροπολιτικά παιχνίδια και ταυτόχρονα να "ανοίγουν την όρεξη" στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα να "καταπιούν" τις υπό διάλυση Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι «δεν μπορούν να παραμείνουν θεατές μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Απαιτούν «ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις» από τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. «και θα τις πάρουν».

«Αν θα υπάρξει κλιμάκωση, με νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το Α.Σ.Ε.Π. και τη διοίκησή του» αναφέρει η Ομοσπονδία, που λέει «όχι στη διάλυση των Υπηρεσίων Καθαριότητας» και ζητεί από το Α.Σ.Ε.Π. την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων της σχετικής προκήρυξης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου