Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:: «Έρχεται το τέλος της ελευθερίας στο ίντερνετ»






Ο υπ. Περιφερειάρχης Αττικής Ν. Παπαδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους κανόνες που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

«Έρχεται το τέλος της ελευθερίας στο ίντερνετ»

Με ψήφους 348 υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές εγκρίθηκαν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι νέοι κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο.

Οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, προειδοποιούν ότι «έρχεται το τέλος της ελευθερίας στο ίντερνετ» και υποστηρίζουν ότι υπό το πρόσχημα της ανταμοιβής καθιερώνεται λογοκρισία στην έκφραση. Επιπλέον, θεωρούν ότι τα φίλτρα περιεχομένου δεν μπορούν να κάνουν τον απαραίτητο διαχωρισμό. Για παράδειγμα, επισημαίνουν, δεν αντιλαμβάνονται το σατυρικό στοιχείο στα ιδιαίτερα δημοφιλή διαδικτυακά μιμίδια (memes) ή σε αρχεία GIF.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πάνω από 200.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη νέα οδηγία.

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με το “Πράσινο Κίνημα”, κ. Νίκος Παπαδάκης, κάνοντας λόγο για μία απόφαση που αγνοεί τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντέδρασαν ενάντια σε αυτό το νόμο για να διασωθεί η ελευθερία του διαδικτύου.

Αναλυτικά, η δήλωση του επικεφαλής παράταξης “Αττική – Πράσινη Περιφέρεια” είναι η εξής: “Οι Πράσινοι καταψήφισαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα άρθρα 11 και 13 μαζί με εκατομμύρια Ευρωπαίους αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της ΕΕ ψήφισε τη Τρίτη 26/03/2019 κατά του ελεύθερου διαδικτύου, καθιστώντας τα φίλτρα φόρτωσης τον κανόνα και επιβάλλοντας υποχρεώσεις αδειοδότησης που είναι αδύνατον να εκπληρωθούν.

Το αποτέλεσμα της οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια συμφωνία “απώλειας ελευθερίας” που αγνοεί τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντέδρασαν ενάντια σε αυτό το νόμο για να διασωθεί η ελευθερία του διαδικτύου.

Με μόνο δύο Έλληνες ευρωβουλευτές να την καταψηφίζουν, επτά Έλληνες ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, ένας λευκό και οι υπόλοιποι έντεκα να απουσιάζουν από την κρισιμότερη ψηφοφορία στην ιστορία του διαδικτύου για την Ευρωπαϊκή Ένωση,η Ελλάδα, δυστυχώς παρουσίασε άκρως απογοητευτική εικόνα ανελευθερίας.”

Λεωφόρος Συγγρού 224 | 4ος Όροφος | 17674 Καλλιθέα | ΤΗΛ: 210-9586740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου