Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ, ΥΠΟΓΕΙΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟΥ



Στις 10 θέσεις με τις οποίες κατεβήκαμε στι εκλογές το 2014 στο νο 2 - αμέσως μετά το Δημαρχείο - είπαμε ότι είναι ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να αποκτήσει η υπηρεσία καθαριότητας έναν σύγχρονο, λειτουργικό χώρο στον οποίο πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει σε σύγχρονα πλαίσια. Έναν χώρο για κινητή μεταφόρτωση των απορριμμάτων και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών (πράσινο σημείο κατά την επικρατούσα σήμερα ορολογία).

Και υποδείξαμε ως κατάλληλο χώρο το δημοτικό ακίνητο στο οποίο εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ακριβώς στη νότια μάντρα του νεκροταφείου, προτείνοντας την μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πάρκο της Αττικής οδού, από όπου - λέμε - πρέπει να απομακρυνθούν οι σημερινές απαράδεκτες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας, να αποδοθεί ο χώρος αυτός στο Αθλητικό Κέντρο Νίκος Πέρκιζας που μαζί με το Πάρκο της Αττικής οδού θα αποτελεί ένα μεγάλο, ενιαίο χώρο άθλησης, κυκλοφοριακής εκπαίδευσης και του νόμιμου υπαίθριου εμπορίου.


Δεν μας άκουσαν.
Αντιπρότειναν όλοι να γίνει η εγκατάσταση καθαριότητας στον ΧΕΥ 9.
Τον θεώρησαν καταλληλότερο.

Τι και αν η περιοχή εκεί είναι δομημένη και εντός σχεδίου με χρήσεις αμιγούς κατοικίας.

Τι και αν στο νεκροταφείο το ΓΠΣ που έχουν ψηφίσει πλέον προβλέπει ΒΙΟΠΑ, όπως ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ είχαμε το πολιτικό θάρρος να πούμε το 2002 ότι πρέπει να γίνει στην αναθεώρηση του ΓΠΣ.

Τι και αν η πρόταση μας είναι η απόλυτα λογική  εγκατάσταση της υπηρεσίας σε μια περιοχή ήδη πολεοδομικά και υδρολογικά επιβαρυμένη από νεκροταφείο και μαρμαράδικα.

Η εντολή από τα αφεντικά ήταν συγκεκριμένη: Βρείτε τρόπο να αγοράσει ο δήμος το άχρηστο για κάθε άλλη εκμετάλλευση, ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ.

Χωρίς καν προμελέτη αγοράστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο ΧΕΥ 9 και μισθώθηκε για 30 χρόνια ο ΧΕΥ 8, την ώρα που ΟΛΟΙ οι δήμοι διεκδικούσαν και έπαιρναν την δημόσια γη με παραχωρητήρια.

Ο Δήμος έφτασε σε σημεία κατεξευτελισμού, όταν η διοίκησή του μίλησε για υπόγειο χώρο καθαριότητας στον ΧΕΥ 9. Ένα υπόγειο που θα έφτανε στο ταβάνι του ΜΕΤΡΟ που είναι από κάτω.

Το να μιλήσουμε για τα νομικά θέματα που προκύπτουν από τις μονομερείς ενέργειες προσωπικά του δημάρχου και την εκ των υστέρων νομιμοποίησή τους από πρόθυμους των περισσοτέρων δημοτικών παρατάξεων για τις χρήσεις, για τον υδροφόρο ορίζοντα στο Πάτημα 1 κλπ είναι εντελώς αχρείαστο με βάση τις νέες εξελίξεις.

Το να μιλήσουμε για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στις μελέτες που πρόσφατα, μόλις πριν μερικές μέρες, σε προεκλογική περίοδο, αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 14 - 14 και διπλή ψήφο της προέδρου, να ανατεθούν.... για να βρεθεί το τρένο που είναι από κάτω και μετά να αποφανθεί ο δήμος ότι ο ΧΕΥ 9 είναι ακατάλληλος χώρος για τις υπόγειες εγκαταστάσεις που χρειαζόμαστε, είναι περιττό με δεδομένο ότι έτσι φτιάχνει το ψηφοδέλτιό του ο δήμαρχος: Ανάθεση, εργολαβία, σύμβαση και Υποψήφιος.
Οπότε θα είμαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...

Το να υπενθυμίσουμε τι ακούσαμε από τα χείλη του δημάρχου όταν λέγαμε ότι δεν πρέπει να πάει στη λύση του ΧΕΥ 9, περί ασχέτων, προτάσεων που δεν είναι νόμιμες κλπ, δεν είναι το πρωταρχικό για την περίοδο.

Να μιλήσουμε για το μέλλον των παιδιών μας όμως έχουμε υποχρέωση και καθήκον.

Και το μέλλον των παιδιών μας απαιτεί όλο αυτό το ρεντίκολο που έχει γίνει με τον ΧΕΥ 9 να μην είναι το σκηνικό που θα πάει πίσω την υπόθεση των εγκαταστάσεων καθαριότητας, για άλλη μια φορά.

Οι εγωισμοί και η μικροπολιτική έχουν φέρει τον δήμο μας και την χώρα μας στο σημερινό της χάλι.

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΑ!

Ο κ. Ρούσσος προετοίμασε  ήδη την κωλοτούμπα του με την αγορά ενός ακινήτου 7,5 στρεμμάτων στην οδό Τήνου, απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής την ώρα που οι παρατάξεις που είναι γνωστές οι θέσεις τους για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, άρα δεν θέλουν καμία εγκατάσταση ποτέ, τρίβουν τα χέρια τους από το πάθημα της διοίκησης και βλέπουν μπροστά τους την δυνατότητα να τελειώνουν με αυτό τον βραχνά της χωροθέτησης του χώρου της δημόσιας υπηρεσίας, να μαζέψουν τα ψηφαλάκια της αντίδρασης των κατοίκων και μετά, αν κερδίσουν τις εκλογές να κάνουν αυτό που όλοι ξέρουμε ότι θα κάνουν.


 Είναι πραγματικά για έρευνα κοινωνικών και πολιτικών επιστημόνων αλλά και ψυχιάτρων το αφήγημα με το οποίο ο κ. Ρούσσος πάει στις εκλογές:
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ότι θα χρησιμοποιήσει για την υπηρεσία καθαριότητας  τόσο τον ΧΕΥ 9, όσο και το ακίνητο που αγόρασε πρόσφατα στην Τήνου.

Δεν μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε ποιος λογικός άνθρωπος το ακούει αυτό ως πρόταση που στέκει στην βάσανο της απλής, κοινής λογικής και δεν γεμίζει απορίες.

Αντί για έναν χώρο, δύο; Η μισή υπηρεσία στην Ηρακλείτου και η άλλη μισή στην Τήνου;

Χωρίς να μπει κανείς σε οικονομοτεχνικές μελέτες, μελέτες οργάνωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας κλπ,  η πρόταση αυτή δεν στέκει στα πόδια της  - ΕΚΤΟΣ ΑΝ  ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ κάποιος "αστάθμητος" ή"κρυφός" παράγοντας.

Που δεν λέγεται αλλά δύο τέτοιοι μόνο μπορεί να υπάρχουν: Είτε ο κ. Ρούσσος έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά, που δεν ισχύει γιατί οι πέντε μόνιμοι της διοίκησης του δήμου έχουν κολλήσει στις καρέκλες,  είτε οι εγκαταστάσεις που έχει στο μυαλό της η διοίκηση σχεδιάζουν να είναι ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας.

Και ως τέτοιες δεν χωράνε όλες μαζί στον χώρο της Τήνου, που είναι απολύτως επαρκής για την ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την οργάνωση του συνόλου της υπηρεσίας για τις ανάγκες του Χαλανδρίου.

Μια υπόθεση εργασίας εξαιρετικά αρνητική για την πόλη μας, που δεν θέλουμε να ενστερνιστούμε σε αυτή τη φάση, αφού δεν την έχει εκφράσει κανείς και δεν θέλουμε να γινόμαστε εμείς μονίμως οι Κασσάνδρες (Η Κασσάνδρα βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι είχε δίκιο).

Ανησυχούμε όμως. Ανησυχούμε όσο οι αποφάσεις λαμβάνονται εν κρυπτώ, σε κλειστές συσκέψεις της διοίκησης με τους υπουργούς του κόμματος τους.

Και εμείς όταν ανησυχούμε ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ - ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ άρσης του υπαρκτού ή τεχνητού αδιεξόδου.

Προτάσεις τόσο λογικές και εφαρμόσιμες που αν δεν γίνονται αποδεκτές οδηγούν κάθε λογικό άνθρωπο, κάθε σκεπτόμενο πολίτη να καταλάβει ότι ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Με αυτή την εισαγωγή διατυπώνουμε την πρότασή μας, για την οποία ζητάμε την έγκριση των πολιτών δια της ψήφου τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές:
  •  Άμεσα σταμάτημα κάθε δραστηριότητας σχετιζόμενης με το σχέδιο εγκατάστασης αμαξοστασίου στον ΧΕΥ 9.
  •   Άμεσα, αμέσως ακόμα μετά τις δημοτικές εκλογές ανάθεση των μελετών για την αδειοδότηση ενός ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ, ΕΝΙΑΙΟΥ, ΥΠΟΓΕΙΟΥ, ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ, για τις ανάγκες της πόλης μας.
  • Αξιοποίηση του ΧΕΥ 9 για μεταφορά σε αυτό της υπηρεσίας αυτεπιστασίας του δήμου, που σήμερα χρησιμοποιεί το δημοτικό κτήμα έναντι του Άη Γιώργη (πρώην Μαμμόπουλος) το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί επίσης άμεσα για την επίλυση του μεγάλου θέματος της στάθμευσης για το κέντρο της πόλης, κεφάλαιο του προγράμματός μας το οποίο θα ανακοινώσουμε σύντομα.


 Θέλουμε να είμαστε - όπως πάντα - συγκεκριμένοι και σαφείς:

Η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Δημαρχείου και όσα σήμερα λέμε συγκεκριμένα για τον χώρο καθαριότητας - που υποκρύπτουν για τους γνωρίζοντες,  την καθαρή μας θέση για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό μια ΔΗΜΟΣΙΑΣ υπηρεσίας καθαριότητας, σύγχρονης, αποτελεσματικής, ΦΤΗΝΗΣ για τον πολίτη με ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και όχι της ανακύκλωσης των διάσπαρτων κάδων και της χωματερής - είναι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για ό,τι έρθει για εμάς από την ψήφο των συνδημοτών μας μετά τις 26 Μαΐου.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου