Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ENYPOGRAFA

 
Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο σας, για τα οποία θα ξεκινήσετε να αναζητείτε λύσεις από την πρώτη μέρα που θα αναλάβετε τη διοίκηση; 


 

Πεύκο Πολίτη – Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας. Το τμήμα της πόλης που είναι 30 και πλέον χρόνια μετά την έναρξη των διαδικασιών ένταξης, ακόμα εκτός σχεδίου.
Πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες, οικόπεδα, γραμμάτια και εμμονές έχουν καταταλαιπωρήσει τους συνδημότες μας.
Θα έπρεπε να είναι από τις αρχές του 21ου αιώνα, το αντικείμενο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών του δήμου.
Έχει γίνει το υποκείμενο των σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς αιρετών, υπηρεσιακών, εργολάβων, καθεστωτικών κομμάτων ακόμα και …. φυλετικών αντιπαραθέσεων (ΡΟΜΑ - ΜΠΑΛΑΜΟΙ)

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΘΑΡΣΗ και ΕΠΙΤΑΧΣΝΣΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
Και όταν το λέμε εμείς δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημαΜε δεδομένη τη διαρκή περικοπή πόρων από το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ποιες συγκεκριμένες πηγές θα αναζητήσετε χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας.

halandri-allazoumeporeia.jpg

Η αυθαίρετη παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων, σύμφωνα με το «μεσοπρόθεσμο» θα συνεχιστεί ως το 2022. Δεν θα την θεωρήσουμε ως δεδομένη. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΘΕ ΣΕΝΤ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.
Οι Χαλανδραίοι υπερφολογήθηκαν βάναυσα και ακραία την περίοδο 2010 - 2014 και συνεχίζουν παρά τις προσπάθειες και τα ορατά αποτελέσματα που έγιναν την περίοδο 2104 – 2019.
 Με εργαλείο την ΦΛΥΑ που ιδρύσαμε και υπερασπιστήκαμε από λαϊκιστές, μικρόψυχους και δολοπλόκους , μαζί με τις τοπικές δυνάμεις της αγοράς, με πολιτική βούληση και πολύ δουλειά το Χαλάνδρι μπορεί. Η επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης και η κοινωνική οικονομία είναι το δικό μας γήπεδο. 


Ως βασικά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες προβάλλονται συνήθως η καθαριότητα, το πρόβλημα κυκλοφορίας - στάθμευσης και η ασφάλεια. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθείτε σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα; 


halandri-allazoumeporeia.jpg

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
 • Μόνιμο εργατικό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
 • Ανταποδοτική Ανακύκλωση με δημιουργία αυτοχρηματοδοτούμενων θέσεων εργασίας.
 • Οργάνωση της υπηρεσίας σε ενιαίο, σύγχρονο, νόμιμο λειτουργικό χώρο, όπως έχουμε υποδείξει από το 2002. 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
 • ΑΜΕΣΑ σύνδεση του σταθμού ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ με την πλατεία με πυκνή δημοτική συγκοινωνία.Υπόγειος χώρος στάθμευσης στο δημοτικό ακίνητο έναντι του Αη Γιώργη (στόχος τετραετίας).
 • Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην Βασ Γεωργίου μακροπρόθεσμα. Διεκδίκηση εκτροπής της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ για κάλυψη των αναγκών του κέντρου.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 • Συνεργασία με το ΑΤ για πεζές περιπολίες στην πόλη. 
 • Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας. 
 • Προτεραιότητα στην φύλαξη των δημόσιων χώρων, όχι στις κλήσεις και τις εισπράξεις.

Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού η ψηφιακή εποχή είναι ήδη παρούσα. Στον δικό σας Δήμο πώς θα επιχειρήσετε να εντάξετε τη σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινότητα, ώστε να διευκολύνετε τη ζωή των συνδημοτών σας;

halandri-allazoumeporeia.jpg

Τα αυτονόητα είναι τα πιο επαναστατικά.

Γρήγορα ναι - βιαστικά και για λόγους εντυπωσιασμού όχι.

Σε συγχρονισμό των βημάτων με τον συνολικό ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών . Με συμβατά συστήματα που θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Παράλληλα με την διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού του δήμου για να αξιοποιούνται τα νέα ψηφιακά εργαλεία και να διευκολύνεται η δουλειά τους προς όφελος των δημοτών κι των παρερχομένων υπηρεσιών, σε αντιδιαστολή με όσα έχουμε δει και ζήσει. Τις τεχνολογίες μίας χρήσης: Δελτίο τύπου, φωτογραφία, ντουλάπι.
Έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα στο Χαλάνδρι, έχουν γίνει και κινήσεις εντυπωσιασμού που κόστισαν και δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα. Η δυνατότητα διοίκησης των Δήμων την επόμενη μέρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες. Σε ποια βάση και με ποια προαπαιτούμενα είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε συνθέσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου σας;


halandri-allazoumeporeia.jpg

Την Αμερική την ανακάλυψε – σύμφωνα με την επικρατούσα εκδοχή – ο Χριστόφορος Κολόμβος, δεν είναι ανάγκη να την ξαναανακαλύψουμε στην Ελλάδα του 2019.

Τις διοικήσεις συνεργασίας όμορων πολιτικών χώρων, με συνθέσεις και υπερβάσεις πάνω στο στέρεο υπόβαθρο των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ , με πολιτικές συμφωνίες ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και δημοσιοποιημένα πρωτόκολλα συνεργασιών, τα έχουν ανακαλύψει στην Ευρώπη χρόνια τώρα.

Η γραμματιολήψια είναι κόκκινη γραμμή βεβαίως .


Να μην ξεχνάμε όμως ότι δυνατότητα ουσιαστικής και αποτελεσματικής διοίκησης του δήμου εμπεριέχει ως εξίσου αναγκαίο και κρίσιμο προαπαιτούμενό της και τον αναντικατάστατο ρόλο της αντιπολίτευσης. Του ελέγχου και της εξισορρόπησης των παρεκτροπών της εξουσίας.Τι θα απαντούσατε σε έναν ψηφοφόρο του Δήμου σας που θα σας ρωτούσε γιατί να ψηφίσει τον δικό σας συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές; 


halandri-allazoumeporeia.jpg
 • Θα τον κοίταγα στα μάτια, ζητώντας του να το κάνει μόνο αν νομίζει ότι το δικαιούμαστε περισσότερο από τους συνδιεκδικητές.
 • Θα του ζητούσα να το κάνει αν έχει βαρεθεί να τον εξαπατούν τα συστημικά επικοινωνιακά κατασκευάσματα και οι Μαυρογυαλούροι.
 • Θα του θύμιζα ότι τα ζητούμενα της νέας εποχής, η λειτουργίας του δήμου χωρίς τεχνητή πλειοψηφία διοίκησης, για εμάς είναι το βαθύ πιστεύω μας.
 • Θα του θύμιζα ότι δεν έχει πάρει κανείς μας οικόπεδο στο Πεύκο Πολίτη και ότι δεν είμαστε ΜΑΪΜΟΥ αυτόνομη δημοτική κίνηση.
 • Θα του αποδείκνυα ότι ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου