Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΡΙΖΟΥ ΑΠΟΨΕ

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει

την ατομική έκθεση ζωγραφικής της

ΕΛΕΝΗΣ ΡΙΖΟΥ

Τοπία

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Μαϊου 2019, ώρα 19.30




Σκέψεις που συνοδεύουν τα έργα μου

Περπατώ στη φύση άλλοτε μόνη, άλλοτε με αγαπημένα πρόσωπα κοιτώ τα βουνά, τις πεδιάδες, τις ελιές, τα αμπέλια, τις μαργαρίτες, τα χόρτα. Μυρίζω, αγγίζω, ελπίζω.

Βλέπω τον ουρανό το πρωί, το απόγευμα ή στο ζεστό μεσημέρι και θέλω να καταγράψω κάτι από αυτή την ομορφιά στο τελάρο ή το χαρτί μου.

Λατρεύω τη θάλασσα- το μπλε, το μωβ, το γκρι, το γαλάζιο. Τα βράχια μέσα της διεγείρουν την αισθητική και την έμπνευσή μου. Επιθυμώ την παρουσία των καρπών της γης στις συνθέσεις μου. Και όσο μεγαλώνω, τα τοπία είναι το οξυγόνο μου. Τα συναισθήματα, η έκφραση και η ανθρώπινη επαφή είναι η ουσία στη ζωή μου.

Ελένη Ρίζου

Βιογραφικό: Η ΕΛΕΝΗ ΡΙΖΟΥ σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1979 μέχρι το 1984, με δασκάλους τον Δημοσθένη Κοκκινίδη, τον Δημήτρη Μυταρά και τον Βασίλη Βασιλειάδη. Αποφοίτησε με άριστα. Tο 1998 μαθήτευσε στο χειροποίητο κόσμημα κοντά στη Δέσποινα Καλλιγά.

Από το 1986 διδάσκει ζωγραφική στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει κάνει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 www.chryssothemis.com – tel. 2106811418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου