Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΟΜΟΦΩΝΟ - ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Σε ένα άνευρο, ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ, γενικόλογο και εν πολλοίς υποκριτικό ψήφισμα υπέρ του Δημόσιου Χαρακτήρα των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών κατέληξε το ΔΣ του Χαλανδρίου ομόφωνα στην χθεσινή έκτακτη σύγκλισή του, ύστερα από αίτημα του συλλόγου εργαζομένων.

Ήταν τόση η κάψα μερικών να είναι ομόφωνο το ψήφισμα (μην και εκτεθεί ο Κουράσης που είχε ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, και οι νεοδημοκρατες δημοτικοί σύμβουλοι) που ζητήθηκε από τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων να ΑΛΛΑΞΟΥΝ την πρόταση ψηφίσματος που είχαν αποφασίσει να ζητήσουν να ψηφιστεί από το ΔΣ και είχαν καταθέσει στις δημοτικές παρατάξεις (διαβάστε το μόνο στην Πλατεία):

Ψήφισμα του ΣΕΔ Χαλανδρίου ( Η αρχική πρόταση)

Ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεση του, να καταδικάσει και να ζητήσει την άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχέδιου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά δημόσιες υπηρεσίες στους ιδιώτες και ιδιαίτερα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όπως και της υπηρεσίας πρασίνου. Ενός άρθρου που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης να ζητήσει την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες όπως επίσης και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Μετά από αίτημα Κρανίδη λοιπόν, ακόμα και η Καρατζά συμφώνησε ΝΑ ΜΗΝ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ" και να μην αναφερθεί το ψήφισμα σε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των δημόσιων υπηρεσιών.

Ζητήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων να συναινέσει στις προτεινόμενες αλλαγές, τα ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ του ΔΣ  αποδέχτηκαν τις αλλαγές και διαμόρφωσαν εκ νέου ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο τελικό κείμενο που τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα και ακολουθεί:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εξέφρασε την αντίθεσή του, καταδίκασε και ζήτησε να αποσυρθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που εκχωρεί τις δημόσιες υπηρεσίες στους ιδιώτες και ιδιαίτερα της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου.

Ενός άρθρου που συντάχθηκε εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους εργαζομένους όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες, με δεδομένη την αύξηση των δημοτικών τελών που θα καλούνται να καταβάλλουν.

Επίσης, ζήτησε την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, όπως επίσης και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στους δήμους και καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες».


Πού εκείνες οι μέρες που κάθε ψήφισμα που προτείνονταν από τις ..... ταξικές δυνάμεις ξεκίναγε από το "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ...."

ΜΟΥΓΚΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ  οι .... ταξικές (φιλομητσοτακικές ιστορικά) δυνάμεις, αναζητούν τον .... μέσο όρο.

Στα Βριλήσσια πάντως τα μέλη της συντηρητικής παράταξης ήταν πιο έντιμα με τον εαυτό τους και όσα πρεσβεύουν.

Στην πρόταση του συλλόγου εργαζομένων του γειτονικού δήμου προς το δημοτικό συμβούλιο για έκδοση ψηφίσματος οι παρατάξεις Ντινόπουλου και Πισιμίση είπαν όχι ξεκαθαρίζοντας ότι δεν βλέπουν τίποτα κακό στο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα.

Οπότε - με τον εκεί συσχετισμό - δεν βγήκε κανένα ψήφισμα αφού οι παρατάξεις Μαννιατογιάννη, Τσούτσια, Παπασπηλίου και Βήτου δεν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό δημοτικών συμβούλων.

Σ.Σ. Στο Χαλάνδρι βέβαια θα υπήρχε πλειοψηφία για ένα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΚΑΘΑΡΟ ψήφισμα αλλά ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΕΔΩΚΑΙΠΕΝΤΕΧΡΟΝΙΑ (που λένε και οι καργαριστεροί) προτιμήθηκε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ο μέσος όρος του τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου