Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα σε ρέματα της Βόρειας Αθήνας

Αυτοψία σε ρέματα της βόρειας Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (11/10), η Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη.

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αλλά και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία από φυσικές καταστροφές αποτελεί προτεραιότητα του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και της νέας περιφερειακής αρχής της Αττικής. Στον βόρειο τομέα ξεκινήσαμε από σήμερα τις αυτοψίες στα ρέματα. Καταγράψαμε τα σημεία που χρήζουν καθαρισμού από φερτά υλικά, καθώς και ενδεχόμενης στήριξης στα πρανή. Λόγω της εποχής δεν μπορούμε να κάνουμε -πέραν των προγραμματισμένων- περαιτέρω παρεμβάσεις, ωστόσο βρισκόμαστε σε εγρήγορση και διαρκή συνεργασία με τις διοικήσεις των Δήμων, τους συλλόγους αλλά και τους πολίτες», τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.

Η Γενική Διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού, έργων και υποδομών Ελένη Βελγάκη μαζί με τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας και επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη ξεκίνησε την αυτοψία από το ανοιχτό τμήμα του ρέματος Φιλοθέης (τμήμα Ποδονίφτη), παρουσία του Αντιδημάρχου Δομημένου Περιβάλλοντος και Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Νίκου Ζερβού και της προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Φιλοθέης, κας Ζαφειροπούλου-Σαρρή.

Δεύτερη στάση του κλιμακίου της Περιφέρειας έγινε στο Δήμο Αμαρουσίου με την αυτοψία να λαμβάνει χώρα σε τμήματα του ρέματος Σαπφούς, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Βαγγέλη Κάβαλου και της κας Ν. Χατζηδάκη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Τέλος, αυτοψία και καταγραφή πραγματοποιήθηκε και σε τμήματα του ρέματος Χαλανδρίου. Τις επόμενες ημέρες, η Αντιπεριφερειάρχης θα πραγματοποιήσει επιτόπιες αυτοψίες και στα υπόλοιπα ρέματα της Βόρειας Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου