Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 

Δύο αυτοδιοικητικές ειδήσεις περί διαγραφής οφειλών ύδρευσης, αυτής της εβδομάδας προβληματίζουν.

Η πρώτη είναι από τα γειτονικά Βριλήσσια.
Αφορά την απόφαση του ΔΣ του γειτονικού δήμου να διαγράψει την οφειλή ενός γνωστού στην πόλη μικροεπιχειρηματία - από τα θύματα της κρίσης, ύψους 5500 ευρώ από λογαριασμούς ύδρευσης (το Βριλήσσι δεν έχει ΕΥΔΑΠ, η ύδρευση είναι δημοτική για να μπορούν οι Μαυρογυαλούροι να κάνουν ρουσφέτια).
Μια απόπειρα επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας, που συνοδεύτηκε από ένα μακροσκελές δελτίο τύπου που θα ήταν πολύ ωραίο αν ήταν αληθινό και δεν μείνει σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ εφαρμογές ή ένα απροκάλυπτο ρουσφέτι (όπως λένε οι της αντιπολίτευσης - δεν θέλω να πάρω θέση).
Μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε ένα απολύτως κακόγουστο σήριαλ μικροπολιτικής το οποίο το παρακολουθώ γεμάτος αηδία.
Αλήθεια πού μπορεί να φτάσει πλέον η μικροπολιτική εκμετάλλευση της αδυναμίας των δημοτών;
Πόσους ανθρώπους θα ξεφτιλίσει το .... σύστημα;
Ποιοι δικαιούνται να ομιλούν για ¨κοινωνικό πρόσωπο" της αυτοδιοίκησης πλέον, όταν δεξιοί τε και αριστεροί βάζουν στην μέση έναν αδύναμο συνδημότη τους για να παραστήσουν ότι έχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές και τον κρεμάνε στα μανταλάκια;
Πόση αξιοπρέπεια κάνει πια μία ψήφος;
Ξέρω όλη την ιστορία ΣΕ ΒΑΘΟΣ και γι΄αυτό δεν θα γράψω περισσότερα. Μόνο ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που δηλώνω αμετανόητα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ.

Η δεύτερη αφορά την διαγραφή οφειλής του δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ, ύψους 2,4 εκ ευρώ, που εξαγγέλθηκε από τον υπουργό κο Θεοδωρικάκο στην ομιλία του για την εκδήλωση τιμής της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Δεν έχω τα δεδομένα για να κάνω τον Πορτοσάλτε και τον Τζήμερο που φούρμαξαν σήμερα το πρωί γιατί "θα πληρώσουν τα χρέη των κατοίκων της Σαλαμίνας", δεν θα παίξω το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού των νεοφιλελέδων.
Θα μείνω μόνο στην μαυρογυαλούρια λογική του υπουργού.
Φαίνεται ότι όπου τον καλούν να κάνει ομιλία θα κάνει .... τον Άγιο Βασίλη.
Να τον καλέσουμε λοιπόν και στο Χαλάνδρι μπας και γίνει τελικά το αντιπλημμυρικό έργο στο Πολύδροσο που είναι ενταγμένο στον Φιλόδημο, που καταργεί.
Ας έρθει μεθαύριο που θα μαζευτείτε για το χριστουγεννιάτικο νυχτερινό τρέξιμο, να δώσει κανένα μετάλλιο, να μας τραβήξει και έναν δεκάρικο, αρκεί να μην κόψει την χρηματοδότηση.

Θα κάτσουμε να τον ακούσουμε με προσοχή και θα βαρέσουμε παλαμάκια με ούλη μας την δύναμη.

Είναι άλλο να υπάρχει μια ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ πολιτική για τους χρεοκοπημένους δήμους και του χρεοκοπημένους δημότες - που η αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και δεν θέλουν να ακούν περί αυτών, (αντίθετα  κάνουν κατασχέσεις και δεσμεύουν ΑΦΜ και όσων μικροεπαγγελματιών ΑΚΟΜΑ αντέχουν και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είαι ΑΘΛΟΣ) και άλλο να γυρίζουν οι υπουργοί και οι δήμαρχοι και  να παριστάνουν τους .... Καραμουρτζούνηδες.

Δεν θα το εμβαθύνω περισσότερο, διότι η υπόθεση έχει τόσες ουρές, ακουμπάει στις πολιτικές - "μονοδρόμους" που κάποιοι εφαρμόζουν, με τον ισχυρισμό ότι .... δεν γίνεται αλλιώς, γιατί το λέει το μνημόνιο και η επιτροπεία.

Απλά θα θυμίσω ότι για τους δημοτικούς υπαλλήλους και την απόπειρα απολύσεων ΣΥΣΣΩΜΗ η αυτοδιοίκηση ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ μνημονιακούς νόμους, δήμαρχοι κάθισαν στο σκαμνί, δημοτικοί σύμβουλοι συμπαρασταθήκαμε ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ.

Μήπως κάτι πρέπει να κάνουμε - συγκροτημένα και όχι επιλεκτικά - και για τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπιχειρηματίες, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ακόμα και με ρίσκο (όπως κάναμε με τους εργαζόμενους);

Ή θα περιμένουμε καμιά δεκαριά τέρμινα ακόμα, να συνεννοηθεί ο Άδωνης με τον Τσακαλώτο για το τι είναι "μεσαία τάξη";

Μιλάω για αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων - με "ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ" προς τις οικονομικές υπηρεσίες - περί διαγραφής οφειλών από όσους πραγματικά δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν, μεγάλους διακανονισμούς (όχι σαν και αυτόν που πέτυχε ο δήμος Αμαρουσίου, σε 2200 χρόνια, σε λιγότερα χρόνια θα είναι αρκετό) και βέβαια  σταμάτημα κάθε διαδικασίας κατασχέσεων από τους δήμους;

Λέω τώρα εγώ, τα δικά μου, τα .... του ψυχιάτρου.
Τα ..... λαϊκίστικα.
Συμπαθάτε με. 
Α.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου