Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤIΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


Είναι για εμάς ανεξήγητο το γεγονός ότι από το γραφείο τύπου του δήμου ουδέποτε δόθηκε στην δημοσιότητα το πρακτικό της σύμπραξης των 4 δημοτικών παρατάξεων που συνεργάζονται  στην διοίκηση του δήμου μετά τις δημοτικές εκλογές του ΜαΪου του 2019.

Όπως ανεξήγητο είναι ότι εξελίξεις που αφορούν τα μεγάλα θέματα του δήμου επιλέγεται να μένουν μακρυά από το φως της δημοσιότητας  η οποία μονοπωλείται από το θέμα των .... αυτοκόλλητων στους .... πολυλογάδες πολύχρωμους κάδους του Χαλανδρίου, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο πλέον συνεδριάζει μόνο για να επιβάλλει πρόστιμα με το ζόρι και επιλεκτικά και  να εγκρίνει υποβολές προτάσεων συμμετοχές του δήμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα που σπανίως εγκρίνονται.
Χωρίς κανένα ουσιαστικό ρόλο όπως ακριβώς ήθελαν να το καταντήσουν όσοι εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν το νόμο περί "κυβερνησιμότητας".

Η πολιτική διεργασία, η διαμόρφωση  πολιτικών μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την διαλεκτική σχέση των φορέων της κοινωνίας των πολιτών με τους αιρετούς,  είναι πλέον και επίσημα παράνομη και η ατζέντα, οι επιλογές για τις ιεραρχήσεις στην διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων και του δημόσιου χρήματος γίνεται μόνο στο παρασκήνιο, όπου ένας πανίσχυρος διεφθαρμένος μηχανισμός θέλει - και δυστυχώς μπορεί -χάρη στην πολιτική μετριότητα των στελεχών που αυτός ο ίδιος επιλέγει και επιβάλλει - να καθορίζει σχεδόν απόλυτα τις επιλογές της αυτοδιοίκησης,.
Που γίνονται μόνο προσχηματικά πλέον στο προσκήνιο, στα θεσμικά όργανα.

Θα μας πει κάποιος - που είναι εκλεκτός αυτού του μηχανισμού ή θέλει να τους μοιάσει - "τι να γίνει, έτσι γίνεται, έτσι είναι και παλιά υπήρχαν αυτά".
Ναι. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ξετσιπωσιάς και θεσμικής αυθάδειας.
 Έτσι όπως γίνεται τώρα,  γίνεται μόνο στις αποικίες και στα τριτοκοσμικά κράτη. Στις μπανανίες ναι, έτσι γίνεται. Στα ευρωπαϊκά, δημοκρατικά κράτη υπάρχουν όρια από τους θεσμούς σε οργανωμένα συμφέροντα.
Και δεν μιλάμε για τίποτα .... κομμουνισμούς. Για απλά, λογικά όρια μιλάμε.

Αυτός που θα εξισώσει λοιπόν τις καταστάσεις του παρελθόντος με το σημερινό ξετσίπωτο καθεστώς στην αυτοδιοίκηση  δεν μπορεί να δηλώνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, πολύ περισσότερο αριστερός ή κεντροαριστερός,  αφού έχει αποδεχτεί - δεν αντιπαλεύει και γίνεται απολογητικά δικαιολογητικός της απόλυτης επικυριαρχίας παρασκηνιακών μηχανισμών συμφερόντων επί της θεσμικής συγκρότησης της κοινωνίας .

Και στην καλύτερη περίπτωση καλά θα κάνει να αποσυρθεί από την πιάτσα, αν δεν είναι επίσημα ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ αυτών των μηχανισμών και έχει φιλότιμο και ίχνος πίστης στις αρχές και παραδόσεις της παράταξης που δηλώνει ότι υπηρετεί: ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Αν είναι βέβαια υπάλληλος, κανένα ηθικό δικαίωμα δεν έχει να κάνει κριτική .... από τα αριστερά και να ηθικολογεί από τα δεξιά.
Όσο και να αναζητά αριστερά άλλοθι σε .... ξένα κόκκινα βρακιά.

Εμείς - οι μόνοι που πραγματικά έχουμε υπερασπιστεί την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση εδώ στο Χαλάνδρι - αυτά τα ξέραμε , δεν είμαστε πεφτοσυννεφάκιδες. Άλλωστε εμείς μόνο έχουμε υποστεί και συνεχίζουμε τη μήνη αυτών των μηχανισμών για τις απόψεις μας και μόνο

Αλλά επειδή τα ξέραμε και με συνέπεια τα αντιπαλεύουμε ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα μας βρείτε να τα "δικαιολογούμε" ή τα νομιμοποιούμε με οπορτουνιστικές θέσεις , τακτικισμούς και πολύ περισσότερο ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ,  στα δημοτικά θέματα.

Και διατρανώναμε πάντα ότι ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να επιβάλει η πολιτική και μέσω αυτής η κοινωνία τις πραγματικές της επιθυμίες για το δέον γενέσθαι στους παρασκηνιακούς μηχανισμούς συμφερόντων: Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΟΡΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ που θα κάνουν όλοι μαζί σαφές  ότι δεν παζαρεύουν, δεν αναιρούν αρχές και συμφωνίες, δεν μπαίνουν σε διάλογο ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ με τους αντιπάλους (εντός πλαισίου συζητάν βέβαια με όλους).

Εμείς μιλήσαμε και μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ , ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, αλλά  και ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΟΜΗΣ (χωρίς υποκρισίες)  ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, με κριτή και θεματοφύλακα  τον ίδιο τον πολίτη, ως μέθοδο διεξόδου και  απεμπλοκής της εξουσίας από τις δαγκάνες των συμφερόντων του παρασκηνίου.

Με αυτές τις σκέψεις  προσήλθαμε στο τραπέζι του διαλόγου της σύνθεσης όταν μας ζητήθηκε η συμμετοχή μας από τον δήμαρχο Χαλανδρίου.
Μιλήσαμε πολιτικά, συμφωνήσαμε - σε πολύ μεγάλο ποσοστό στους στόχους ενός πρακτικού που είχε ετοιμάσει ο δήμαρχος (όχι 100%, γιατί 100% σε συνεργασία δεν έχει επιτευχθεί ποτέ), ζητήσαμε συγκεκριμένα να έχουμε τους στοιχιεώδεις πολιτικούς όρους για την λειτουργία μας αλλά και την πολιτική και οικονομική επιβίωση της παράταξής μας, όπως κάνουν ΟΛΟΙ οι συλλογικοί φορείς που συνεργάζονται με τον δήμο και έτσι  υπογράψαμε να περάσουμε στην πλευρά της σύνθεσης συνυπογράφοντας το πολιτικό - προγραμματικό πλαίσιό της.

Της σύνθεσης που ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση όλων και η τήρηση των συμπεφωνημένων.
Συνεργασίες με παραβιάσεις συμπεφωνημένων δεν νοούνται ΔΙΕΘΝΩΣ, όσο και αν αυτό ενοχλεί όσους θεωρούν την εξουσία λάφυρο ή τους υποκριτές ψευτοηθικολόγους γραμματίων, οικοπέδων και των συνοδοιπόρων αυτών.

Το πρακτικό της σύμπραξης  όμως - ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ - δεν έγινε ποτέ κτήμα του πολίτη του Χαλανδρίου, λες και πρόκειται για ένα πρακτικό που μπορεί κανείς να θεωρεί ότι δεν πρέπει να το γνωρίζουν οι .... "βέβηλοι" ώστε να μπορούν να παίζουν παιχνίδια οι "του κόλπου".

Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να δει το φως της δημοσιότητας με δική μας πρωτοβουλία, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιεραρχήσεις στη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, οι διοικητικές προτεραιότητες στην καθημερινότητα του δήμου αλλά και κάποιες επιλογές και - κυρίως - επικοινωνιακές υπερβολές της στενής διοίκησης, μοιάζουν να υπερβαίνουν τις προτεραιότητες και κυρίως  την ιεράρχηση αυτών  που περιέχονται σε αυτό και μερικά δεν είναι συμπεφωνημένα.
(Δεν θα γίνουμε σε αυτή την φάση αναλυτικότεροι, σκοπός μας είναι να τα διορθώσουμε, όχι να τα καταγγείλουμε.)

Και υλοποιούνται ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ διαχείρισης,  ύστερα από "μυστικές" συμφωνίες  με παρατάξεις που δεν μετέχουν στην σύμπραξη αλλά τελικά επιβάλλουν τις επιλογές και την βούλησή τους πολύ  περισσότερο  από εμάς που έχουμε συναποδεχτεί την πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται στον δήμο, κατάσταση που δεν είναι αποδεκτή.

Πρόκειται για μια παρεκτροπή που έχουμε καλέσει ιδιωτικά και καλούμε πλέον και δημόσια τον δήμαρχο να διορθώσει και να μείνει ακλόνητος στα συμπεφωνημένα.
Τον δήμαρχο που εμφανίζεται να έχει και επίγνωση και να συμμερίζεται το βάσιμο των επισημάνσεων και αιτιάσεών μας αλλά εμφανίζεται διστακτικός να πράξει ό,τι πρέπει,  δίδοντας το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους.

Και κυρίως σε όσους με κουτοπόνηρο και τελικά θεσμικά προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο αρνούνται  να αποδεχτούν τις ευθύνες που δημιουργεί μια συνδιοίκηση αλλά αφήνονται και τελικά ενθαρρύνονται - ακούσια θέλουμε να πιστεύουμε -  να παίζουν πολιτικά ανέξοδα παρασκηνιακά παιχνίδια,

Οι πολίτες του Χαλανδρίου πρέπει να αξιολογούν τα όσα γίνονται στον δήμο γνωρίζοντας την συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων της σύμπραξης, αν δεν θέλουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΔΕΑ, ολόκληρο το πολιτικό πλαίσιο της απλής αναλογικής και του τρόπου συγκρότησης μιας διοίκησης μετά από εκλογές με το μόνο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, να υπονομευθεί ακόμα περισσότερο στην συνείδηση του πολίτη από όσο το υπονομεύουν οι εχθροί του.

Δεν είμαστε πολλές οι συμπράξεις που βρίσκονται στην πλευρά των δυνάμεων της απλής αναλογικής για να μην είμαστε ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, παρασυρμένοι από τα παιχνίδια των εχθρών της.

Γι΄αυτό εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε σήμερα στην δημοσιότητα το  υπογεγραμμένο πρακτικό της σύμπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου