Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΚΡΑΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑΤο κρούσμα ακραίου ρατσισμού εμφανίστηκε στην Τούφα Χαλανδρίου από κατοίκους της περιοχής.

Οι προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να μεταστεγάσει τους τσιγγάνους  από τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου και να ενθαρρύνει τη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο συνεχίζονται με το στεγαστικό πρόγραμμα τριετούς επιδότησης ενοικίου και λογαριασμών κοινής ωφέλειας 45 οικογενειών, την χρηματοδότηση του οποίου ενέκρινε η περιφέρεια Αττικής.

Μία επταμελής οικογένεια τσιγγάνων λοιπόν, αξιοποιώντας το πρόγραμμα, ενοικίασε ένα διαμέρισμα σε ένα τριώροφο στην Ελικώνος, στην Τούφα για να επιχειρήσει να αρχίσει την ζωή της σε κανονικές συνθήκες.

Μετέφερε τα υπάρχοντά της από την παράγκα στο διαμέρισμα και ....
.... οι γείτονες ξεσηκώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Σε χρόνο dt!

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε άμεσα δια την απομάκρυνση των .... "μυαρών" από την γειτονιά.
Aπευθύνθηκαν στο κέντρο κοινότητας ΡΟΜΑ του δήμου διαμαρτυρόμενοι διότι στην γειτονιά τους τόλμησαν να νοικιάσουν σπίτι τσιγγάνοι.

- Μα τι σας έκαναν ρε συμπολίτες οι άνθρωποι, ακόμα δεν ήρθαν; Δημιούργησαν θέματα, έκαναν φασαρία, σας ενόχλησαν; ήταν εν ολίγοις τα ερωτήματα των υπευθύνων του Κέντρoυ Κοινότητας στους διαμαρτυρόμενους "νοικοκυραίους".

Οι απαντήσεις τους ήταν πραγματικά για λίγα γέλια, πολλά κλάματα και ακόμα περισσότερο προβληματισμό για το τι σκατά κοινωνία φτιάχνουμε για τα παιδιά μας, κάθε φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΆ κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.

Διότι - ΝΑΙ - ο ξεσηκωμός των κατοίκων δια την απομάκρυνση των μιαρών έγινε από στελέχη και φίλους  της αντιπολίτευσης του δήμου.

Ας δούμε τι κακό έκαναν οι τσιγγάνοι λοιπόν στις λίγες μέρες που μένουν στην Ελικώνος, σύμφωνα με τους ξεσηκωμένους:
  • "Όταν ήρθαν μαζεύτηκαν εδώ πολλά αυτοκίνητα τσιγγάνων που μετέφεραν παλιά πράγματα" είπαν.
  Δεν ήταν παρά η μετακόμιση των ανθρώπων στο νέο τους σπίτι τις πρώτες κάνα - δυο μέρες. Και μετά αυτό - βέβαια - τελείωσε.
  • "Ο δήμος που υλοποιεί το πρόγραμμα όφειλε να ρωτήσει τους γείτονες αν επιτρέπουν στους τσιγγάνους να νοικιάσουν το σπίτι."
Φαντάζομαι ότι αναζητείται μια νέα νομοθετική ρύθμιση που θα λέει ότι πριν ενοικιαστεί ένα σπίτι θα ερωτάται η γειτονιά αν δέχεται τον ενοικιαστή. Ή μήπως αφορά μόνο τους τσιγγάνους αυτό;
  • "Κυκλοφορούν στα μπαλκόνια και στο σπίτι τους ξυπόλυτοι".
Ναι αλήθεια. Είπανε ότι τους είδαν ότι και μέσα στο σπίτι τους να κυκλοφορούν ξυπόλυτοι.
Όχι έξω. Μέσα στο σπίτι τους. (Που και έξω να ήταν δηλαδή τι λόγος πέφτει στην γειτονιά δεν καταλαβαίνουμε).
Κατόπιν τούτου προσωπικά έχω μπει σε μεγάλο προβληματισμό μην τυχόν με έχει πάρει χαμπάρι η γειτονιά ότι στο σπίτι μου κυκλοφορώ με τα σώβρακα και τι έχω να πάθω.

Αυτά είναι τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι διαμαρτυρόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ.

Και στο τέλος απείλησαν και την εργαζόμενη ότι "ξέρουν που μένει".

 Όπα, σιγά παλουκάρια ....
Σκιαχτήκαμε .....

Καλούμε τους σοβαρούς, δημοκράτες συντοπίτες μας από την Τούφα να μην παρασυρθούν από τις ρατσιστικές κραυγές και να απομονώσουν τους (κομματικά) ενοχλημένους.

Αυτά προς το παρόν.
Περιμένουμε να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή αιρετού στελέχους, σε αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, όπως μας μεταφέρθηκε.
Αν είναι αλήθεια - πέρα ότι θα λυπηθούμε πολύ - θα κράξουμε όπως πάντα δημόσια.

Και - παρά του ότι εμείς τουλάχιστον παραμένουμε οπαδοί της διευθέτησης των κοινωνικών θεμάτων με την πειθώ - αν χρειαστεί ΒΕΒΑΙΩΣ και θα συμφωνήσουμε, για τέτοιο ακραίο περιστατικό ρατσισμού να γίνει χρήση του αντιρατσιστικού νόμου από τον δήμο ενάντια των διαμαρτυρομένων ρατσιστών.

 Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική σε δεύτερη σκέψη και να μην χρειαστεί

Στην Τούφα μας όμως δεν περνάει ο ρατσισμός.

ΥΓ: Το "λύκος στα πρόβατα" των δικαιωματιστών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και της πολύχρωμης αριστεράς στα θέματα που χαρακτηρίζουν εκείνοι συλλήβδην ρατσιστικά είναι λογικό να έχει κουράσει και να έχει οδηγήσει μεγάλος μέρος της κοινωνίας στην αδιαφορία για τα πραγματικά κρούσματα ρατσισμού σαν αυτό το οποίο σήμερα αναδείξαμε εμείς που δεν είμεθα και από εκείνους που έχουν κάνει το "ρατσισμός" καραμέλα. ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι πολιτική εκμετάλλευση ευαισθησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου