Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
9 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η δημοτική αστυνομία λοιπόν βεβαίωσε 33 παραβάσεις για επιγραφές επαγγελματιών και έστειλε στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει - σου λέει - αν θα επιβάλλει πρόστιμα.

Από τις 33 παραβάσεις που ήρθαν την Τετάρτη στο ΔΣ για επιβολή προστίμων, οι 9 ήρθαν ξανά - δεύτερη φορά - γιατί στο προηγούμενο ΔΣ είχαν απορριφθεί και αυτό - σου λέει - δεν είναι αποδεκτό από την υπηρεσία.

Ναι όπως το ακούς.
Είτε προσχηματικά, είτε αληθινά κατατίθεται το "επιχείρημμα" ότι το δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην εγκρίνει την εισήγηση των υπηρεσιακών του δήμου,. 
Και αυτό ΛΕΓΕΤΑΙ στα σοβαρά από πολιτικούς ή υπηρεσιακούς που δηλώνουν ότι είναι δημοκράτες.

 Οι  παραβάσεις που επανήλθαν για έγκριση δεύτερη φορά, είχαν ψηφιστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση  μόνο από την σύμπραξη πλην Νταβία και δεν πέρασαν  τότε γιατί όλες οι άλλες παρατάξεις - Κουράσης, Ανδρεόπουλος, Θωμάς, Καρατζά, Λαπιέρης - είχαν καταψηφίσει ενώ η "λευκή" παράταξη (Κρανίδη) είχε ψηφίσει .... λευκό, βεβαίως.

Και όμως επανήλθαν στην επόμενη - προχθεσινή - συνεδρίαση,  σε μια επίδειξη  ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ΕΠΙΒΟΛΗΣ επί του δημοτικού συμβουλίου, που μάλλον φαίνεται ότι πλέον θα συγκαλείται ξανά και ξανά με τα θέματα που δεν ψηφίζονται .... μέχρι να τα ψηφίζει και έτσι δεν θα έχει χρόνο να ασχολείται με άλλα .... ενοχλητικά θέματα.

Στις εισηγήσεις των θεμάτων που στάλθηκαν αναλυτικά στις δημοτικές παρατάξεις είχαν επισυναφθεί ενστάσεις - άλλες σοβαρές, άλλες λιγότερο σοβαρές - των επαγγελματιών στους οποίους είχαν βεβαιωθεί οι παραβάσεις.

Στάλθηκαν μόλις τρεις μέρες - όσες ορίζει ο νόμος - πριν την συνεδρίαση του ΔΣ.
Για να κάνουν άραγε τι οι δημοτικές παρατάξεις;
Να γνωμοδοτήσουν  επί των ενστάσεων; 
Να τις εκδικάσουν; 

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ με ευθύνη γραφειοκρατών και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατάει και πού πηγαίνει.

Εμείς ΠΟΛΙΤΙΚΑ και μόνο - θέσαμε τις επιφυλάξεις μας επί της διαδικασίας στις συμπράττουσες παρατάξεις και στη συνέχεια δημόσια και - σεβόμενοι  την μετωπική αντίληψη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ επί του θέματος των "παράνομων επιγραφών - διαφημίσεων",  όπως αποκαλούν τα πάντα οι σύντροφοι - αναζητήσαμε και κάναμε τις προτάσεις μας για την διαχείριση του θέματος, συνεργαστήκαμε με την αρμόδια προϊσταμένη του δήμου για να επιβεβαιώσουμε κάποιες απόψεις και πληροφορίες μας και είπαμε ότι το θέμα πρέπει να έχει άλλη διαχείριση.

Η πλειοψηφία όμως είναι πλειοψηφία σε μια σύμπραξη και .... τα σκυλιά δεμένα.

Στο προχθεσινό  ΔΣ οι δύο άλλες συμπράττουσες με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ παρατάξεις απείχαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, έλειπαν τόσο οι Ν. Πράσσος και Τ. Καραγιάννη από τη "ΜΕΝΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ", όσο και ο Γ. Λαδόπουλος,  χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους - αν είναι δηλαδή σχετικοί ή όχι με το επίμαχο θέμα, αν και η εκτίμησή μας είναι ότι ήταν.

Από την σύμπραξη λοιπόν παρόντες ήταν οι 13 της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ο υπογράφων, που είχε ξεκαθαρίσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ την θέση μας, διότι εμείς - θεωρούμε ότι δεν έχουμε συγχωνευθεί με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για να μην διατυπώνουμε δημόσια τις διαφωνίες μας, δεν έχουμε ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, έχουμε συνεργασία σε ένα ΠΛΑΙΣΙΟ που έχουμε υπογράψει.
Και βέβαια αν είχαμε συγχωνευθεί,  κάτι τέτοιο θα συνέβαινε με δημόσια πολιτική δήλωση. (Ας μάθουμε επιτέλους τη διαφορά της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ από την ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ σε αυτή τη χώρα).

Και τι έγινε λοιπόν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα "κολπάκια", τις "εμμονές" και τους τακτικισμούς;
Ας το σκεφτούν καλά ΌΛΟΙ αυτό που έγινε και να αναλύσουν πού μπορεί να οδηγήσει.
Τόσο οι υπηρεσιακοί όσο και οι αιρετοί.

Και κυρίως ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ που έχουν ευθύνες διοίκησης και ιδίως Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ που έχει την πολιτική ευθύνη για τα θέματα που έρχονται ή επανέρχονται στο ΔΣ.

Με βάση την προηγούμενη λοιπόν θέση των δημοτικών παρατάξεων - στην προηγούμενη συνεδρίαση - τα πρόστιμα δεν θα πέρναγαν διότι μόνο οι 13 παρόντες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα τα ψήφιζαν.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.
Μία παράταξη μετατωπίστηκε.
Η παράταξη του κ. Μ. Κρανίδη έφυγε από την θέση του λευκού.

Και ψήφισε μήπως όλα τα πρόστιμα που επέβαλλε η υπηρεσία;

ΟΧΙ!

Αποδέχτηκε μήπως την ερμηνεία και τις εισηγήσεις της υπηρεσίας και τις βεβαιώσεις της δημοτικής αστυνομίας και χρωμάτισε πολιτικά την λευκή της ψήφο στο προηγούμενο ΔΣ λέγοντας "ψηφίζουμε τα πρόστιμα";

Θα ήταν αποδεκτό και σεβαστό αυτό, όπως σεβαστή είναι και η στάση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που λέει "ό,τι μου στέλνει η δημοτική αστυνομία - οι τρεις αστυνομικοί -  το ψηφίζω όλα". 
ΟΚ! Δικαίωμά τους. 

Όμως η παράταξη του κ. Μ. Κρανίδη δεν έκανε αυτό.
ΕΚΑΝΕ - λέει - δικό της έλεγχο και αποφάσισε - με δικά της κριτήρια - ότι από τις 33 εισηγήσεις για επιβολή προστίμων, τα 9 ήταν σωστά και τα ψήφισε - οπότε για αυτά προέκυψε πλειοψηφία και επιβλήθηκαν - ενώ τα υπόλοιπα 24 - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και πρόστιμα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, δεν εγκρίθηκαν -  ως τι άραγε;
Ως κακώς επιβληθέντα;
Και τι επιπτώσεις θα έχουν τώρα αυτοί που τα επέβαλλαν;

Ε?

Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε και τι κάνουμε - δεν ήταν σωστά λοιπόν - κατά το δημοτικό συμβούλιο -  και δεν τα ψηφίστηκαν τα 24 διότι είχε - η παράταξη του κου Κρανίδη - τα δικά της κριτήρια.
Το ένα μάλιστα από τα εννιά ήταν μεταξύ αυτών που την προηγούμενη συνεδρίαση η ίδια παράταξη δεν είχε ψηφίσει.

Και τώρα τι θα γίνει όμως;
Ή η παράταξη Κρανίδη στην επόμενη συνεδρίαση πρέπει να ψηφίσει και τα υπόλοιπα πρόστιμα - που θα ξαναστείλει η υπηρεσία -  ή πρέπει να γίνει ΕΔΕ για τα πρόστιμα που επέβαλλε η υπηρεσία και δεν εγκρίθηκαν από το ΔΣ και να αποδοθούν ευθύνες στους υπηρεσιακούς.

ДА?
ДА!


Αλλιώς υπάρχει και άλλη ΤΡΙΤΗ λύση: Να ανατεθεί η αρμοδιότητα επιβολής προστίμων στις δημοτικές παρατάξεις κατευθείαν.

Εμείς μάλιστα ετοιμαζόμαστε ήδη.
Ετοιμάζουμε τις στολές του Εθελοντικού Σώματος που θα ιδρύσουμε για να κάνουμε ό,τι έκανε η παράταξη του κου Κρανίδη.
Να επανελέγχουμε ΟΛΕΣ τις παραβάσεις που βεβαιώνονται: Κλήσεις, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, διαφημίσεις, επιγραφές, πολεοδομικές παραβάσεις .... ΟΛΑ!

Και θα απαιτούμε να σβήνονται όσα θεωρούμε εμείς ότι κακώς επεβλήθησαν.

Αμέ. Γιατί; Αρκετά κάναμε διαφορετικά από τους άλλους για να μας λένε τρελούς. Ό,τι κάνουν οι καλοί θα κάνουμε και εμείς.

Κλήση παράνομης στάθμευσης;
Εμείς θα βεβαιώνουμε - άμα θέλουμε - ότι δεν ήταν εκεί σταθμευμένο το όχημα και κακώς ο δημόμπατσος το έγραψε.
Το λέει το δικό μας συνεργείο.

Όνομα του σώματος που ιδρύουμε βρήκαμε: Εθελοντική Πολιτοφυλακή Δημοτικής Ευταξίας,

Διαλέξαμε και λογότυπο, όπως βλέπετε στην κορυφή της ανάρτησης.

Συμπέρασμα: Ή θα σοβαρευτείτε εκεί τον δήμο - ΟΛΟΙ - ή θα αρχίσουμε οι δημοτικές παρατάξεις - ΟΛΕΣ όμως και μία μία ξεχωριστά - τις βίζιτες στους επαγγελματίες, πολίτες, καταστήματα που έχουν επιβληθεί πρόστιμα και κλήσεις και θα βγάζουμε τα δικά μας πρόστιμα με τα δικά μας κριτήρια.

Θα φωνάζουμε όλοι μαζί στην υπηρεσία να γράφει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει στην πόλη και μετά οι δημοτικές παρατάξεις θα αναλαμβάνουν τον ..... επανέλεγχο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
Και προσπαθούμε να καλύψουμε την ΙΛΑΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ με κόλπα ζόρικα που κάνουν οι φασίστες.
Τα οποία κόλπα μας κάνουν ακόμα πιο ασόβαρους.

Η ΕΠΙΒΟΛΗ της γραφειοκρατίας στην δημοκρατία είναι επικίνδυνη ατραπός.
Το ίδιο και η αντικατάσταση των θεσμικών οργάνων με .... πολιτιοφύλακες.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου