Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Η ΦΛΥΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 
Πολλοί θα έχετε παρακολουθήσει την ιστορία γύρω από την αναπτυξιακή δημοτική επιχείρηση του δήμου Χαλανδρίου από την ημέρα που επιχειρήσαμε να την θέσουμε σε λειτουργία το 1998 επί Παττακού, την πρώτη τετραετία Ζαφειρόπουλου - όταν λειτούργησε ως δημοτική αναπτυξιακή, την μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία το 2008 και την λυσσαλέα απόπειρα του συστήματος να την κλείσει μέσα από χυδαίες επιθέσεις λάσπης τόσο στην εταιρία όσο και στους υπερασπιστές της, με πρώτον βέβαια καταλασπωμένο, εκείνον που την έθεσε σε λειτουργία ως πρώτος πρόεδρός της, μαζί με την αντιπρόεδρό της -τότε - Πίτσα Γκικάκη.

Ολόκληρο το γαλαζοπρασινολουλακί σύστημα έπεσε πάνω στην εταιρία με τόνους λάσπης, βασισμένο πάνω σε ένα επιχείρημα τόσο παλιό, όσο τα σκουριασμένα μυαλά εκείνων που παριστάνουν τους αριστερούς.

Από κοντά βέβαια και της ομάδας Κουράση στη ΝΔ που βέβαια έκανε κι έλεγε ό,τι αποφάσιζαν οι γαλαζοπρασινολουλακί,  ως διοίκηση.
Κουράσης και Κουρασική Αριστερά μαζί με πράσινους κόκκους ....

"Οι συμβάσεις της ΦΛΥΑ είναι σκανδαλώδεις- λέγανε -  διότι τα μισθώματα που έπαιρνε η εταιρία ήταν μικρά και γιατί οι διαγωνισμοί γίνονται με προεπιλογή υποψηφίων συνεργατών της  (ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ αλλά .... δεν είναι .... ηθική κατά τους υποκριτές ηθικολόγους).

Προεπιλογή συνεργατών, μεταξύ όσων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με την εταιρία, ήταν κυρίως Χαλανδραίοι επιχειρηματίες (εκτός από την υπαίθρια διαφήμιση που από τους 13 συνεργαζόμενους μόνο μία επιχείρηση είχε έδρα το Χαλάνδρι).
Χαλανδραίοι επιχειρηματίες ανέλαβαν την δουλειά στο κυλικείο νεκροταφείου, χαλανδραίος στο πάρκινκ, γνωστοί χαλανδραίοι  στα κυλικεία στα πάρκα ... 

Η εταιρεία ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς ένα ευρώ επιδότηση από τον δήμο και έκανε βήματα σταθερά φτάνοντας στην κερδοφορία για οκτώ συνεχή έτη.
Δεν ήταν δα και δύσκολο, αρκεί να μην γίνονταν τα λεφτά των μισθωμάτων .... τσαπέλες και αμοιβές δικηγόρων.
Αν διοικείται χωρίς ιδεοληψίες η ΦΛΥΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Όλοι ξέρουμε ότι εταιρία που μπλέκει με δικαστήρια αργά ή γρήγορα πεθαίνει.
Και φροντίζαμε να εισπράττονται τα μισθώματα εντός εύλογων ορίων - μικροπροβλήματα και καθυστερλησεις πάντα υπήρχαν αλλά πάντα δίνονταν λύσεις με συνεργασία διοίκησης - μισθωτών, όπως γίνεται στην αγορά. 

Στην Ελλάς βέβαια η επιτυχία είναι αδίκημα, όταν οι ζηλιάρηδες, άχρηστοι, κομπλεξικοί δεν αντέχουν να παίξουν στο γήπεδο τη δημιουργίας και προτιμάνε το γήπεδο της καταστροφής, στο οποίο είναι μάνες.

Ας μην θυμηθώ ποιοι είπαν την ΦΛΥΑ πλυντήριο, ποιοι έκαναν ντου και κατάληψη στα γραφεία της και ποιοι κυνήγαγαν εργάτες συνεργαζόμενων εταιριών στον δρόμο .... οι πρώτοι διδάξαντες του καθεστώτος των παραταξιακών πολιτοφυλακών.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν το 2014 κέρδισε τις εκλογές - εξοντώνοντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους της ομάδας της μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με μοχλό τα .... "σκάνδαλα" της ΦΛΥΑ.

Τους αντιπάλους της ομάδας τους, που ήθελαν και είχαν προτείνει διαφορετικές, συνθετικές επιλογές για τον δήμο Χαλανδρίου με ενιαία παράταξη του χώρου (έχω κατεβάσει όλους τους εσωκομματικούς διαλόγους από την εσωτερική ηλεκτρονικη λίστα διαλόγου εκείνης της εποχής - ήμουν ιδρυτικό μέλος του τότε ΣΥΡΙΖΑ - και τους τόννους λάσπης που έχουν μέσα εναντίον μου - νομίζω έρχεται η ώρα να δημοσιοποιηθούν γιατί κάποιοι ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ και θεωρούν την υπομονή, την συνέπεια και τον αυτοσεβασμό αδυναμία).

- Εμείς θα κλείσουμε την ΦΛΥΑ, φώναζαν σε κάθε τόνο.
- Η ΦΛΥΑ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, αντέτεινα σε όλους τους τόνους εσωκομματικά.
- Εμείς θα την κλείσουμε φώναζαν και με έλεγαν "δεξιό" (οι αριστεροί μπαίνοντας), συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και ... το πιο αστείο: ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στην δημοτική επιχείρηση.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!
Ανέκδοτο .....

Αυτά μέχρι που έγιναν διοίκηση.
Και βέβαια δεν την έκλεισαν την ΦΛΥΑ.
Βάλανε ΕΜΜΙΣΘΗ πρόεδρο, έμμισθο Δντα Σύμβουλο, ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ αντιπροέδρους - όπως πριν - και άρχισαν να προβάλλουν το αφήγημα της "σωτηρίας της" ...
Και - ω του θαύματος - και οι πράσινοι κόκκοι σταμάτησαν να φωνάζουν εναντίον της ΦΛΥΑ.
ΟΙ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ!

Η παρένθεση Κουράση είχε φροντίσει να δημιουργήσει μερικά ανώδυνα άλλοθι για να έχουν κάτι να λένε οι εχθροί της εταιρείας - σύμμαχοί του.
Αγόρασε ο Δνων τσαπέλες, φιστίκια αράπικα και δαμάσκηνα ξερά γιατί είχε δυσκοιλιότητα,  με τιμολόγιο στην εταιρία.
Σκάνδαλο μέγα, σου είπε η νέα διοίκηση μόλις έκανε τον έλεγχό της.

Και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου του καταυλισμού - εκείνου  ξέρετε με το 1 χαμένο μύριο, εκείνος που βγήκε λάδι από την ΕΔΕ που έγινε - τάχα - μόνο για την υπογραφή Βάσιου, αλλά έστειλε μια άλλη υπάλληλο στο πειθαρχικό  - είχε ξαμοληθεί ως μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας να ξηλώνει συμβασιοποιημένες, μισθωμένες θέσεις της ΦΛΥΑ για να δείξει - σαν την παστρικιά που απλώνει τα σεντόνια της  - πόσο μάχεται για τη νομιμότητα και να αποπροσανατολιστεί - βεβαίως, βεβαίως - το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τα δημοτικά θέματα από την σκανδαλάρα και να στραφεί στο .... πλυντήριο, την ΦΛΥΑ.
ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ όχι μαύρου χρήματος - όπως μας αποκάλεσαν  - αλλά το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ και των φίλων τους. 

Μας επέλεξαν ως φερετζέ!

Μίλησαν λοσιόν για το σκάνδαλο των φυστικιών και μερικών θέσεων διαφήμισης που δεν ανήκαν στην σφαίρα των συμφερόντων τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.
Αλλά βέβαια σκάνδαλο δεν ήταν - για κανένα τους - η παράταση της σύμβασης του κυλικείου στο νεκροταφείο για εννιά χρόνια, έτσι για πλάκα.
 Χωρίς νέο διαγωνισμό, έστω και με προεπιλογή, μεταξύ των Χαλανδραίων των Γραφεία Τελετών, όπως είχαμε κάνει εμείς.
Σε αυτή την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ παράταση σύμβασης  είχε συμφωνήσει το σύστημα, άρα σκάνδαλο ήταν μόνο τα ..... φιστίκια.

Ο Ρούσσος - θα θυμάστε - έδωσε εσωπαραταξιακή μάχη στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για να περάσει την κωλοτούμπα του και να μην κλείσει η εταιρεία. 
Οι μετέπειτα ΛΑΕτζήδες κόντραραν σθεναρά και επέμεναν να κλείσει η εταιρεία.
Τελικά αντί να διαλυθεί το μαγαζί ΦΛΥΑ, διαλύθηκε το μαγαζί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και προς ώρας σώθηκε τότε η ΦΛΥΑ.
Άλλωστε την ΦΛΥΑ πολλοί εμίσησαν, τους μισθούς που δίνει ουδείς.

Ο Ρούσσος ξεκίνησε την επικοινωνιακή επίθεση για να δείξει πόσο σωστή ήταν η επιλογή του, με πυρηνικό επιχείρημα το "τώρα (επί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ) η ΦΛΥΑ εξυγιαίνεται διότι κάνει νέες συμβάσεις μετά από ανοικτούς, δημόσιους διαγωνισμούς όπου τα μισθώματα των δημοτικών ακινήτων πλέον δεν είναι τα προηγούμενα μικρά αλλά .... εκτοξεύθηκαν στον θεό που πιστεύει ο καθείς".

"Θα πληρώνει το πάρκινκ και ρεύμα που δεν πλήρωνε", έλεγε και ξανάλεγε κουνώντας μας το δάκτυλο.
Αυτό μάλιστα που πέτυχαν  - υπονοούσε - αποδεικνύει ότι η προηγούμενη διαχείριση δεν ήταν "καθαρή" διότι ο δήμος έχανε λεφτά από τα χαμηλά μισθώματα που τα αύξησαν εκείνοι με τους δημόσιους ανοικτούς διαγωνισμούς.

Έτσι δεν έλεγαν;
Έτσι έλεγαν!

Ο αποκλεισμός μας από την εταιρεία την προηγούμενη τετραετία - ως υπόπτους ενοχής διάπραξης σκανδάλου -  δεν άφηνε στον ιδρυτή της εταιρείας  να έχει εικόνα και πληροφόρηση για την πραγματική της κατάσταση.

Και οι επικοινωνιακές πομφόλυγες της Αντίστασης δεν μπορούσαν να απαντηθούν χωρίς στοιχεία.

Μιλώντας όμως με συνεργάτες μου για το θέμα ήμουν σίγουρος - ακόμα και χωρίς στοιχεία για το τι θα συνέβαινε: ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, τα τεράστια μισθώματα που προκύπτουν από τους δημόσιους διαγωνισμούς σε κυλικεία και στο πάρκινγκ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
Και σύντομα η εταιρία θα έχει μπλέξει άσχημα.

Ειδικά για το ΠΑΡΚΙΝΚ το είχα γράψει και δημόσια στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και όταν δεν βγαίνει ένα μίσθωμα επιχειρηματικά δύο τινά συμβαίνουν:
  • Ή το μίσθωμα πληρώνεται στον δήμο παρά το ότι δεν βγαίνει από την επιχειρηματική δραστηριότητα, άρα προέρχεται από άλλες δραστηριότητες - που μπορεί να είναι παράνομες. ΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοια λύση (ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ) ή ....
  •  .... το μίσθωμα δεν θα πληρωθεί ποτέ και το φέσι στον δήμο θα φτάσει στους αστραγάλους της - τότε - προέδρου και του τότε (καραπετυχημένου μεν για τα δελτία τύπου αλλά που τον άλλαξαν δε μετά την επανεκλογή Ρούσσου  - γιατί καλέ άραγε) Διευθύνοντος Συμβούλου.
Και ο μόνος που θα κάνει πάρτι θα είναι ο δικηγόρος που θα αναλάβει- και καλά - να εισπράξει τα οφειλόμενα προς την εταιρία σε .... τρία, τέσσερα τέρμινα, θα έχει δικηγορική ύλη για καμιά εικοσαριά χρόνια  αλλά βέβαια και ο ..... "επιχειρηματίας" που θα δουλεύει - όσο δουλεύει ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΣΑΜΠΑ και μετά .... από δω παν και οι άλλοι.

Ο δήμος, η δημοτική επιχείρηση δεν θα πάρουν τίποτα!
Ούτε το "μικρό" μίσθωμα που έπαιρναν πριν.
Ή θα πάρουν - αν πάρουν - που δεν θα πάρουν  - όταν τελεσιδικήσουν οι αγωγές ....
ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ .....

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;

Οι γλωσσάδες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα μας πούνε αν νιώθουν ότι το μοντέλο τους στην ΦΛΥΑ πέτυχε ή απέτυχε;

Διότι αν απέτυχε έχουν υποχρέωση - ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ - να κάνουν διορθωτικές ενέργειες.
Και διορθωτικές ενέργειες είναι να αφήσουν τις εμμονές σε όσα είπαν το 2014, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να καλέσουν για βοήθεια εκείνους που δεν είχαν τις δικές τους εμμονές για την ΦΛΥΑ με τους οποίους άλλωστε ζήτησαν εκείνοι να συνεργαστούν.

Δεν θα πω περισσότερα σήμερα.
Αλλά το θέμα δεν θα κλείσει και σύντομα όλοι θα κατανοήσουν τι ακριβώς είναι ΛΑΣΠΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
Διότι οι λέξεις από την υπερχρήση έχουν χάσει το νόημά τους

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Το πάρκινγκ πρέπει να αδειάσει ΑΜΕΣΑ για να κτιστεί το δημαρχείο. Διότι ΑΝ - λέμε ΑΝ - το μπλέξιμο που έχει δημιουργηθεί οδηγήσει στο να μην αποδίδεται το ακίνητο στον δήμο για να ξεκινήσει η ανέγερση του δημαρχείου λόγω εκκρεμών δικών διεκδίκησης των μισθωμάτων που οφείλονται - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ..... κάποιοι θα πρέπει να κάνουν ΧΑΡΑΚΙΡΙ.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις - όπου πέτυχαν, πέτυχαν γιατί βγήκαν από το γραφειοκρατικό μοντέλο διοίκησης των δήμων και συμπεριέλαβαν στα επιχειρηματικά τους πλάνα εκτός από το οικονομικό και το κοινωνικό όφελος. Άρα δεν είχαν αντικείμενα αντιδικιών με τους συνεργάτες τους.

Το μοντέλο της ΕTRIKALA είναι εκεί για μελέτη.

Δεν τους νοιάζει κυρίως - λένε - το πόσο θα κερδίσουν πρωτογενώς από τον ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. Τους νοιάζει ότι δουλεύει όλη η πόλη και τελικά κερδίζει και η δημοτική επιχείρηση.

Πότε και ποιοι τα περιέγραψαν αυτά θεωρητικά άραγε;;;;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου