Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

«Ερώτηση Κώστα Ζαχαριάδη στη Βουλή για την λειτουργία του νοσοκομείου Αγία Όλγα»Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την λειτουργία και υποστελέχωση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα.Την ερώτηση συνυπογράφουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον κο Υπουργό Υγείας.

Θέμα: Λειτουργία νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Έντονη ανησυχία έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο, το γεγονός της υποστελέχωσης και κατ’επέκταση υπολειτουργίας του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Μέχρι πρότινος το νοσοκομείο αποτελούσε φάρο στην προσφορά κρατικής και δημόσιας υγείας καθώς εντάσσονται σε αυτό το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπως επίσης και ακόμα τέσσερα περιφερειακά ιατρεία στον Κάλαμο, τον Ωρωπό, τις Αφίδνες και την Αυλώνα. Επιπλέον οι υπηρεσίες του νοσοκομείου εξυπηρετούν τόσο τους δημότες της Νέας Ιωνίας όσο και των όμορων Δήμων, ωστόσο αυτή τη στιγμή το «Αγία Όλγα» εκπέμπει σήμα έκτακτης ανάγκης που μεταφράζεται με την αναβολή 100 προγραμματισμένων χειρουργείων.

Μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά και κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων οι δωρεάν κρατικές παροχές υγείας λειτουργούσαν διατηρώντας ισχυρό και συμπαγή τον κοινωνικό ιστό, προσφέροντας την αίσθηση της πραγματικής ασφάλειας στους πολίτες και το αναφαίρετο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ήταν σε θέση να παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπήρχε το πλάνο της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού μέσω προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού.

Εντούτοις,σήμερα, αρχές του 2020 οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων εκπέμπουν κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Υγείας για την επαρκή στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και πότε θα εφαρμοστούν δεδομένης και της αναβολής 100 προγραμματισμένων χειρουργείων;

2) Θα υλοποίησει το Υπουργείο Υγείας ένα σχέδιο για την κάλυψη αναγκών στις δημόσιες δομές υγείας με μόνιμες θέσεις ιατρών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου