Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΕΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ..... ΓΡΙΠΗ

Ζητάει ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ:

  •  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (αν είναι δυνατόν, άλλο που δεν λένε οι ειδικοί - "ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ" )
  •  Να αγοράσει μαζικά ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΪΚΑ και ..... ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ !!!
  • Ανακάλυψε ότι η γρίπη μεταδίδεται από .... τα υδραυλικά !!!!
Κάθισαν - στα σοβαρά τώρα οι υπόλοιποι - και δέχτηκαν να γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αυτό και να το απασχολήσει για να μην κακοκαρδίσουν τους συντρόφους.

ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΛΑΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Λ.Σ. ΣΤΟ Δ.Σ.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την λήψη μέτρων προστασίας του μαθητικού πληθυσμού από την εποχική γρίπη

Κοινοποίηση σε:

- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπεράτο Γεράσιμο
- Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αθανασάτου Ιωάννα
- Δήμαρχο κ. Ρούσσο Σίμο
- κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Η έξαρση της γρίπης βρίσκει για άλλη μια φορά τη σχολική κοινότητα εκτεθειμένη, με πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να κλείνουν και πολλούς μαθητές να μετρούν απουσίες. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε σχολεία του Δήμου μας, ειδικά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Πρόκειται πραγματικά για εμπαιγμό την περίοδο αυτή κι ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας από τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Παιδείας να εκδίδει εγκυκλίους για την ανάγκη επιμελούς καθαριότητας των σχολείων. Για άλλη μια φορά είναι στην αντίπερα όχθη από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας σε προληπτικά μέτρα μαζικού χαρακτήρα.

Η κατάσταση στα σχολεία του Δήμου μας γίνεται ακόμα πιο δραματική, καθώς οι υπηρεσίες καθαριότητας παρέχονται πλημμελώς, με αποτέλεσμα οι τουαλέτες και όλοι οι χώροι να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε υγειονομική βόμβα για εκατοντάδες παιδιά.

Στην Εγκύκλιο που έβγαλε το υπουργείο Υγείας στις 23/1/2020 αναφέρει ότι χρειάζεται: «Έλεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες (...) μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στο προαύλιο να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες (...) Μέριμνα ώστε όλοι οι κάδοι απορριμμάτων να διαθέτουν ποδοκίνητο καπάκι και να περιέχουν πλαστική σακούλα μιας χρήσης (...) Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης όπως μπάλες, σκυτάλες, πληκτρολόγιο και ποντίκι των ηλεκτρονικών υπολογιστών (...) για τις εκπαιδευτικές μονάδες που χρησιμοποιούν λεωφορεία μεταφοράς πρέπει να υπάρχει μέριμνα τόσο για τον επαρκή αερισμό όσο και για την καθαριότητα των οχημάτων πριν και μετά την επιβίβαση των παιδιών».

Από τα παραπάνω προκύπτουν ενέργειες που πρέπει να γίνουν και από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου. Η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας μας δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά υποχρέωση του κράτους! Ο δήμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες!

· Έχει προχωρήσει, για παράδειγμα, η μαζική παραγγελία - προμήθεια φαρμακευτικού υλικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά); Θα διεκδικήσει ο δήμος την αντίστοιχη χρηματοδότηση;

· Θα απαιτήσετε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία; Έχετε εξετάσει τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων της καθαριότητας του δήμου στα σχολεία για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες;

· Αντί να είναι τα παιδιά σε ασφαλή σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν ανέλεγκτα κτίρια και οι χαλασμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αυτά δεν ευνοούν την εξάπλωση της γρίπης;


· Προσανατολίζεται ο δήμος να απαιτήσει τον δωρεάν μαζικό εμβολιασμό στην αρχή του Φθινοπώρου μαθητών, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κ. Καρατζά,
Δ. Λάμπρου,
Α. Οικονόμου.

Χαλάνδρι, 5/2/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου