Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


Πρέπει να είμεθα προσεκτικοί κύριοι.

Προπαντός δεν πρέπει να γράφουμε γελοιότητες, ψέμματα και τοξικότητες.

Πρέπει να μην αδικούμε τις εξουσίες όταν κάνουμε κριτική.

Μόνο να γλείφουμε την εξουσία είναι επιτρεπτό.

Και προπαντός να μην αφήνουμε χώρο για την παραμικρή παρανόηση ή παραποίηση όσων γράφουμε γιατί η εξουσία είναι αμίληκτη απέναντι σε όσους πιαστούν να είναι .... μπερδεμένοι.....

Λοιπόν εγώ μπερδεύτηκα με το θέμα του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης που ανέστειλε την λειτουργία του λόγω κορονοϊου, όπως ανακοίνωσε η εθελόντρια κα Μαχαίρα στην φατσομπουκική σελίδα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, σου λέει.

Διότι δεν κατάλαβα - σου λέει - ότι δεν έκλεισαν τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - που είναι η άλλη - η κανονική δομή με γιατρούς - συμβασιούχους, εργαζομένους και λειτουργεί το πρωί αλλά έκλεισε μόνο το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που είναι δομή εθελοντών αλλά λειτουργούν όμως στον χώρο των δημοτικών ιατρείων το απόγευμα με εθελοντές γιατρούς.

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ λοιπόν που δεν κατάλαβα ότι λειτουργούν τα δημοτικά ιατρεία αλλά ανέστειλε την δράση του μόνο το κοινωνικό ιατρείο.

Απολογούμαι που μπερδεύτηκα πολυχρονεμένοι μας αφέντες και δεν σας είπα ΜΠΡΑΒΟ που πλέον ο δήμος που έχει από το 1995 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, τώρα στην μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της ανθρωπότητας έμεινε ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑ......έστω και από έναν ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΙΑΤΡΟ.

Ο δήμος που έχει στείλει ανθρωπιστικές και υγειονομικές αποστολές μέχρι το Κομπάνι, έμεινε χωρίς έναν γιατρό για τους δημότες του τέτοιες ώρες.

Δεν έπρεπε να το κριτικάρουμε αυτό. Πρέπει να σας μπράβο, ναι σε όλα. ΖΗΤΩ!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ αφού το χρειαζόσαστε και το επιζητάτε αυτό το μπράβο.

Μόνο ότι το ζητάτε και δεν είστε τουλάχιστον ταπεινοί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι ενδεικτικό .....

ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ κύριοι. Αδίκησα την δημοτική εξουσία.

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ δεν κλείνουν .....

Ή για την ακρίβεια - για να μην μπερδευόμαστε - ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Ήταν ήδη κλειστά.

Γιατί από το 2015 η δομή έχει περιοριστεί σε μόνο παιδίατρους για τους παιδικούς σταθμούς και γιατρούς για το ΚΑΠΗ - ΜΟΝΟ - παλιά είχε πάνω από δέκα ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, πρωί και απόγευμα για όλους τους δημότες,

Αλλά και γι΄αυτούς του γιατρούς των ΚΑΠΗ και των Π.Σ έχουν λήξει - λέει - οι συμβάσεις τους και δεν έχει εγκρίνει η αποκεντρωμένη διοίκηση - το υπουργείο δηλαδή, η κυβέρνηση - ακόμα τις ανανεώσεις - σου λέει.

Άρα πώς τολμάω να λέω εγώ - ο μπερδεμένος - ότι έκλεισαν τα δημοτικά ιατρεία με την αναστολή της λειτουργίας των κοινωνικών;

Παραπληροφόρηση, ελεεινότης, ψεύδη. Δεν έκλεισαν τώρα.

ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΤΑ!

ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Γιατρός συμβασιούχος, εθελοντής, δεξιός, αριστερός, ουδέτερος ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Και γι΄αυτό .... φταίω εγώ που παραπληροφορώ και είμαι γελοίος και μπερδεμένος.
Α.Ν.
ΥΓ: Το πιο αστείο είναι ότι οι της μεγάλης αντιπολιτεύσεως - της Κουρασικής - του δήμου που τόλμησαν να κάνουν κριτική για το κλείσιμο ΚΑΙ του κοινωνικού ιατρείου μετά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ιατρείο, απολογήθηκαν ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ - δημόσια που τόλμησαν να μιλήσουν χωρίς να γλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου