Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ίσως τώρα αυτά σας φανούν κινέζικα αλλά είναι σοβαρό το θέμα που θα ξεδιπλωθεί..

Διότι με τον Πίνακα Εργασιών Έκτακτης Ανάγκης οι δήμοι μπορούσαν να υπερβούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια της .... κανονικότητας και να κινούνται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του COVID 19. Από συμβάσεις, συνεργασίες με ιδιώτες, προήθειες μέχρι ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ και ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αναγκαίου προσωπικού με διαδικασίες FAST TRUCK.

Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του Πίνακα Εργασιών στο Υπουργείο Εσωτερικών, - που ουσιαστικά ξεκλειδώνει μια σειρά παρεμβατικά εργαλεία για την οργάνωση των δήμων - ήταν 24 Μαρτίου και σε αυτή δόθηκε παράταση μέχρι τις 27 Μαρτίου, την Παρασκευή στις 20,00.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Ότι κάποιοι ΑΡΓΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ δεν πρόκαναν.
Και χάθηκαν ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ για τους δημότες τους.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Και δεν μπορούν να καταδικαστούν να μην  τις έχουν γιατί κάποιοι είναι ΑΡΓΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ή ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ.

Πρέπει λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών σήμερα να δώσει και άλλη παράταση. στους δήμους.

Όπως παρατείνεται η χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων πρέπει να παραταθούν και οι δυνατότητες αντιμετώπισείς τους. Οι ευθύνες των ΑΡΓΩΝ και των ΑΝΙΚΑΝΩΝ θα αναζητηθούν ύστερα.

Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί παράταση προθεσμίας στους ΑΡΓΟΥΣ δήμους να κινηθούν, έστω και καθυστερημένα,  όπως οι ..... γρήγοροι και ικανοί.

Γιατί οι δημότες δεν φταίνε να χάσουν αναγκαίες και χρήσιμες για αυτούς υπηρεσίες επειδή κάποιοι ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ στην διαχείριση της κρίσης και τους φταίνε οι δημότες και η ατομική τους ευθύνη για όλα.

Μια σειρά από εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών έλυσαν τα χέρια των ΙΚΑΝΩΝ δημάρχων να συζητήσουν με τα στελέχη των δήμων τους, να συσκεφτούν, να μετρήσουν τις ανάγκες των πόλεών τους, να τις καταγράψουν και να οργανωθούν γρήγορα για να τις καλύψουν ώστε  να κάνουν τα αναγκαία, τα απαραίτητα για ΟΛΟΥΣ τους δημότες τους, όχι μόνο για κάποιες ομάδες.

(Τι εγκυκλίους όποιος θέλει τις διαβάζει εδώ https://www.ypes.gr/eguklioi/)

Εμείς ειδικά θέλουμε να τονίσουμε τις ακόλουθες δύο:

18.03.2020 Αρ. Πρ. 18919 Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19

18.03.2020 Αρ. Πρ. 18926 Λειτουργία υπηρεσιών των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου