Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο χορηγεί ο Δήμος Πεντέλης σε όσους μαθητές έχουν ανάγκηΟ Δήμος Πεντέλης στέκεται στο πλευρό των μαθητών και τον γονέων τους, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης.

Ειδικότερα, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, με επιστολή της προς τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου, ζητά να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών οι οποίοι δεν διαθέτουν είτε τον εξοπλισμό (Η/Υ, ταμπλέτα κ.λπ.), είτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Η κ. Κεχαγιά σε σχετική δήλωσή της επί του θέματος, αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

»Με τη βοήθεια των διευθυντών των σχολείων τους καταγράφουμε και θα τους παρέχουμε tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

»Ως Δήμος, από την πρώτη στιγμή -και σε αρκετές περιπτώσεις νωρίτερα και από τα ευρύτερα μέτρα- στεκόμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

»Είμαστε δίπλα στην κάθε οικογένεια, στον κάθε γονιό και ιδιαίτερα στους μαθητές, που πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο διδασκαλίας, ο οποίος -όπως διαπιστώνουμε- δεν είναι προσβάσιμος σε όλους.

»Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, αυτό σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές».
https://enypografa.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 
ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΡΑ ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?

Ή θα παίζει το blame game με το Υπουργείο Παιδείας - που έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είχε κινηθεί εκείνο σε αυτή την κατεύθυνση στην πλάτη των Χαλανδραίων μαθητών;

Το "δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση" κάποιοι το θυμούντια μόνο για όσους μιλάνε.
Σας το ξαναείπαμε: Η διαφορά στους ρυθμούς αντιμετώπισης της κρίσης από ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στο Χαλάνδρι είναι δραματικά αποκαλυπτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος αλλά και των περιθωριακών αντιλήψεων κάποιων.
Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΞΕΝΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. 
ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ, ΟΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΑΝΑΛΥΣΕΙΣ και τα ΦΟΥΜΑΡΑ δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. 

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ!
Χρειάζονται άνθρωποι με πραγμτική διάθεση προσφοράς, χρειάζεται ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, χρειάζεται ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και βέβαια χρειάζονται στελέχη που ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, όχι ευθυνόφοβοι γραφειοκράτες.
Όλα αυτά που λείπουν από το Χαλάνδρι εδώ και δέκα χρόννια.
ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ από ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ που αναδεικνύουμε.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ:
ΞΥΔΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου