Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΑΡΓΩ: Της οφείλουμε της Γης, δεν μας οφείλει! Η προστασία του Περιβάλλοντος μας αφορά άλλους! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:
Της οφείλουμε της Γης, δεν μας οφείλει!
Η προστασία του Περιβάλλοντος μας αφορά άλλους! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!
 
Σήμερα 5 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. Πόσο σημαντικό είναι η κάθε μέρα να εμπεριέχει την έγνοια μας και την ανάγκη της προστασίας για τον πλανήτη μας.

Και πόσο ευνόητο θα έπρεπε να είναι ότι σε όποια καταστροφή δεν θα έπρεπε να νοιαζόμαστε μόνο για τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους αλλά για τα ζώα και όλα τα έμβια όντα, εννοείται τα δέντρα με το οξυγόνο το απαραίτητο, ό,τι αποτελεί το οικοσύστημα.

Συνείδηση λοιπόν και σκέψη αναπόσπαστη και άρρηκτα δεμένη με όλα τα άλλα προβλήματα της εποχής, οφείλουμε όλοι να αποφασίσουμε -όσοι δεν έχουμε ήδη – μια διαφορετικής μορφής «επανάσταση» που θα έπρεπε εδώ και πολλά πολλά χρόνια να μας απασχολεί.

Τους ηγέτες -τους περισσότερους- τους ξέρουμε, εστίαση στο κακό, όχι στο συνολικό καλό. Λες και δεν αναπνέουν τον ίδιο αέρα οι κοντόφθαλμοι εξουσιομανείς.
Ας προσπαθούμε όλοι μαζί, μέσω ατομικών και συλλογικών δράσεων και πρωτοβουλιών, να φροντίζουμε, να παλεύουμε, να σεβόμαστε τον πλανήτη μας.
Κάποιοι ίσως ονειρεύονται να καταστρέψουν και άλλους πλανήτες κατακτώντας τους. Εμείς πιο συνετά και ώριμα, ας φροντίσουμε την υγεία του πλανήτη μας, που σημαίνει την υγεία όλων μας.
Της οφείλουμε της Γης, δεν μας οφείλει!

Η προστασία της μας αφορά άλλους.
Είναι η προστασία των βουνών, των μικρών και μεγάλων δασών, των υδάτων και των θαλασσών γύρω μας.

Ο αέρας που αναπνέουμε, η ποιότητα του νερού που πίνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε, το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα εξαρτώνται από τη προστασία του φυσικού κόσμου. Η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας συνδέεται με την προστασία της ποιότητας της υγείας και γενικότερα της ζωής στον πλανήτη.

Η καταστροφή του Περιβάλλοντος είναι καταστροφή της ζωής μας.

Στη χώρα μας οι τελευταίες εξελίξεις για το Περιβάλλον δεν εμπνέουν αισιοδοξία.
Στο όνομα μιας πρόσκαιρης «ανάπτυξης» προωθούνται «διευκολύνσεις» σε βάρος του Περιβάλλοντος που θα έχουν αποτέλεσμα μακροχρόνιες ανεπανόρθωτες ζημιές, ενώ τα δημόσια αποθέματα του νερού απειλούνται να τεθούν υπό ιδιωτικό έλεγχο.
Στον Πολιτιστικό - Επιστημονικό Σύλλογος «ΑΡΓΩ» είμαστε πάντα ευαίσθητοι στα περιβαλλοντικά θέματα.
Οι σχέσεις του φυσικού Περιβάλλοντος με τον Πολιτισμό και την ανθρώπινη εξέλιξη είναι αλληλένδετες.

Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και θα είμαστε πάντα κοντά σε κοινές δράσεις για την προστασία του ανεκτίμητης αξίας φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας αλλά και κάθε εστίας φυσικού πλούτου που είναι γύρω μας.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου