Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες προσωρινής στήριξης για τη διάσωση της Βίλας Κεφαλληνού


Παρέμβαση για τη διάσωση της Βίλας Κεφαλληνού στην πλατεία Κέννεντυ πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου, το τελευταίο διάστημα. Πραγματοποιούνται εργασίες για την προσωρινή στήριξη και περίφραξη του ιστορικού διατηρητέου, προκειμένου να διασωθεί από την κατάρρευση.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη η υλοποίηση του εν λόγω έργου κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης της πλινθοδομής του ακινήτου, αλλά και της πολύχρονης εγκατάλειψής του, ως αποτέλεσμα αφενός γραφειοκρατικών εμποδίων, αφετέρου παραλείψεων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.

Σημειώνεται ότι μόλις τον Φεβρουάριο του 2019, και μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο είχε απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την διάνοιξη της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Από τότε η σημερινή διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες άδειες για να γίνουν οι εργασίες στήριξης, ενώ παράλληλα διερευνά τις δυνατότητες χρηματοδότησης για την απόκτηση όλο του του οικοπέδου έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Από το Φεβρουάριο του 2019 όταν ανακαλύψαμε μετά από έρευνα ότι κτίριο είχε ήδη απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ του Δήμου Χαλανδρίου, προχωράμε με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε γραφειοκρατικά αδιέξοδα δεκαετιών. Το πρώτο βήμα έγινε. Εξασφαλίσαμε τις άδειες για να γίνουν οι εργασίες συντήρησης. Θα συνεχίσουμε με το επόμενο βήμα που είναι να περιέλθει όλο το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Δήμου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περισώσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα και να το παραδώσουμε στους πολίτες τους Χαλανδρίου ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της ιστορίας της.

ΣΣ 1 : Πέρυσι όλο το Χαλάνδρι παρακολούθησε την απροκάλυπτη, ΧΥΔΑΙΑ επίθεση του Ρούσσου στον Νταβία, όταν ανέδειξε το θέμα και ανέλαβε την πρωτοβουλία της συγκρότησης επιτροπής σωτηρίας του Κεφαλληνού μιλώντας για λαϊκισμό, για ανευθυνότητα, για πολιτικαντισμό και δεν θυμόμαστε τι άλλο από την πλευρά του Νταβία και της πρωτοβουλίας διάσωσης που στήθηκε με την συνδρομή όλων των ΑΛΛΩΝ δημοτιών παρατάξεων εκτός της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Πέρυσι όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κινητοποίηση που οργανώσαμε άκουσαν την αντιπαράθεση του Ρούσσου και της Χριστούλη με τον Νταβία που επέμενε ότι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που πρέπει να κάνει ο δήμος  είναι να ξεκινήσει εργασίες ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΦΥΛΑΞΗΣ του διατηρητέου για να υπάρξει ο χρόνος να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναπαλαίωση του διατηρητέου ΠΟΥ ΚΥΡΥΧΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΤΑΒΙΑ  και δεν το κύρηξε διατηρητέo ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, διότι ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ τα καλά και τα κακά τα κάνουν ΟΙ ΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ και όχι οι ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ που εκτελούν ΕΝΤΟΛΕΣ (το ανάποδο να το φοβάστε, αν είστε δημοκράτης, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ και σε SMS για να πας τον σκύλο βόλτα).

Πέρυσι το δημοτικό συμβούλιο παρακολούθησε τον Ρούσσο (και όχι μόνο, σε αυτό είχε την συμφωνία όλων πλην Λακεδαιμονίων)  να επιχειρηματολογεί για το ΑΝΕΦΙΚΤΟ της εκτέλεσης εργασιών στήριξης της βίλας.

ΦΕΤΟΣ - ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ..

ΟΧΙ, ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ και την ΧΥΔΑΙΑ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ! 

Σ.Σ. 2: Δεν θα ασχοληθούμε με τις "νομικές γνωμοδοτήσεις" περί "παρανομιών" στην πρότασή μας - τότε - για την στήριξη της βίλας. Δεν θα αναφερθούμε στον δικαιώρο που λέει "παράνομη" κάθε πρόταση που δεν περνάει από το να του ανατεθεί να κάνει ένα δικαστήριο ή μια επ΄αμοιβή γνωμοδότηση. Και δεν θα αναφερθούμε ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ και σε κανέναν άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου