Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΦΕΤΦΑ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ .... ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Ενώ το θέμα είχε συζητηθεί σε τηλεδιασκέψεις μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ ο αντιδήμαρχος Σέργιος Γκάκας συνάντησε τους επικεφαλής των παρατάξεων και έκανε συζητήσεις μαζί τους για το πώς ο δήμος Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσει τις ΑΝΑΓΚΕΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δημοτών σε δημιουργική απασχόληση των παιδιών και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί εκεί "θεσμικά" και "δημοκρατικά" (λέξεις που ενοχλούν διαχρονικά τους Σουλτάνους, αυτοκράτορες, βασιλείς κλπ) εντέλώς ξαφνικά - τουλάχιστον για εμάς στην παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - είδαμε ανακοίνωση περί αναστολής του καλοκαιρινού camp απασχόλησης παιδιών χωρίς καμία ΠΡΟΒΛΕΨΗ για οποιαδήποτε αντικατάστασή του.

Και μάλιστα με ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.




Από την δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Γνωρίζοντας τις γκαιμπελικές μεθόδους του δημάρχου και των επιτελών του εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε απολύτως την αλήθεια και την στάση μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα στους συνδημότες μας. Διότι ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - με την ευρεία έννοια - ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

1. ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ και με τα δεδομένα του απόλυτου εγκλεισμού, ο Άγγελος Νταβίας έχει μετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής - που δεν ήταν όλοι παρόντες - όπου έγινε αναφορά στο θέμα του camp. Εκεί λοιπόν - σε συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και με τα δεδομένα  ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, όταν ο Ρούσσος αναφέρθηκε στο camp, ο Νταβίας κατέθεσε την πρότασή μας: Αν δεν μπορεί να γίνει το Camp για αποφυγή υπερσυγκέντρωσης παιδιών στο Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ - τότε ο δήμος να "σπάσει" την υπηρεσία σε ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ CAMP ανά γειτονιές, χρησιμοποιώντας τις παιδκές χαρές και τα σχολικά κτίρια. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ για ο θέμα. 

2. ΜΕΤΑ το τέλος της καραντίνας κάλεσε τον Νταβία σε συζήτηση για τα θέματα διαχείρισης των καλοκαιρινών αναγκών παιδιών και ενηλίκων (πολιτιστικές εκδηλώσεις) ο αντιδήμαρχος Σέργιος Γκάκας.
Η λειτουργία αθλητικών κέντρων απασχόλησης ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΗ στη συζήτηση που έγινε  και αυτό που μπήκε στην βάσανο του διαλόγου ήταν ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ. Ελπίζουμε ο κος Γκάκας να έχει την ειλικρίνεια να μην κάνει διάψευση, να μην γίνει ΣΥΜΕΩΝ που έχει κάνει τον λόγο του ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.

3. Εμείς ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ όταν ο Δήμος Χαλανδρίου άρχισε ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, δεν "καμαρώναμε δια το μεγάλο έργο του δήμου" επειδή θυμήθηκε η κα Χριστούλη να συντηρήσει τα πάρκα, που είχε συντηρήσει και πιστοποιήσει πριν ένα χρόνο ο κος Γερολυμάτος αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας, όταν τα παιδιά της πόλης τα είχαν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ.

4. Την Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο
- όπου πλέον μας εκπροσωπεί ο δημοτικός μας σύμβουλος κος Δημήτρης Λέρτας. Προς τι η σπουδή Ρούσσου λοιπόν να ανακοινώσει την αναστολή; Μην τυχόν το δημοτικό συμβούλιο έχει άλλη άποψη;

5. Ζητάμε ΣΗΜΕΡΑ
- μια μέρα πριν ανοίξουν ακόμα και οι παιδικές κατασκηνώσεις - να πει ο δήμαρχος Χαλανδρίου στους δημότες ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΟΔΗΓΙΑ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ" και "ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ" αναφέρεται στην ανακοίνωσή του (που ακολουθεί) με την οποία ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ το CAMP?

Ζητάμε από τον Δήμαρχο να πει ΠΟΙΟΙ στον δήμο "ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ" ότι δεν μπορεί ο δήμος να κάνει το camp. Υπηρεσιακοί, αιρετοί, σε θεσμική διαδικασία ή ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
Υπάρχει κάποια γνωμοδότηση ειδικού; ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ αν υπάρχει. (Αν και να υπάρχει δηλαδή κάποια γνωμοδότηση ΕΝΟΣ ειδικού, πλέον ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι δεν σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αυτό).

Ζητάμε να μάθει ο δημότης του Χαλανδρίου ΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ και ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ να του περικόπτουν ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που έχει ανάγκη: Εκείνες που έκοψαν το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, εκείνες που έχουν ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στοχοποιημένη;

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ...... "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΓΛΥΨΙΜΟ, αφού τους ευχαριστεί και από πάνω που κάθονται σαν πρόβατα και αποδέχονται τις συνεχείς περικοπές στην κοινωνική πολιτική του δήμου αδιαμαρτύρητα.

Και να πει καθαρά : ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ CAMP και γι΄αυτό δεν θα γίνει. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Η ανακοίνωση - φετφάς του Δημάρχου:



Ο Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και τις συστάσεις των επιστημόνων, με γνώμονα την προστασία των παιδιών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών, ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες 2020:

α) Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων στα σχολεία του Δήμου.

β) Το καλοκαιρινό αθλητικό camp στο Αθλητικό Κέντρο.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με αίσθημα ευθύνης, δεδομένου ότι συνεχίζεται η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Ο Δήμος Χαλανδρίου εκτίμησε ότι δεν θα ήταν δυνατό φέτος να λειτουργήσει το πρόγραμμα με τα αναγκαία ποιοτικά χαρακτηριστικά και ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα αποστασιοποίησης. Πολύ περισσότερο που, λόγω και της φύσης των σχετικών δραστηριοτήτων που προϋποθέτουν φυσική επαφή και κοινωνική συναναστροφή (θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά αθλήματα) τα παιδιά μοιράζονται τα ίδια υλικά και αντικείμενα και παραμένουν, εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Της απόφασης προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι περισσότεροι από τους οποίους συμφώνησαν στην αναστολή του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης.

«Ευχαριστούμε τους γονείς για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Θα υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους το επόμενο καλοκαίρι, με καλύτερες, ελπίζουμε, συνθήκες και όρους», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30 Ιουνίου, 2020

    Ανακοίνωση Γ.Γ.Α. για τα αθλητικά camps https://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3050-camps?fbclid=IwAR0xJJTUIFwyteqR0fnUIPrCBAjuwn9y9eHHbPFzzUb8G1Ub4D-aisVc4H0

    ΑπάντησηΔιαγραφή