Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ (πρώην) ΝΟΜΠΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Στην Πλατεία απευθύνθηκαν πάλι οι δημότες Χαλανδρίου για να δημοσιοποιήσουν την τραγική - όπως λένε - κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο (πρώην) Μάρκου που πριν πέντε χρόνια αγοράστηκε με τυμπανοκρουσίες από τον δήμο Χαλανδρίου.

"Γίνεται ο χαμός στη γειτονιά Στέκι διαφόρων" μας έγραψε η φίλη - κάτοικος της περιοχής,

Ο συνδημότης μας κος Αλ. Φίλης που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς τον δήμο  μας έστειλε το υλικό που δημοσιεύουμε για την ενημέρωσή σας αλλά και για .... "ενημέρωση" των .... αρμοδίων.







Ακολουθεί το κείμενο του μηνύματος - αναφοράς του συνδημότη μας προς τον δήμο που μάλλον .... αρχειοθετήθηκε.

Απογοήτευση..

Πώς τα όνειρα ενός οραματιστή για ένα χώρο όπου θα φιλοξενούσε τη μοναδική του συλλογή – Νόμπελ- μετατράπηκαν σε ένα «ελεύθερο» πεδίο έκφρασης κάθε περαστικού !

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα όλοι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής από το κτήριο που προοριζόταν για το «Μουσείο Νόμπελ» (επί των οδών Ήβης, Τυμφρηστού, Θρασυβούλου & Γ. Μάρκου) βιώνουν καθημερινά μια απογοητευτική εικόνα ενός κτηρίου που έχει μετατραπεί σε χώρο έκφρασης – εκτόνωσης ατόμων κάθε ηλικίας όπου σπάνε, καταστρέφουν, ζωγραφίζουν, γράφουν συνθήματα κ.α. Ανά διαστήματα κάτοικοι καλούν την αστυνομία (και τον Δήμο) και ζητούν τη παρέμβαση τους με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο και κάποιο ατύχημα, αφού σχεδόν κάθε βράδυ γίνονται συναθροίσεις στο εσωτερικό και στους υπαίθριους χώρους του κτηρίου.

Το κτήριο αυτό αγοράστηκε το 2015 από τον Δήμο Χαλανδρίου με την προοπτική κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένας Πολιτιστικός χώρος ικανός να φιλοξενεί εκδηλώσεις του Δήμου, και όπως σωστά είχε ειπωθεί τότε “πρόκειται για μια ιστορική απόφαση αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίλυση ενός θέματος που ταλανίζει την πόλη πάνω από 30 χρόνια. Το Χαλάνδρι, μια πόλη 75.000 κατοίκων βάσει της πρόσφατης απογραφής αλλά στην πραγματικότητα σχεδόν 100.000 κατοίκων, στερείται έστω και μιας αίθουσας εκδηλώσεων”.

Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό σήμερα μετά από 5 χρόνια μια τόσο σημαντική επένδυση να αφήνεται “στην τύχη της” και να καταστρέφεται μέρα με την ημέρα μπροστά στα μάτια όλων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής,

γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν έχει γίνει κάτι για την αξιοποίηση του κτηρίου όπως είχε προδιαγραφεί, και επιπλέον εφόσον δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε το εγχείρημα αυτό, γιατί δεν προστατεύουμε τουλάχιστον την περιουσία του Δήμου ;

Αλέξανδρος Φίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου