Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΔΡΟΥ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ



"Θέλουμε να έρθετε να δείτε μόνος σας και να τα πούμε από κοντά" μου είπαν οι κάτοικοι της οδού Κόδρου που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ξεράθηκε το παρκάκι τους.

Πήγα εχθές το απόγευμα επί τόπου και αρκετοί συμπολίτες μας περίμεναν .... τον δημοσιογράφο στο παρκάκι.

" Σε εσάς έχουμε εναποθέσει πλέον τις ελπίδες μας για να παρέμβει ο δήμος. Έχουμε απευθυνθεί στην υπηρεσία και την διοίκηση κατ΄επανάληψη αλλά ... νιώθουμε ότι εισπράττουμε την αδιαφορία του δήμου επειδή δεν τους ψηφίσαμε. Αναδείξτε το θέμα, αφού μόνο η Πλατεία μιλάει πια για τα προβλήματά μας, αν σταματήσετε και εσείς οι κάτοικοι της πόλης θα μείνουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην αυθεραισία της εξουσίας".

"Ορίστε τα έγγραφα που έχουμε στείλει, πάρτε τα με την υπογραφές όλων μας και αν θέλετε δημοσιεύστε τα" μου είπαν οι κυρίες Καραμαλέγκου και Πιτσινού που έχουν κάνει επιτολές -τόσο στον δήμο, όσο και στο ΑΤ Χαλανδρίου - ζητώντας να σταματήσει η αδιαφορία για τα θέματα της γειτονίας το παρκάκι, το μπάσκετ .... όλα έχουν εγκαταληφθεί"

(Τα έγγραφα είναι στο αρχείο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ)

"Και να πού καταλήξαμε" συνέχισαν "....να ξεραθεί το παρκάκι - ακριβώς δίπλα στην γεώτρηση του δήμου - να κοπούν τεράστια δέντρα. Μα ούτε τα παγκάκια δεν συντήρησαν. Δείτε. Εδώ το αφαίρεσαν τελείως το παγκάκι, έμειναν οι τρύπες"

"Δείτε το άλλο παγκάκι πώς είναι ..."
Τους άκουσα, τράβηξα τις φωτογραφίες, τους υποσχέθηκα ότι θα αναδείξουμε ξανά το θέμα και .... βέβαια αν θέλουν οι αρμόδιοι να απαντήσουν - ΜΕ ΕΡΓΑ όμως, όχι με λόγια - η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι εδώ και είναι φιλόξενη.

Και θα είναι εδώ όσο την καλούν οι συνδημότες μας, ανεξάρτητα κομματίκης προέλευσης.

Στα παγκάκια δεν κάθονται δεξιοί ή αριστεροί. Άνθρωποι κάθονται. 

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου