Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, καταθέτει στεφάνι στο Χαλάνδρι, στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου.

Είναι λίγο παράξενο να ασκείται εξωτερική πολιτική από ένα Δήμαρχο, ιδίως όταν αυτή είναι αντίθετη με την επίσημη εξωτερική πολιτική της χώρας. Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση και συμμαχία με το Ισραήλ, (τον “ορκισμένο εχθρό” των Παλαιστινίων). Η υποστήριξη που παρέχεται από το Ισραήλ στα Εθνικά θέματα με την Τουρκία είναι μεγάλη και σημαντική.

Μετά από την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια του Παλαιστίνιου προέδρου Αμπού Αμπάς να συγχαρεί τον Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, μια κίνηση που δυσαρέστησε τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης με άμεση επίδραση στο θυμικό τους, οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ευπρόσδεκτοι να παραστούν σε εθνική εορτή στο Χαλάνδρι.

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η γιορτή φέτος, αλλά και για το μέλλον, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναθεωρήσει τις μέχρι σήμερα επιλογές της και να πάψει αυτές τις “φιλίες” με αυτούς που δεν είναι φίλοι μας.

Γιώργος Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου