Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ

Ας το κάνουμε δίφραγκα για να τελειώνουμε:

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ - είναι διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου και έτσι θα την αποκαλούμε από εδώ και πέρα.

Ο δήμος Χαλανδρίου έχει διοίκηση ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ.

Οι ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στον δήμο έχουν μοιραστεί στις δύο αυτές παρατάξεις και μόνο.

Ειναι άλλωστε η τοπική βερσιόν του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Καμία άλλη αριστερή, οικολογική ή πράσινη βερσιόν της αριστεράς ή της ευρύτερης "προοδευτικής παράταξης" δεν κατέχει  θέσεις άσκησης πολιτικής στην διοίκηση ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ. Δεν μετέχει καν στα όργανα σχεδιασμού πολιτικής - στην Ε.Ε. του δήμου, δεν μεττέχει καν σε ΑΤΥΠΕΣ συσκέψης σχεδιασμού πολιτικής που ξεκίνησαν αλλά γρήγορα ο δήμαρχος κατάλαβε ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ η συλλογική δουλειά, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕ και την εγκατέλειψε.

Η σύμπραξη αφορά πλέον ΜΟΝΟ  - με αποκλεισιτική ευθύνη του δημάρχου -  την συμφωνία ΤΕΣΣΑΡΩΝ παρατάξεων για την συγκρότηση  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ, Συμφωνία που έχει γίνει  με την  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ενός συγκεκριμένου πλαισίου ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ και έχει απουπωθεί στον καταμερισμό δυνάμεων στα όργανα.

Η αρχική φαντασίωση - κυρίως - των κουρασικών  - η ερμηνεία τους δηλαδή ότι η σύμπραξη σημαίνει την κατάργηση των τεσσάρων παρατάξεων δεν προκύπτει από πουθενά όπως από την αρχή λέγαμε.

Άλλωστε η παραίτησή μου από το ΔΣ και η παραίτηση του Δ. Λέρτα από την ΦΛΥΑ απέδειξε του λόγου μας το αληθές. 

Διότι - βεβαίως - εγώ αντικαταστάθηκα από τον Λέρτα - από την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο   και ο Δημήτρης στο ΔΣ της ΦΛΥΑ από εμένα - δηλαδή ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, η οποία - βεβαίως - απέναντι στο νόμο είναι ΥΠΑΡΚΤΗ σε πείσμα του ονείρου κάποιων να μας εξαφανίσουν. ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΑΡΚΤΗ, όχι κατά τους αντιπάλους της και τις αποφάσεις των εσωτερικών τους διαδικασιών.

Η σύμπραξη δεν σημαίνει συμμετοχή στην διοίκηση. 

Συμμετοχή στην διοίκηση σημαίνει ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. 

Δεν έχουμε,  δεν μας απασχολεί λοιπόν η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στην διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου, δεν έχουμε καμία πολιτική υποχρέωση "πειθαρχίας" ή συνευθύνης. ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ, όχι κατά πώς το αντιλαμβάνονται μεταξύ τους οι καρεκλοκένταυροι που κατουράνε γύρω από τον χώρο τους για να τον περιφρουρήσουν μην πλησιασει κανένας άλλος

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝΕ ΟΛΕΣ μεταξύ τους οι Ρούσσος και Πράσσος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τα ήθελε ΟΛΑ. Ούτε στους Λαδόπουλους, ούτε σε εμάς βρήκε ο δήμαρχος ότι θα μπορούσε να στηριχτεί το δημοτικό έργο καλύτερα σε κάποιο τομέα του. ¨Ετσι έκρινε - δικαίωμά του θεσμικό και σεβαστό. 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ ο δήμαρχος.

Εμείς λοιπόν - και η παράταξη Λαδόπουλου δεν είμαστε παρά μέρος της άτυπης δεδηλωμένης στο ΔΣ, για να αυξηθούν οι θέσεις που μοιράζονται οι Ρούσσος και Πράσσος και να μην πηγαίνουν στους Κουράσηδες.

ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ. "Στηρίζουμε κοινοβουλευτικά" την κυβέρνηση, που θα έλεγαν στην βουλή, έχουμε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Όποιος λοιπόν ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ φαντασιώνεται ότι - επειδή εμείς ΜΙΛΑΜΕ και ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ως ανεξάρτητη παράταξη και δεν πειθαρχούμε" άκριτα ή στηρίζουμε όλες  τις επιλογές της διοίκησης Ρούσσου - Πράσσου - ότι μπορεί να μας απομακρύνει από την σύμπραξη (το έγραψε αυτό εχθές ένα αστείο παπαγαλάκι στην σελίδα του Πατήματος και έσπευσαν κάποιοι να χαρούν)  ας συγκρατήσει τον φασιστοσταλινισμό του διότι απλά δεν μπορεί. Δεν προβλέπεται από το νόμο.

Δεν έχουμε εμείς υποχρέωση τήρησης του εσωτερικού κανονισμού της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ούτε των ΠΡΑΣΣΩΝ για να απειλούμαστε με ...... διαγραφή.

Είμαστε επίσημα ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ! 

Και με δικό μας εσωτερικό πλαίσιο λειτουργίας. Ο μόνος που μπορεί να με διαγράψει .... είναι ο Λέρτας και ο μόνος που μπορεί να διαγράψει τον Λέρτα είμαι εγώ. ΓΚΕΚΕ ? (στα αρβανίτικα ρωτάω).

Δεν προβλέπεται .... διαγραφή παράταξης από σύμπραξη όπως δεν προβλέπεται από το νόμο διαδικασία αποχώρησή μας, Αποχώρηση που θα άλλαζε τον συσχετισμό διοίκησης εννοούμε, Όχι ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ.

Αλλιώς θα το εξετάζαμε διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ από την πορεία της (μη) συνεργασίας.

 Και θα το εξετάζαμε ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ όλες τις παραμέτρους, όχι ό,τι γουστάρουν οι  συνέταιροι στην Ο.Ε., οι "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ" ΟΛΟΙΜΑΖΙ.

Τι δηλαδή θα αντικαθιστούσε την σημερινή κατάσταση, πώς θα την επηρρεάζαμε.Αυτό θα εξετάζαμε.

Αλλά δεν έχουμε λόγο να σκάμε, αφού ο νόμος Θεοδωρικάκου δημιούργησε ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ - HOTEL CALIFORNIA: You can check out any time you like, but you can never leave.

Πολιτικά λοιπόν όποιος θέλει να διαλύσει την σύμπραξη επειδή εμείς δεν δηλώνουμε ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στην διοίκηση ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ θα μπορούσε παλληκαρίσια να το κάνει με έναν μόνο τρόπο: 

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΠΡΑΣΣΟΥ στην Ο.Ε. και την ΕΠΟΙΖΩ και το προεδρείο του ΔΣ, για να οδηγηθεί το δημοτικό συμβούλιο σε ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ που θα γίνουν με τα νέα δεδομένα - χωρίς την σύμπραξη ή με μια άλλη σύμπραξη.

Να αδειάσουν όλες οι καρέκλες της σύμπραξης και να ξαναγεμίσουν χωρίς σύμπραξη.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα (και όχι το Πάτημα).

Να χάσει η διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στα όργανα διοίκησης. 

Πλειοψηφία ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ τους εξασφαλίσαμε για να υπηρετηθούν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ και να μην έχει ο Κουράσης τον έλεγχό τους, όπως μας ζήτησαν πριν του τον δώσουνε, ψηφίζοντας κάθε ΔΕΞΙΑ πολιτική, όπως η ιδιωτικοποίηση του πλυσίματος των κάδων - παρέα με την Καρατζά.

Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΑ στην ΟΕ και την ΕΠΟΙΖΩ, οι της διοίκησης Ρουσσου - Πράσσου να γίνει επίσημα ΣΥΜΠΡΑΤΤΩΝ με την διοίκηση Ρουσσοπράσσων. Έτσι μάλιστα. Αυτό είναι το σωστό.

Εμείς αυτά που υπογράψαμε για την πόλη δεν έχουμε κανέναν σκοπό να τα πουλήσουμε ΠΟΤΕ!

Εμείς τις συμφωνίες μας τις τιμάμε, δεν είμαστε κάτι ξεθωριασμένες ροζουλί πρώην επαναστατικές ρόμπες.

Ούτε είμαστε τέτοιοι καιροσκόποι που όταν ζητήσα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και το δώσανε στον Στάθη, έφυγα την επόμενη να πάω σε άλλο κόμμα, βρίζοντας το κόμμα που μου αρνήθηκε το χρίσμα.

Φοράμε παντελόνια εμείς και συμμετέχουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, όπου συμμετέχουμε.

Από όποια θέση και από όποιο μετερίζι βρεθούμε τώρα ή στο μέλλον ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ για την πόλη.

Αποκλείεται ποτέ εμείς να χαρακτηρίσουμε μη νομίμες τις λαϊκές κινητοποιήσεις όταν μας ενοχλούν την ώρα που μετέχουμε σε .... νόμιμη ..... κατάληψη.

 Όπως δεν το κάναμε όταν οι κινητοποιήσεις προέρχονταν από έναν ντουντουκοφόρο και μερικούς φίλους του που στρέφονταν εναντίον των δικών μας - τότε - καρεκλών. 

Αν οι καιροσκόποι σταλινοφασίστες ή οι ακροδεξιοί συνεργάτες του Ρούσσου φανταστήκανε ότι ΣΥΜΠΡΑΞΗ σημαίνει ότι εμείς 

  • θα στηρίζουμε κάθε βλακεία που θα κάνει η διοίκηση Ρούσσου Πράσσου όπως η ίδρυση σχολείου στα 11 στρέμματα στο Πάτημα σε αντικατάσταση του καταπατημένου,
  •  η ίδρυση δημοτικού γραφείου εφορίας επειδή το ζήτησαν οι δεξιοί κρυφοϋποστηρικτές της διοίκησης Ρούσσου - Πράσσου, την ώρα που μας έλεγε εμάς ο ίδιος ο δήμαρχος ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την εισήγηση των κυβερνητικών,
  •  ότι  θα υπερασπιζόμαστε κάθε ανάθεση ανταποδοτικών που θα ψηφίζουν μαζί με την Καρατζά και τους Κουράσηδες 
  •  θα ταυτιζόμαστε με την "εμπνευσμένη" πολιτική που ακολούθησαν στην ΦΛΥΑ  
  • θα συνεννούμε σε πρακτικές που βγάζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές από τα δημοκρτικά όργανα και τις στέλνουν στην δικαιοσύνη μετατρέποντας τα δημοτικά όργανα από όργανα ΕΠΙΛΥΣΗΣ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ σε όργανα παραγωγής δικηγορικής ύλης

..... ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ

Ας συγκρατήσουν τα άλογά τους λοιπόν - και τους παπαγάλους τους και ας περιμένουν να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον δήμαρχο , αν ποτέ καταλήξει να κατέβει και αυτό το φασιστικό σκαλοπάτι, να ανακοινώσει δηλαδή ότι  .... διαγράφει ..... την ΑΛΛΗ παράταξη, που του έδωσε την πλειοψηφία και όχι να αγνοήσει (αν δεν διαολοστείλει όπως τους πρέπει)  κάτι σταλινοφασίστες, ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ, ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ  της δικής του παράταξης που του πουλάνε ότι του εξασφαλίζουν ότι τα έχει καλά με εκείνους τους οποίους  ζήτησε να τον βοηθήσουμε για να μην τον ελέγχουν.

Ούτε που μας νιάζει άλλωστε αν θα το κάνει. Τι να μας νιάζει δηλαδή; Ότι θα το γράφει ο παπαγάλος στο fb? Ποιος τον παίρνει στα σοβαρά πλέον τον ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ;

Εμείς  πλέον - μετά από κάποια λάθη συντονισμού στη νέα περίοδο -  έχουμε διευκρινίσει προς ώρας την στάση μας σε πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων μας στον δήμο, όπως αυτή θα εκφραστεί από Λέρτα στο Δημοτικό Συμβούλιο και Νταβία στην ΦΛΥΑ και είναι απόλυτα καθαρή και άρα δημοσιοποιήσιμη:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ και ό,τι προωθεί τους στόχους του, εξετάζουμε οτιδήποτε κάνει ή προτείνει η διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου κατά περίπτωση και δεν τα ψηφίζουμε όλα παρά μόνο όσα συμφωνούμε, δεν έχουμε απολύτως καμία τέτοια υποχρέωση πειθαρχίας, δεν προκύπτει από πουθενά, καταθέτουμε - όταν το κρίνουμε - προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας του δήμου και της ΦΛΥΑ θεσμικά αλλά και δημόσια  και τις θέτουμε ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ αν πρέπει, δεν μένουμε σε αναλύσεις και συζητήσεις που δεν αφορούν ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ αλλά .... τον φιλολογικό σύλλογο "ΠΑΡΝΑΣΣΟ" και τους παρλαπίπες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ώστε όλοι να παίρνουν ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ δια της ψήφου τους και να σταματήσει η πολιτική ..... φαιδρότητα.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

ΥΓ: Η διασπορά ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ειδήσεων περί "απομάκρυνσής" μου από την σύμπραξη - λες και έχει κανείς αυτό το δικαίωμα - μέχρι τώρα έγινε ανεκτή γιατί δεν ασχολούμαι με ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΜΑΛΑΚΕΣ και δεν είμαι δικομανής, Αλλά μην επαναληφθεί χωρίς να μιλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ σε ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ο δήμαρχος.

(Ό,τι λέγεται σε καφενέδες δεν έχουν καμία αξία)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου