Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΦΕΡΕΤΖΕΣ ???? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ?

Α.Ν.

Για ποιο εθελοντισμό όμως  μιλάμε τώρα;

Χωρίς νέους ορισμούς οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Μιλάμε για τον εθελοντισμό της αντικατάστασης των κρατικών ή δημοτικών δομών από εθελοντές γιατρούς και κολλητούς "υπεύθυνους"; Στον εθελοντισμό που στο Χαλάνδρι κατάργησε το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και το δημοτικό ιατρείο; Αν δεν με γελαέι η μνήμη μου (sic) αυτή ήταν η πολιτική των δύο όψεων του ίδου νομίσματος. ΝΑΙ?

Μη μιλάμε για τον εθελοντισμό των ΜΚΟ; Υπάρχουν ακόμα αυταπάτες;

Για τον εθελοντισμό του ΣΚΑΙ και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ; Τον φερετζέ των ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ επιχειρηματικών ομίλων για να παίρνουν σκανδαλώδεις επιδοτήσεις τα κανάλια τους για να ελέγχεται απολύτως η ενημέρωση;

Για τον εθελοντισμό που τον επικαλείται το κράτος - μπανανία ή ο δήμος - παρέα για να καλύψει ή να κρύψει τις ανεπάρκειές του, να αποφύγει να καταβάλει μεροκάμαματα σε εργάτες ώστε να εξοικονομήσει πόρους για μεγάλους περιπάτους καραμπογιάς ή κολωνάκια αντιCOVID;

Λάθος ώρα διαλέξατε πρώην σύντροφοι (και συμπαθάτε με που ακόμα - σπανίως - μιλάω) και λάθος παράδειγμα εθελοντισμού - τις νοσοκόμες που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ πάνε να κάνουν την δουλειά τους μακρυά από το σπίτι τους - για να ασχοληθείτε. Είχατε πολύ χρόνο να το δείτε το ΟΛΟΝ θέμα.

Βλέπετε στην πρώτη καραντίνα δεν θέλατε να ακούγονται αυτά. ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ και τα τρολάκια σας που μας έκραζαν για να γονατίσουμε.

Λάθος και ο τίτλος. Δεν είναι φερετζές του νεοφιλελευθερισμού ο εθελοντισμός. Είναι φερετζές ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ των ΕΞΟΥΣΙΩΝ, όταν γίνεται ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ.

Και μην ξεχνάμε, για να μην πάρουν λαβή πάλι τίποτα τρολς:

Υπάρχουν εθελοντικές οργάνώσεις με τεράστια προσφορά στην κοινωνία. Και είναι ανεξάρτητες - δεν ανακατεύονται με το ΚΡΑΤΟΣ, τις ΔΟΜΕΣ και δεν δέχονται να είναι "εθελοντές υπηρεσίας'.

Και υπάρχουν και οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, δωρητές οργάνων κλπ.

Προφανώς δεν μιλάμε γι΄αυτούς.

Αυτά τα ολίγα, γιατί πλέον η επανάληψις είναι ανούσια και αυτή η καραντίνα δεν έχει πλάκα.

ΥΓ: Συμμετοχικό προϋπολογισμό θα κάνει φέτος ο δήμος; Με τηλεδιασκέψεις ανά γειτονιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου