Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

 


Θέλουμε να είμαστε όπως πάντα ξεκάθαροι και χωρίς υποκρισίες.

Η αποχώρησή μας από την Σύμπραξη Διοίκησης του Δήμου έγινε διότι δεν βρίσκαμε χώρο να εφαρμόσουμε έστω ένα μικρό μέρος όσων θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν ή να έχουν γίνει στον δήμο αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας παράλληλα με τα στρατηγικά θέματα της πόλης, τα οποία έχουν βαλτώσει με εξαίρεση το δημαρχείο.

Για τους ελεεινολόγους μας αυτό μπορεί να μεταφραστεί "φεύγετε γιατί δεν πήρατε καρέκλα".

Πες το και έτσι. Είναι προφανές ότι όταν μετέχεις σε σχήμα ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μετέχεις για να ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙΣ. 

Έτσι  γίνεται παγκοσμίως. 

Στο Σουλτανάτο του Χαλά Ντερέ βέβαια δεν ισχύουν ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. Ούτε καν εκείνος του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ του ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

Υπάρχει μόνο μια ''φαινομενικά'' ψύχραιμη κριτική που μπορεί να μας γίνει: "Είστε η ασθενέστερη παράταξη σε εκλογική δύναμη και είχαν προτεραιότητα στις θέσεις διοίκησης οι άλλοι. Μην συμμετέχετε μόνο για την καρέκλα''.

ΟΚ το ακούμε! Το ακούσαμε! Οι Χαλανδραίοι δεν μας ήθελαν ισχυρότερους. Σεβαστό.

Αλλά υπενθυμίζουμε ότι οι άλλες δύο συμπράττουσες παρατάξεις της σύμπραξης του 2019 δεν είχαν δα και τόσο μεγάλη διαφορά εκλογικής δύναμης από εμάς.

Και είπαμε αρχικά εντάξει αλλά τουλάχιστον να έχουμε χώρο να διατυπώνουμε τις απόψεις μας αφού μας θέλετε στην ΣΥΜΠΡΑΞΗ χωρίς καρέκλα. Έχουμε προτάσεις, έχουμε θέσεις, έχουμε γνώση, έχουμε ιστορική διαδρομή, αν μη τι άλλο ΔΗΜΑΡΧΕ θα εξασφαλίσεις την συλλογική λειτουργία στο σχήμα ώστε τα θέματα και οι επιλογές της (ΣΥΝ????)ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ θα συζητιόνται, θα λαμβάνονται αποφάσεις συλλογικά και θα μας δεσμεύουν όλους. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ σε πολλά (όπως εμείς). ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που λάβαμε στην πράξη ήταν απλή, ξεκάθαρη, σταλινοφασιστική: ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ σε ό,τι αποφασίζει η αυλή του Δημάρχου.

Εκείνα τα - λιγότερα από 10 στελέχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - τα οποία έχουν καταλάβει αμετακίνητα τις καρέκλες διοίκησης μαζί με τους επικεφαλής των άλλων δύο συμπραττουσών παρατάξεων, οι οποίοι όμως ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ χωρίς διακοπή στα όργανα συνδιοίκησης. 

Μείναμε λοιπόν οι μόνοι που δεν είχαμε ούτε καρέκλα ούτε καν λόγο και άποψη συνδιαμόρφωσης πολιτικής.

Αποχώρησα από το δημοτικό συμβούλιο διότι πολλοί έλεγαν και λένε ότι η ευθύνη ήταν μόνο  προσωπική μου διότι είμαι ξεροκέφαλος ή όπως αλλιώς θέλουν να με χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοί μου με πρώτη την Καρατζά αλλά και τελικά και τον Ρούσσο.

Στο δημοτικό συμβούλιο μπήκε ο Δημήτρης Λέρτας να μας εκπροσωπεί χωρίς να έχουν οι άλλοι απέναντί τους τον ακραίο, παράλογο, τρελό κλπ.

Κλήθηκε έστω και μία φορά σε μία σύσκεψη συναπόφασης της σύμπραξης ο Δημήτρης Λέρτας;

Του προτάθηκε μήπως να αναλάβει έστω και μία δράση;

Του ζητήθηκε έστω η άποψή του (μας) για κάποιο θέμα;

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ!

Ε αυτό είναι λοιπόν ΓΙΝΑΤΙ.

Γινάτι απέναντι σε όλους εμάς και όσους επιμένουν να μας ψηφίζουν για να υπάρχουμε ως δημοτική κίνηση.

Έχουμε λοιπόν υποχρέωση ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ απέναντι σε εκείνους που μας θεώρησαν ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ για το δημοτικό συμβούλιο αρχικά αλλά και σε εκείνους που μας θεώρησαν - ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ - ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, χρήσιμους για τις απόψεις μας και όχι χρήσιμους ως αποδιοπομπαίους τράγους - να τους ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ.

Να διατυπώσουμε ξανά τις απόψεις μας ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ αυτά τα δύο χρόνια για τα οποία έχουμε λαϊκή νομιμοποίηση, αφού χώρος μέσα στο συλλογικό υποκείμενο δεν υπήρχε.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου