Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ... ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

του Άγγελους Νταβία

 Με τεράστια καθυστέρηση και ύστερα από την πρώτη μας παρέμβαση μετά την αποχώρησή μας από την σύμπραξη, που αφορούσε την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον δήμο (https://www.stinplatia.gr/2022/01/blog-post_19.html) εχθές μάθαμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανέλαβε κάποια δράση για τους δημότες και όχι μόνο για τον μηχανισμό του.

Εδώ το δελτίο τύπου του δήμου:
Με 24 ευρώ θα κάνουν πλέον το PCR εκπαιδευτικοί, μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου και οι γονείς τους

Έκανε λοιπόν επιστολή στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα για να προσφέρουν τα μοριακά τεστ σε καλύτερη τιμή στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θετικό μήνυμα η ανταπόκρισή τους, θετικό μήνυμα η διάθεση κοινωνικής αλληλεγγύης από τον ιδιωτικό τομέα, ναι συμφωνούμε. Εμείς αυτά τα λέμε από τότε που ξεκινήσαμε την αυτόνομη αυτοδιοικητική μας πορεία.

Το ΔΗΜΟΣΙΟ όμως; Το ΔΗΜΟΣΙΟ ταμείο και εν προκειμένω το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ θα δείξει την αλληλεγγύη του προς τους δημότες ΜΑΖΙ με τον ιδιωτικό τομέα;

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ - εργαζόμενοι, εθελοντές κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης, δημοτικά ιατρεία και ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ από δημοτικούς φόρους και τέλη  που πρόσφατα αυξήθηκαν κατά 25% θυμίζουμε - θα αξιοποιηθούν σε δράσεις αντίστοιχης προσφοράς και αλληλεγγύης;

Η κυβερνητική πολιτική για την πανδημία είναι αποτυχημένη γιατί ακριβώς δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια του προϋπολογισμού για την κρίση και παρεμβαίνει μόνο με κατασταλτικά μέσα και αναζήτηση ανέξοδων λύσεων μεταβίβασης της ευθύνης σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε με την συριζοκεντρική κριτική προς την κυβέρνηση.

Ισχύει το ίδιο όμως φαντάζομαι και για τις επιλογές - ακριβώς ίδιας λογικής - που κάνουν εκεί που έχουν διαχείριση του δημόσιου κορβανά. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ "ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρνητική κάθε συμβολή τους.

ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ: Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του δήμου που θα δείξουν ότι τα ΧΡΗΜΑΤΑ των δημοτών καθώς και ο μηχανισμός του δήμου, που διαχειρίζεται η διοίκηση Ρούσσου θα αξιοποιηθούν και αυτά με ουσιαστικές παρεμβάσεις - όπως αυτή που προτείναμε για τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης αέρα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΚΕΠ κλπ. - ή άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να προταθεί ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ στα πλαίσια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Διότι σε άλλη περίπτωση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά δεν έχει η διοίκηση Ρούσσου από την διοίκηση Μπακογιάννη που μετράει τα έργα αναπλάσεων στον απολογισμό της δράσης του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου