Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Λύκε, λύκε (των ανεμογεννητριών) είσαι εδώ;

 Με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης του λύκου στην Πάρνηθα σε σκυλάκι οικογένειας, το Πράσινο Κίνημα, επισημαίνει για ακόμα μία φορά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. 
Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται η διακίνηση σκύλων, ακόμα και δεμένων ή άλλων κατοικίδιων. Βεβαίως τα κεντρικά ΜΜΕ, δεν έχουν ενημερώσει ποτέ τους πολίτες για τον κανονισμό λειτουργίας των Εθνικών Δρυμών της χώρας μας, ούτε φυσικά έχουν αναφέρει τα αντισυστημικά δελτία τύπου του Πράσινου Κινήματος που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στο θέμα. 


Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα, πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ισορροπία μεταξύ του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. 


Στο πλαίσιο αυτό, το μοναδικό αφύσικο στην Πάρνηθα, είναι ο ναός του τζόγου, το Καζίνο. 
Η Πάρνηθα έχει χαρακτηριστεί "Εθνικός Δρυμός" ακριβώς λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητας που διαθέτει. Και ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να προστατέψουμε. 
Όσον αφορά την γραφική ανακοίνωση που εξέδωσε το παρακμιακό Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών Αλιέων, που ζητά από την πολιτεία να αφανίσει όλους τους λύκους από την Πάρνηθα για να μπορούν να κυνηγούν με άνεση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους παραδώσουμε στη χλεύη των σκεπτόμενων πολιτών... 
Τίποτα, όμως δεν είναι τυχαίο. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθεί η αυτοτελής λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ως φορέας προστατευόμενης περιοχής και τις φήμες για εγκατάσταση εκεί, Βιομηχανικών ΑΠΕ, (δηλαδή συστάδα ανεμογεννητριών), ήρθαν και αυτές οι γραφικές αλλά ταυτόχρονα περίεργες ανακοινώσεις. Και ο νοών, νοείτω... 

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: "Ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας και η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής είναι ο θησαυρός των επόμενων γενεών που έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε. Είναι πλέον γνωστοί οι "λαγοί" της κυβέρνησης που θέλουν να δημιουργήσουν το έδαφος, για να εγκατασταθούν οι "λύκοι των ανεμογεννητριών" όπως έγινε και σε άλλους ορεινούς όγκους στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πριν από λίγες ημέρες, μεταξύ των άλλων, καταργήθηκε και η αυτοτελής λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας."
Και επειδή τα κεντρικά ΜΜΕ δεν θεωρούν λογικό να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας τον παραθέτουμε αυτούσιο:

Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
Κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του Ν. 996/1971 εκδόθηκε ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 164975/2850/20.05.1985 απόφαση του Υπ. Γεωργίας και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 344/31.05.1985.

Όλοι οι επισκέπτες της Πάρνηθας πρέπει να γνωρίζουν ότι στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού:
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ


Το άναμμα φωτιάς όλο το έτος
Η κοπή δέντρων, κλαδιών και κορυφών, το ξερίζωμα και η συλλογή λουλουδιών ή άλλων φυτών και γενικά κάθε φθορά της βλάστησης.
Η συλλογή και η μεταφορά φυτοχώματος.
Η ρύπανση του χώρου γενικά.
Η κυκλοφορία κάθε είδους τροχοφόρων στους δασικούς δρόμους, όπου υπάρχουν εμπόδια και απαγορευτικά σήματα.
Η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ’ όλους τους δρόμους.
Το κυνήγι και η σύλληψη κάθε ζώου με οποιοδήποτε μέσο, σ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η διακίνηση κάθε είδους όπλων έστω και λυμένων σε θήκη, τσεκουριών, πριονιών ή άλλων κοπτικών εργαλείων.
Η βοσκή κάθε ζώου.
Η διακίνηση σκύλων, έστω και δεμένων, ή άλλων κατοικίδιων ζώων και η εγκατάλειψή τους στο χώρο του Δρυμού.
Η διανυκτέρευση σε σκηνές ή τροχόσπιτα.
Η εγκατάσταση κυψελών μελισσοσμηνών.
Οι διαφημίσεις (σε βράχους, δέντρα, περιφράξεις κλπ.) και η αναγραφή συνθημάτων.
Η διακίνηση καντινών και μικροπωλητών.
Η καταστροφή πινακίδων, περιφράξεων και γενικά έργων και υλικών που είναι περιουσία του Δημοσίου.
Για τους παραβάτες του κανονισμού αυτού εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.Δ. 86/1969 , του Ν.Δ. 996/1971 και του Ν.998/1979. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου