Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Σε αποσύνθεση τα Τοπικά Ιατρεία του Κάτω Χαλανδρίου

 

Σε αποσύνθεση το Τοπικό Ιατρείο του Κάτω Χαλανδρίου που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου της 1ης ΥΠΕ Αθήνας.

Δεκάδες καταγγελίες από συνδημότες μας στην Πλατεία.

"Δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε" μας λένε.

Σε αναρρωτική εδώ και κοντά ένα μήνα ο υπεύθυνος λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου Θωμάς Βαρδουλάκης.

"Λείπουν συνεχώς οι γιατροί βασικών ειδικοτήτων του Τοπικού Ιατρείου σε υπηρεσιακές ανάγκες", μας λένε οι ασφαλισμένοι.

Τα Ιατρεία χρειάζονται ΑΜΕΣΑ ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως ΟΜΟΦΩΝΑ τονίζει το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του. (το δημοσιεύουμε ολόκληρο στο τέλος ανάρτησης)

Παρόλη την κατάσταση διάλυσης,  ανεξήγητη είναι η εμμονή της διοίκησης του τοπικού Κέντρου Υγείας και της 1η ΥΠΕ Αθήνας να διενεργούνται πλέον και RAPID TESTS για COVID 19 στον χώρο παρόλο ότι στο Κεντρικό Τοπικό Ιατρείο υπάρχει πολύ οργανωμένη δομή COVID με ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ που διασφαλίζουν ότι οι εξεταζόμενοι θα ελέγχονται με ασφάλεια για περαιτέρω διασπορά του ιού όπως και εμβολιαστικό κέντρο.

 Συνθήκες που δεν μπορούν να διασφαλιστούν στο Κάτω Χαλάνδρι:


 1. Δεν υπάρχει ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ

2. Δεν υπάρχει διοικητικό προσωπικό για υποδοχή των ύποπτων περιστατικών. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

3. Οι ελεγχόμενοι - ύποπτα περιστατικά COVID - αναγκάζονται να ανεβαίνουν από σκάλα ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ του κτιρίου, αφού διέρχονται από το ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ που στεγάζεται στον ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ - με μεγάλες πιθανότητες διασποράς του ιού σε εγκύους και βρέφη.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyx4DoURKrCA8P8reNs2ig0PIQ8ouUYvnTKSbUBl1JOBA1zFEu2tZYdc6dnfUdYLWXny7vS1wojNXYcou_w2cM0X9uGFQF2p1sGv6pe_CHsVeUQwdUQYnvbsEameQyijV0nVzZMTvA9Kk/s1600/%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%259F-%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%25A3.jpg

Εκεί στον διαμορφωμένο για τεστ COVID, (που δεν είναι παρά η πρώην γραμματεία των τοπικών Ιατρείων)  περιμένουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την εξέτασή τους από τον γιατρό βάρδιας COVID - στις ώρες που λειτουργεί -  μαζί με όσους αναμένουν να εξεταστούν από τον Δερματολόγο, τον Οδοντίατρο και τον Νευροχειρούργο του παραρτήματος. 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ. 

Περάσαμε σε ανοσία αγέλης?

   
Ο χώρος για RAPID TEST - Χωρίς καν έναν νιπτήρα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM_BXQiQ415J_AYvlILTpGV4PEXlqjn1EBS8jWpSpvNsDDx3OKbgLO8_z4LquruNVO5l3XgoUPRk-Q8GoPSkM1NGI0-c5O_alqWw9tdAh_teENJz1BiK4x89RprC8TpszF7Ov1hwBlhSo/s1600/rb.jpg
Ο ίδιος χώρος όταν τα Ιατρεία λειτουργούσαν

Δημότες μας που πήγαν για ΤΕΣΤ εκεί τα παιδιά τους είπαν χαρακτηριστικά στην ΠΛΑΤΕΙΑ: "Εμείς εκεί δεν ξαναπάμε για ΤΕΣΤ.  Ήμασταν 10 άτομα στον προθάλαμο του 2ου ορόφου (φωτό) με έναν γιατρό χωρίς καν νοσηλεύτρια. 

Μεγαλύτερο συνωστισμό δεν έχουμε περάσει ούτε στο ΜΕΤΡΟ. 

Και αρνητικοί να ήμασταν, θετικοί φύγαμε!

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΝΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ COVID ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΙΤΣA;"

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

  Την πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου διεκδικεί ο Δήμος Χαλανδρίου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου συντασσόμενο πλήρως με τα αιτήματα φορέων, σωματείων και κατοίκων, διεκδικεί, την πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου, με ψήφισμα που έφερε στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους.

 Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου αναφέρει:

«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλανδρίου γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες σοβαρών παραπόνων (φορέων και ασφαλισμένων) για την αδυναμία του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου να εξυπηρετήσει τους έχοντες ανάγκη λόγω έλλειψης γιατρών και μόνιμων νοσηλευτών.

Στο Τοπικό Ιατρείο του Κάτω Χαλανδρίου υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και πρόσφατα μεταφέρθηκε και ο ορθοπεδικός.

Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ κλπ. Το Κάτω Χαλάνδρι είναι η πολυπληθέστερη περιοχή του Χαλανδρίου (το 1/3 σε πληθυσμό), το δε Τοπικό Ιατρείο εξυπηρετεί  και τμήματα όμορων περιοχών (Χολαργού, Αγ. Παρασκευής και Ψυχικού).

Εκτιμούμε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων του Χαλανδρίου και αποφασίζουμε ομόφωνα:

1. Να συναντηθούμε άμεσα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου για λεπτομερή ενημέρωση.

2. Να ζητήσουμε συνάντηση με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ και αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει ανταπόκριση να απευθυνθούμε στον υπουργό Υγείας προκειμένου να του μεταφέρουμε τα αιτήματα των κατοίκων για τη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου με τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών.

3. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση μέσω των τοπικών ΜΜΕ προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

4. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου (παράρτημα του οποίου είναι το Τ.Ι. Κάτω Χαλανδρίου) καθώς και στην υγειονομική περιφέρεια που ανήκει το Τ.Ι.

5. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση στον Διοικητή του Α’ ΠΕΣΥ.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με τα αιτήματα φορέων, σωματείων και κατοίκων που διεκδικούν πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου».

ΥΓ: Κάθε  μερικά χρόνια η τοπική κοινωνία επανέρχεται στο θέμα της υπεράσπισης λειτουργίας των Ιατρείων στο Κάτω Χαλάνδρι. Η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι πάντα εκεί και δεν θα σταματήσει. Γιατί όλοι ξέρουν στο Χαλάνδρι ότι κάποιοι - χρόνια τώρα - θέλουν να κλείσουν την δομή!

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ..... ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 'ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Θυμίζουμε

https://www.stinplatia.gr/2012/09/blog-post_3475.html

https://www.stinplatia.gr/2018/06/blog-post_79.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου