Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 'ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ .... ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

 


Τι θα γίνει λοιπόν αύριο στο δημοτικό συμβούλιο που θα κάνει απολογισμό για την αντιμετώπιση της πρόσφατης απΕΛΠΙΔΑΣ προσπάθειας να αντιμετωπιστεί μια χιονόπτωση σε τίτλους:

1. Ο επικεφαλής της χούντας που διοικεί τον δήμο, απόλυτα εκμεταλλευόμενη έναν χουντικό νόμο περί 'κυβερνησιμότητας'  και 'αποτελεσματικότητας' των 'δημάρχων' θα μιλάει κάνα τέταρτο στην αρχή για να αποδείξει την αξία της σιωπής' σε όσους ακόμα τολμούν να σκέφτονται και δεν παπαγαλίζουν.

2.   Δεν θα ζητηθεί από το καθεστώς καμία συγνώμη από τους δημότες. Άλλωστε σύμφωνα με την αντίληψη του κόμματος που στήριξε την χούντα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές η συγνώμη είναι εξ ορισμού προσχηματική και δεν έχει καμία αξία. Η παραδοχή του λάθους ή της αδυναμίας δεν είναι 'αριστερή' (μπαίνοντας) πρακτική. Πρέπει η αριστερά (όπως έρχεσαι) να είναι ασυμβίβαστη (ό,τι μακακία και αν έχει κάνει).

3. Δεν θα παραιτηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ούτε θα τον παραιτήσει ο επικεφαλής του καθεστώτος. Διότι - κατά το κόμμα τους και τις αξίες τους - κάθε παραίτηση ή αποπομπή είναι προσχηματική και άχρηστη. Η λέξη ΕΥΘΥΞΙΑ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.

4. Θα φταίει για όλα η περιφέρεια Αττικής. Που δεν είχε έτοιμο τον μηχανισμό της. Ο οποίος βέβαια ήταν και αυτός ΣΕ ΑΔΕΙΑ όπως και ο μηχανισμός του δήμου, το κρίσιμο τριήμερο που θαβόμασταν στα χιόνια.

5. Δεν θα παραδεχτεί κανείς ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΑΤΙ, ούτε για .... σαλάτα χωριάτικη. Διότι μια βδομάδα πριν  παζάρευαν την τιμή του αλατιού για να βγάλουν δελτίο τύπου ότι το αγόρασαν φτηνότερα από τους άλλους δήμους. Όπως έκαναν με τα ράπιντ τεστς ένα πράγμα. Όπως η περιφέρεια δεν είχε επαρκή αποθέματα αλατιού γιατί - λέει ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Ρώμας - είχε βγει άγονος ο διαγωνισμός. ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ!

6. Η 'καθωσπρέπει' αντιπολίτευση της δεξιάς και της καργαριστεράς θα ξεκινήσει την 'κριτική της' με στόχο το fishing στους εργαζόμενους του δήμου και της περιφέρειας που 'έδωσαν τον υπερπάντων αγώνα' και όλοι οφείλουμε να τους αποδώσουμε τιμάς. Όλοι, αλλά όλοι όμως, θα σπαταλήσουν τα τρία τέταρτα της  τοποθέτησής τους σε αυτό. Θα στρογγυλέψουν την κριτική τους τόσο όσο χρειάζεται για να μην παρεξηγηθούν οι εργαζόμενοι. Γελοία προπαγανδιστική μέθοδος που βάζει τις ευθύνες των αιρετών που είναι στα όργανα διοίκησης κάτω από το χαλί. Λες και οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν ή είναι τίποτα χαζογκόμενες ή χαζογκόμενοι που τους πουλάνε αγαπητιλίκι με γλυκόλογα και ποιηματάκια από τα LIDL. 

7. Η ορθόδοξη αριστερή - κομμουνιστική κριτική θα περιοριστεί στις ευθύνες του συστήματος του καπιταλισμού που πρέπει να ανατραπεί και των σχεδίων αντιμετώπισης των κρίσεων. Μέχρι τότε - την ώρα της επαναστάσεως -  δεν υπάρχει λόγος να αγοράζει ο δήμος αλάτι ή να βγάλει τα οχήματά του στον δρόμο από την πρώτη ώρα του χιονιά. Αντίθετα θα πρέπει να προσλάβει και άλλους εργάτες για να μαζικοποιούνται οι πορείες και οι απεργίες που προκηρύσσονται την ώρα ακριβώς που η κοινωνία, οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον δημόσιο μηχανισμό που πληρώνουν με παράλογες αυξήσεις δημοτικών τελών. 

8. Στις δυο τρεις δημοτικές παρατάξεις που θα τολμήσουν να διαφοροποιηθούν από το politiclcorrect αφήγημα θα ασκηθεί χορωδιακό bulling από την χούντα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου