Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

“Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και Πράσινο Ίδρυμα διοργανώνουν workshop στη 4η διεθνή έκθεση verde.tec - Πρόσκληση

 

“Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και Πράσινο Ίδρυμα διοργανώνουν workshop στη 4η διεθνή έκθεση verde.tec
"Η Πράσινη ατζέντα στην Αττική”

Δυναμική και άκρως ενδιαφέρουσα είναι η παρουσία της περιφερειακής παράταξης του Πράσινου Κινήματος “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και του Πράσινου Ιδρύματος “Θεόφραστος” στη 4η διεθνή έκθεση verde.tec, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο MEC Παιανίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές: “Με την κλιματική αλλαγή να είναι εδώ και να επηρεάζει κάθε περιοχή του πλανήτη, η verde.tec για τρεις ημέρες θα δώσει έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως παγκόσμιου κινδύνου αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος των επιχειρήσεων, η βιομηχανία, ο τομέας του εμπορίου, ο τομέας της έρευνας, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά η πανεπιστημιακή κοινότητα θα δώσουν το «παρών», ώστε να αναδείξουν ό,τι νεότερο υπάρχει, να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν.
Γιατί η κλιματική κρίση απαιτεί άμεση δράση και εφαρμογή!”
Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο η “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο και εντεταλμένο σύμβουλο Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Παπαδάκη και το Πράσινο Ίδρυμα διοργανώνουν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 από τις 17:15 έως τις 18:30 Workshop με θέμα: “Η Πράσινη ατζέντα στην Αττική”. Θα παρουσιαστούν οι Καλές Πρακτικές και οι σημαντικές παρεμβάσεις των "πράσινων" περιφερειακών συμβούλων στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Επίσης θα παρουσιαστούν θεματικές "πράσινες" εισηγήσεις, από εξειδικευμένους ομιλητές.    

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 17:15 – 18 :30
Τίτλος: Η Πράσινη Ατζέντα στην Αττική
Φορέας: Συνδιοργάνωση: ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ"

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Το «πράσινο» στίγμα στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Νίκος Παπαδάκης, Παναγιώτης Αλεβίζος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια»

Θεματικές Εισηγήσεις
1η Κυκλική Οικονομία και εφαρμογή στη Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δρ Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός & Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης"

2η Κοινωνική Οικονομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα
Σταύρος Μηλιώνης: Πρόεδρος ΚΕΑΝ, Ιδρυτής Diversity Charter Greece

3η Πράσινη Πόλη και διασφάλιση προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο για κάθε ηλικία
Καλλιόπη Λάππα: MSc Εργοθεραπεύτρια, Ειδικός Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας

4η Δια Βίου Μάθηση και νέες δεξιότητες στη μετάβαση για Πράσινη Οικονομία
Δρ.Αγγελική Μπουρμπούλη: Ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων,Διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου,Αντιπρόεδρος Πράσινου Ιδρύματος “Θεόφραστος”

- Παρέμβαση του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη με θέμα "Πράσινες Πολιτικές: Η σύγκρουση του νέου με το παλαιό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου