Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ : Δενδροφύτευση στο Δάσος Θεόκλητου από μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Βριλησσίων

 



Δενδροφύτευση στο Δάσος Θεόκλητου (Παπαφλέσσα και Σολωμού) στα Άνω Βριλήσσια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου μας με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ για την προώθηση και υλοποίηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7», την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Στην περιβαλλοντική δράση έλαβαν μέρος μαθητές από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή το περιβάλλον,  φύτεψαν και πότισαν 71 δένδρα.

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε πως η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος χτίζει οικολογικές συνειδήσεις και αυτό αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του πλανήτη.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της διεύθυνσης περιβάλλοντος για την οργάνωση και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δράση της δεντροφύτευσης, τόνισε τη σημασία να κατανοήσουν οι μαθητές στην πράξη την αξία της δενδροφύτευσης και να αγαπήσουν το περιβάλλον σαν το σπίτι τους.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης ευχαρίστησε το ΚΕΠΑ και τους συμμετέχοντες εταίρους του προγράμματος και ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα ότι η συγκεκριμένη δεντροφύτευση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του προγράμματος ανανέωσης του φυτικού πλούτου του δήμου μας σε συνεργασία με κατάλληλους φορείς και με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Πρασίνου κα Αγγελική Παπαγεωργίου, διευθυντές και καθηγητές των δύο γυμνασίων που έλαβαν μέρος στη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου